Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Aangifte geboorte kind, voordelen / nadelen?

Gestart door Baron, vrijdag 31 januari 2014, 00:44:11

Vorige topic - Volgende topic

Baron

 :hoedjeaf:

Mensen kwam tijdens mijn pastorale wandeltocht het volgende tegen. Dit maal van een NL-er die niet op een forum zit maar wel 2-3 x per jaar enkele weken - 1 maand op de PH. En dan vooral vanwege het uitgaansleven.
Hij wordt vader. Of in ieder geval zijn huidige vriendin is zwanger. Of het zijn kind is doet hij geen duidelijke uitspraak. Misschien weet ie het zelf niet. Of wil het niet weten. Het is wel van een blank iemand.
Laten we nu niet moraliserend zijn, maar eens bekijken voor wie er welke voordelen maar ook eventuele nadelen zijn.
Let op: de man heeft geen vermogen oid om na te laten, geen vrouw of kinderen. Wil de Filipina en het kind niet naar NL halen en wil zich ook niet in de PH vestigen. Heeft naar eigen zeggen wel een lange en vaste relatie met de moeder op het oog (hij 60, zij 30) maar wil niet trouwen.

Ik vraag mij af, heeft het wel voor iemand zin?  Zijn er überhaupt voordelen voor een van de drie? Consequenties? nadelen? En hoe gaat het in zijn werk, moet ie mee naar de government in de PH om aangifte te doen of wat?

:jajaja: :neeneenee: :weetikniet:
Ik ben heel open: ik verberg niet dat ik iets te verbergen heb.
Mijn bijdragen zijn ter algemene lering en vermaak.
Laat je niet gek maken en maak vooral jezelf niet gek!
Baron, aka ... Baron van Munchhuizen, Baron in Barong, Baron Biero (= grapje).

Amice

Als hij het kind erkend en als biologische vader staat vermeld op het geboortecetificaaat van het kind, dan hebben er iig 2 daar voordelen bij en wel de moeder en het kind, want de moeder zal de vader er wel aan houden om zijn verdere leven te betalen, ook al wil hij het niet.

Als de dame in kwestie uit de hoereca komt,zou hij er iig goed aan doen om een dna test te doen alvorens het kind te erkennen.

Aangezien ze niet getrouwd zijn is en blijft het kind illegitimate en kan dus de moeder alleen de aangifte doen, de vader overigens ook.

Voor de vader zie ik verder geen voordelen bezijdens dan dat hij zijn kind kan zien opgroeien.
Kinderbijslag uit nederland krijgt hij(of zij) niet volgens mij.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

gosternokke

Hoe staat het met de nationaliteit van dat kind dan Amice ?  Kan die aanspraak maken op een  dubbele nationaliteit, als er een  :nederlandsevlag: paspoort voor zo een kind in zit is dat een groot pluspunt.


  En wat die betalingen betreft, zolang de vader  op goed voet verkeerd met de moeder zal die wel vrijwillig het kind sponsoren.  Maar als de relatie spaak loopt, vraag ik me toch af hoe de vrouw in kwestie betaling gaat afdwingen, als die man in nederland woont en zij in Filippijnen ?

Amice

Als de vader het kind erkent dan krijgt het de  :nederlandsevlag: nationaliteit als de vader het kind daarvoor laat registreren.

Ik dacht zelfs dat het ook in de  :smiley-philippines: de naam van de vader meekrijgt zelfs al is het een illegitimate kind, tenzij de moeder het kind op haar naam aangeeft.

Als de vader weigert te betalen maar het kind wel heeft erkend, dan vooriet de  :smiley-philippines: wetgeving in de onderhoudskosten van het kind.

Het gebeurt heden ten dagen steeds vaker dat filipino's verhaal halen bij een in het buitenland verblijvend persoon, meestal via een veroordeling door een  :smiley-philippines: rechtbank, daarmee kan de claim in het buitenland ten gelde worden gemaakt, dat kost geld maar het kan wel.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

gosternokke

Kijk zo een nederlands paspoort is veel waard , ook al wil je niet in Nederland wonen maar in Filipijnen, want dan kan je tenminste naar buitenland reizen zonder allerlij moeite voor visums te doen.


Ik denk persoonlijk dat een claim die bij een in buitenland wonend iemand woord neergelegd zelden voorkomt.   Zeker bij pinays die in de provincie wonen en arm zijn.

Die weten vaak niet eens hoe dingen in Filippijnen zelf reilen en zeilen, laat staan in buitenland, en dan nog zijn de financien een obstakel.


En stel ze hebben wel de financiele middelen,  dan zal de de  :smiley-philippines:  ambassade in den haag  kun aan een adres van een deurwaarder moeten helpen die dat vonnis van die filippijnse rechtbank kan betekenen bij de persoon die tot betaling is veroordeeld ?

  Maar zal een nederlandse deurwaarder met zo een vonnis aan de slag gaan en daadwerkelijk geld gaan innen ?


  Mijn inschatting is vooralsnog dat het zelden voorkomt,  of sla ik de plank helemaal mis Amice ?

Amice

Uiteraard is dat toebedeeld aan diegene die wat geld hebben en  :nederlandsevlag: is zeker niet het gemakkelijkste land daarin. De USA  spannen de kroon in dit geval.

Via internationaal recht is tegenwoordig meer te doen en er zijn ook meer specialisten op dat gebied. De wereld wordt dienaangaande wel kleiner.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Baron

 :hoedjeaf:

Het is me nog niet helemaal duidelijk: Even los van evt. betalingen verplicht of vrijwillig door de "vader".

Dus de moeder kan het kind gewoon aangeven met de NL-er als vader. Die moet dat dan ook zelf registreren. Ik vermoed middels het bij zijn gemeente in NL aangeven dat ie een kind heeft verwekt / gekregen.
Heeft het kind dan automatisch de NL nationaliteit. Ook als het kind niet of nooit naar NL zal komen. Vervalt die nationaliteit niet als dat kind bv niet voor zijn 18 de of 21 ste Nederland niet bezocht of in NL gewoond heeft?

Er wordt geen kindergeld uitbetaalt want het kind woont in het buitenland?

Het kind kan nu, als kind, en later, als volwassene de NL nationaliteit dragen en dus een NL paspoort hebben?
Kan dus in principe door de hele wereld reizen.
Kan in EU / Nederland komen wonen?
Kan de moeder dan ook mee?
Mag het kind bv komen studeren?
kan het kind op vakantie komen? Mag de moeder dan ook mee? Of alleen met de vader?

Ik neem aan dat de procedure om een reeds geboren kind als het zijne te laten registreren of te adopteren moeizamer en ingewikkelder is.

:denk: :weetikniet:


Ik ben heel open: ik verberg niet dat ik iets te verbergen heb.
Mijn bijdragen zijn ter algemene lering en vermaak.
Laat je niet gek maken en maak vooral jezelf niet gek!
Baron, aka ... Baron van Munchhuizen, Baron in Barong, Baron Biero (= grapje).

Bulldozer

Als je niet getrouwd bent krijgt het kind niet zomaar de Nederlandse nationaliteit. Je moet voordat het kind geboren wordt eerst op de Nederlandse ambassade de ongeboren vrucht erkennen. Kost ongeveer 300 euro. (6 jaar geleden toen ik dat deed) Bij het krijgen van de nederlandse nationaliteit gaat de Filippijnse nationaliteit verloren. Deze kan wel weer opnieuw aangevraagd worden bij het bureau of immigratie. Kost nog eens ongeveer 100 euro.

Normaalgesproken bij de geboorte van het kind regelt het ziekenhuis de papieren van het geboortecertificaat en stuurt dit op. Dit moet worden getekend door zowel de vader als de moeder. Zelf hoef je dus nergens heen.

De moeder moet gewoon via de normale weg een (toeristen)visum voor Nederland aanvragen. Kind of geen kind ongeacht de nationaliteit maakt niets uit.

Amice

Het kind is al geboren, dus erkenning ongeboren vrucht gaat een beetje moeilijk nu. :biggrinn:

Vandaar mijn melding om een DNA test te doen ,daarmee kan het kind bv. bij de ambassade aangegeven worden als zijn kind waarmee het  :nederlandsevlag: paspoort kan worden aangevraagd.

Andere mogelijkheid is om de rechter het kind te laten erkennen als de zijne maar ook dan speelt een dna test een belangrijke rol, althans vereenvoudigd dat de rechtspraak.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Bulldozer

Citaat van: Baron op vrijdag 31 januari 2014, 00:44:11
Hij wordt vader. Of in ieder geval zijn huidige vriendin is zwanger.
Ik was onder de indruk dat de baby nog geboren moet worden.

Als je de keuze heb tussen voor of na de geboorte is het vele malen makkelijker, sneller en goedkoper om het voor de geboorte te regelen. Dat is mij tenminste door de ambassade verteld toen. Met die dna test met rechtzaak heb ik geen ervaring maar van horen zeggen kan het enkele jaren duren.