Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Wat is niet lekker in de Ph

Gestart door Lenn, zaterdag 11 oktober 2014, 13:00:03

Vorige topic - Volgende topic

Pinocchio

Citaat van: bananacreek op woensdag  7 januari 2015, 13:47:36
Dat huis was toen van de vader van Peter Olpoc (die op de PNB werkte)

De vader van de huidige Peter Olpoc was ook Peter Olpoc en was kantoorhouder van PNB in Guihulngan.

De huidige Peter Olpoc junior werkte ook lange tijd bij PNB maar is nu advocaat en werkt meestal in Bacolod maar woont nog steeds in Daro.

Amice

Citaat van: jim miata op dinsdag  6 januari 2015, 10:17:17
Citaat van: boldy op zondag 12 oktober 2014, 07:23:05
bagoong  ik heb dat 1 keer geproeft maar gadverdamme wat een bocht is dat zeg . mijn vriendin bestelde dat bij chowking samen met kangkong ik d8 laat ik dat een proberen maar serieus das eens maar nooit meer

Je moet bagoong als smaakmaker zien, in Nederland gebruiken veel mensen "Maggi" vloeibaar aroma, hier word veel met bagoong gewerkt aan alles wat een beetje hartigheid kan gebruiken het is niet iets waar je gote happen van neemt, net een klein beetje zoals wij maggi gebruiken, het is gefermenteerde garnaal met veel zout, precies zoals wij haring eten; ook gefermenteerd met zout

Het Filippijnse equivalent voor maggi is sojasaus, bagoong wordt gemaakt van vis en is niet echt met maggi te vergelijken, ik mijd bagoong in ieder geval en houd me bij sojasaus.

Bagoong wordt veel gegeten in Ilocos province en dient daar veelal als ulam vooral bij de armere gezinnen.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

bananacreek

Citaat van: Amice op vrijdag  9 januari 2015, 04:23:36
Citaat van: jim miata op dinsdag  6 januari 2015, 10:17:17
Citaat van: boldy op zondag 12 oktober 2014, 07:23:05
bagoong  ik heb dat 1 keer geproeft maar gadverdamme wat een bocht is dat zeg . mijn vriendin bestelde dat bij chowking samen met kangkong ik d8 laat ik dat een proberen maar serieus das eens maar nooit meer

Je moet bagoong als smaakmaker zien, in Nederland gebruiken veel mensen "Maggi" vloeibaar aroma, hier word veel met bagoong gewerkt aan alles wat een beetje hartigheid kan gebruiken het is niet iets waar je gote happen van neemt, net een klein beetje zoals wij maggi gebruiken, het is gefermenteerde garnaal met veel zout, precies zoals wij haring eten; ook gefermenteerd met zout

Het Filippijnse equivalent voor maggi is sojasaus, bagoong wordt gemaakt van vis en is niet echt met maggi te vergelijken, ik mijd bagoong in ieder geval en houd me bij sojasaus.

Bagoong wordt veel gegeten in Ilocos province en dient daar veelal als ulam vooral bij de armere gezinnen.

Vieze troep.....(voor mij)




Ifugao

Citaat van: bananacreek op vrijdag  9 januari 2015, 11:59:30
Citaat van: Amice op vrijdag  9 januari 2015, 04:23:36
Citaat van: jim miata op dinsdag  6 januari 2015, 10:17:17
Citaat van: boldy op zondag 12 oktober 2014, 07:23:05
bagoong  ik heb dat 1 keer geproeft maar gadverdamme wat een bocht is dat zeg . mijn vriendin bestelde dat bij chowking samen met kangkong ik d8 laat ik dat een proberen maar serieus das eens maar nooit meer

Je moet bagoong als smaakmaker zien, in Nederland gebruiken veel mensen "Maggi" vloeibaar aroma, hier word veel met bagoong gewerkt aan alles wat een beetje hartigheid kan gebruiken het is niet iets waar je gote happen van neemt, net een klein beetje zoals wij maggi gebruiken, het is gefermenteerde garnaal met veel zout, precies zoals wij haring eten; ook gefermenteerd met zout

Het Filippijnse equivalent voor maggi is sojasaus, bagoong wordt gemaakt van vis en is niet echt met maggi te vergelijken, ik mijd bagoong in ieder geval en houd me bij sojasaus.

Bagoong wordt veel gegeten in Ilocos province en dient daar veelal als ulam vooral bij de armere gezinnen.

Vieze troep.....(voor mij)






Dat mag je hier niet zegen Creek, dan maken ze je uit voor een halve gek die niet goed wijs is..................

bananacreek

Citaat van: Ifugao op vrijdag  9 januari 2015, 13:03:37
Citaat van: bananacreek op vrijdag  9 januari 2015, 11:59:30
Citaat van: Amice op vrijdag  9 januari 2015, 04:23:36
Citaat van: jim miata op dinsdag  6 januari 2015, 10:17:17
Citaat van: boldy op zondag 12 oktober 2014, 07:23:05
bagoong  ik heb dat 1 keer geproeft maar gadverdamme wat een bocht is dat zeg . mijn vriendin bestelde dat bij chowking samen met kangkong ik d8 laat ik dat een proberen maar serieus das eens maar nooit meer

Je moet bagoong als smaakmaker zien, in Nederland gebruiken veel mensen "Maggi" vloeibaar aroma, hier word veel met bagoong gewerkt aan alles wat een beetje hartigheid kan gebruiken het is niet iets waar je gote happen van neemt, net een klein beetje zoals wij maggi gebruiken, het is gefermenteerde garnaal met veel zout, precies zoals wij haring eten; ook gefermenteerd met zout

Het Filippijnse equivalent voor maggi is sojasaus, bagoong wordt gemaakt van vis en is niet echt met maggi te vergelijken, ik mijd bagoong in ieder geval en houd me bij sojasaus.

Bagoong wordt veel gegeten in Ilocos province en dient daar veelal als ulam vooral bij de armere gezinnen.

Vieze troep.....(voor mij)






Dat mag je hier niet zegen Creek, dan maken ze je uit voor een halve gek die niet goed wijs is..................

Dat zou een zware belediging zijn....ik ben geen halve gek maar een hele gek die nooit goed wijs is geweest sedert de dag van zijn geboorte op de planeet URANUS....



jim miata

Citaat van: Amice op vrijdag  9 januari 2015, 04:23:36
Citaat van: jim miata op dinsdag  6 januari 2015, 10:17:17
Citaat van: boldy op zondag 12 oktober 2014, 07:23:05
bagoong  ik heb dat 1 keer geproeft maar gadverdamme wat een bocht is dat zeg . mijn vriendin bestelde dat bij chowking samen met kangkong ik d8 laat ik dat een proberen maar serieus das eens maar nooit meer

Je moet bagoong als smaakmaker zien, in Nederland gebruiken veel mensen "Maggi" vloeibaar aroma, hier word veel met bagoong gewerkt aan alles wat een beetje hartigheid kan gebruiken het is niet iets waar je gote happen van neemt, net een klein beetje zoals wij maggi gebruiken, het is gefermenteerde garnaal met veel zout, precies zoals wij haring eten; ook gefermenteerd met zout

Het Filippijnse equivalent voor maggi is sojasaus, bagoong wordt gemaakt van vis en is niet echt met maggi te vergelijken, ik mijd bagoong in ieder geval en houd me bij sojasaus.

Bagoong wordt veel gegeten in Ilocos province en dient daar veelal als ulam vooral bij de armere gezinnen.

Ik heb helemaal niet bedoeld dat bagoong op Maggi lijkt, hoe kom je er bij? ik heb gezegd dat ze het gebruiken zoals wij maggi gebruiken om je gerecht een hartige kick te geven, je kan ook zeggen dat amerikanen ketchup gebruiken zoals wij mayonaise gebruiken, dat wil niet zeggen dat die 2 producten op elkaar lijken....
ik geniet mijn pensioen in de tropen

jim miata

Om nog een keer op de bagoong terug te komen, we kennen in Nederland ook iets dergelijks; gefermenteerde garnalen, wij kennen het van uit de Indonesische keuken die je intussen toch wel als ingeburgerd mag beschouwen, dat spul, trassi ook wel terasi genoemd, in ieder super in Nederland als pasta  of in blokken(jes)  te verkrijgen, zo vreemd is het dus eigenlijk niet,
ik geniet mijn pensioen in de tropen

Amice

Citaat van: jim miata op maandag 12 januari 2015, 14:29:17
Om nog een keer op de bagoong terug te komen, we kennen in Nederland ook iets dergelijks; gefermenteerde garnalen, wij kennen het van uit de Indonesische keuken die je intussen toch wel als ingeburgerd mag beschouwen, dat spul, trassi ook wel terasi genoemd, in ieder super in Nederland als pasta  of in blokken(jes)  te verkrijgen, zo vreemd is het dus eigenlijk niet,

Dat wil nog niet zeggen dat ik het eet. :neeneenee:
Sardines zijn ook normaal maar aan mij niet besteed.
Overigens wordt die bagoong hier niet enkel van garnalen gemaakt maar ook van kleine visjes die ze vangen in zee en ik denk dat de meeste  bagoong daarwel van wordt gemaakt, vooral in de province heeft zowat ieder huis wel bagoong, veelal door armoede gedreven.



Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Lenn

Citaat van: jim miata op maandag 12 januari 2015, 14:29:17
Om nog een keer op de bagoong terug te komen, we kennen in Nederland ook iets dergelijks; gefermenteerde garnalen, wij kennen het van uit de Indonesische keuken die je intussen toch wel als ingeburgerd mag beschouwen, dat spul, trassi ook wel terasi genoemd, in ieder super in Nederland als pasta  of in blokken(jes)  te verkrijgen, zo vreemd is het dus eigenlijk niet,
Zeg Jim heb jij  ook Indo Fam.?Mijn moeder was geboren in Indonesie.
Trassi en stinkboontjes(gefermenteerde boontjes) zijn mij niet onbekend.

bananacreek

Citaat van: Amice op maandag 12 januari 2015, 19:27:01
Citaat van: jim miata op maandag 12 januari 2015, 14:29:17
Om nog een keer op de bagoong terug te komen, we kennen in Nederland ook iets dergelijks; gefermenteerde garnalen, wij kennen het van uit de Indonesische keuken die je intussen toch wel als ingeburgerd mag beschouwen, dat spul, trassi ook wel terasi genoemd, in ieder super in Nederland als pasta  of in blokken(jes)  te verkrijgen, zo vreemd is het dus eigenlijk niet,

Dat wil nog niet zeggen dat ik het eet. :neeneenee:
Sardines zijn ook normaal maar aan mij niet besteed.
Overigens wordt die bagoong hier niet enkel van garnalen gemaakt maar ook van kleine visjes die ze vangen in zee en ik denk dat de meeste  bagoong daarwel van wordt gemaakt, vooral in de province heeft zowat ieder huis wel bagoong, veelal door armoede gedreven.

Ginamos (spreek uit kinamoes)....met de Spaanse G vanachter uit de keel...veel Amerikanen kunnen dat niet doen.....