Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Lechon bestellen en laten bezorgen.

Gestart door peldoman, woensdag 3 december 2014, 22:58:21

Vorige topic - Volgende topic

Lenn

Heb het nooit begrepen wat er nou zo bijzonder is aan een smakeloos vet varken?En dan die prijzen?Bak of bbq regelmatig lomo, oftewel varkenshaas, is nog goedkoper ook .Het zal wel aan mij liggen of zo.

peldoman

Ik vindt dit nog wel mee vallen, het is van Porky Best.




21 to 25 kilos                             20 to 25 persons                               P6,500.00

10 to 15 Kilos16 to 20 kilos         10 to 15 persons15 to 20 persons       P4,500.00P5,500.00

26 to 30 kilos                             25 to 30 persons                               P7,500.00

Amice

De beste lechon komt uit Cebu is mij vertelt, ik kan je helaas geen verschil vertellen want ik heb enkel de cebu gegeten tot heden.

Het is vooral de skin die lekker is en wat verderop van binnen zit gaat dan nog wel, het vet laat ik aan anderen over.

maar idd het is goedkoper om varkenshaas of andere delen van het varken te bereiden en is dan ook lekker omdat het meestal gemarineerd wordt. Dan hou je dus mee van marinade dan van het vlees.  :biggrinn:

Hoe dan ook het is ook niet mijn favoriet zo'n lechon maar ach voor de familie is het een waar feest, Wellicht het eerste lechon die ze ooit zelf gehad hebben.
Kunnen ze hun neus ook weer n tijdje in de lucht steken in de buurt.  :happy2:
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Ronny55

het is het meest ongezonde voedsel dat ik ken , het is vettig te over , de huid wordt vooraf ingesmeert zodat het vet niet kan wegdruipen , op die manier wordt het vlees gegaard door het kokend vet dat erindringt.....vlees in eigen vet gefrituurd zo te zeggen.

Zelf eet ik er in geen geval van.....had ook een tijdje de "lechon highblood" afgeschaft op mijn party's , en vervangen door een groenten mix, maar kreeg daar zoveel tegenwind dat ik maar terug op lechon baboy ben overgeschakeld.......
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieƫn vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Lorre

Citaat van: Ronny55 op donderdag  4 december 2014, 21:57:38
het is het meest ongezonde voedsel dat ik ken , het is vettig te over , de huid wordt vooraf ingesmeert zodat het vet niet kan wegdruipen , op die manier wordt het vlees gegaard door het kokend vet dat erindringt.....vlees in eigen vet gefrituurd zo te zeggen.

Zelf eet ik er in geen geval van.....had ook een tijdje de "lechon highblood" afgeschaft op mijn party's , en vervangen door een groenten mix, maar kreeg daar zoveel tegenwind dat ik maar terug op lechon baboy ben overgeschakeld.......

Wat ze er lekker aan vinden, snap het ook niet? Perfect omschreven  Ronny55 en ik eet het ook niet, evenmin als balut!  Zelfs als men de 'magere' delen van de lechon uit elkaar trekt, druipt het van het vet...  :negatief: :negatief:

Lenn

Geen feestje zonder lechon.Heb je een kleine lechon van 20/30 kg. en 10 busoekers, nemen ze de rest mee naar huis.Woon nu bijna 8 jr. hier en het blijft altijd hetzelfde.Lechon, lechon, lechon kawali.
Of zoals ze bij monthy pyton hebben over spam, spam and spam.
Ik ben dat soort partyfood dan ook meer dan zat.Bruiloften, verjaardagen, baptisme, etc feestjes, er is altijd wel een half koude lechon met half koude etc. en niet te vergeten de cola(die is ook dikwijls halfkoud).Dus breng ik al mijn eigen bier mee in koelbox en eet al een hapje vooraf.
Waarschijnlijk eten ze hier over 50 jaar lechon,lechon,lechon.
Dan kan ik het nog hebben over de snelheid hoe het voedsel word opgegeten.Ben ik nog met mijn eerste bordje bezig, is er zo'n dikzak al bezig met zijn 3e bord.Wederom zeer ongezond om je eten zo door te slikken.

peldoman

Ik hoef het gelukkig ook niet te eten, maar wil hun er een geven voor Kerstmis.
Heb nu gezegd zelf een adresje zoeken en bestellen.
Loop ik geen risico mijn geld kwijt te geraken.

Amice

Citaat van: Lenn op vrijdag  5 december 2014, 12:16:30
Geen feestje zonder lechon.Heb je een kleine lechon van 20/30 kg. en 10 busoekers, nemen ze de rest mee naar huis.Woon nu bijna 8 jr. hier en het blijft altijd hetzelfde.Lechon, lechon, lechon kawali.
Of zoals ze bij monthy pyton hebben over spam, spam and spam.
Ik ben dat soort partyfood dan ook meer dan zat.Bruiloften, verjaardagen, baptisme, etc feestjes, er is altijd wel een half koude lechon met half koude etc. en niet te vergeten de cola(die is ook dikwijls halfkoud).Dus breng ik al mijn eigen bier mee in koelbox en eet al een hapje vooraf.
Waarschijnlijk eten ze hier over 50 jaar lechon,lechon,lechon.
Dan kan ik het nog hebben over de snelheid hoe het voedsel word opgegeten.Ben ik nog met mijn eerste bordje bezig, is er zo'n dikzak al bezig met zijn 3e bord.Wederom zeer ongezond om je eten zo door te slikken.


Had net nog een wedding receptie tussendoor waar we verwacht werden.
Geen lechon maar wel het bekende bord koude eten en het was al op voor de laatste gast iets kreeg en nog borden te weinig ook en dat voor een wedding vendu die daar toch ervaring genoeg in zouden moeten hebben.

Het is dat je af en toe naar zo'n feest moet maar blijf liever thuis.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Rich

Citaat van: joost op donderdag  4 december 2014, 11:59:42

Rich :
En zal het nooit eten die vette troep.        Kijk. Dat is weer stoere mannen taal.

Ik heb lechon baboy al zovaak gegeten. Het is 'n echte lekkernij maar wat de een niet lust vind de ander weer lekker.
Groeten.
Joost

Nou, als ik eerlijk mag zijn is de Nederlandse keuken nu ook niet om over naar huis te schrijven, en ze zijn nogal snel tevreden  :jajaja:   :lachen:

Ik woon in den Bels, en weet wel beter. Stoer? nee hoor, maar ik hou van kwaliteit.

Maar alle gekheid op een stokje. Het is waar, allemaal een kwestie van smaak  :floet:
Rich de Nederbelg.

josv

Citaat van: Rich op vrijdag  5 december 2014, 12:53:11
Maar alle gekheid op een stokje. Het is waar, allemaal een kwestie van smaak  :floet:

Tja, ik zie het probleem ook niet. Wanneer eet je het nou : op 'n feestje, receptie ofzo. Niet als 'n dagelijkse hoofdmaaltijd, gewoon 'n stukje bij de rest. Ik vind het best wel lekker, zeker het knapperige vel.

Btw, zuurkool met buikspek en uitgebakken spek............ Jammie.

Het land zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel....