Auteur Topic: toeristenvisum  (gelezen 637 keer)

Offline dirkske1006

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 10
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Plaats hier uw persoonlijke tekst
toeristenvisum
« Gepost op: woensdag 12 juli 2017, 09:43:25 »
Hallo,
Vraagje. kan een toeristenvisum van 30 dagen verlengd worden en mag retourticket dan de 30 dagen overschrijden ?
Mvg
Dirk

Offline pinay lover

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 127
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
  • geduld is een schone deugd
Re: toeristenvisum
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 12 juli 2017, 10:40:55 »
hai Dirk


een toeristenvisum kan max. 90 dagen zijn. Voor verlenging dien je naar de gemeente te gaan. Daar moet je opnieuw wat papierwinkel invullen die naar DVZ gestuurd wordt.

Geen idee of DVZ zo soepel is om een verlenging toe te staan .... Indien je madamke nog in the Phil. is , best contact nemen met de Ambassade in Manila.

Offline Yoghurt69

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 332
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
Re: toeristenvisum
« Reactie #2 Gepost op: woensdag 12 juli 2017, 11:13:41 »
Dirk bedoel je een toeristenvisum in  :smiley-philippines: ?

Online Luke

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.661
  • Land: ph
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
Re: toeristenvisum
« Reactie #3 Gepost op: woensdag 12 juli 2017, 11:37:06 »
Hallo,
Vraagje. kan een toeristenvisum van 30 dagen verlengd worden en mag retourticket dan de 30 dagen overschrijden ?
Mvg
Dirk

Volgens de BI website: http://immigration.gov.ph/faqs/travel-req

9. What are arrival requirements for Philippine-destined alien tourists?

9.1. For aliens with diplomatic or bilateral agreements with the Philippines:

    Unexpired passport;
    Unexpired entry visa; and
    Validly-issued return ticket.

    Non-visa required aliens shall be admitted an initial 30-days.

Er staat niet bij dat het "return Ticket" (of uitgaand ticket) moet gedateerd zijn.
Persoonlijk heb ik 1 keer een "uitgaand" ticket moeten tonen. Dat was gedateerd 6 maanden later dan mijn die 30 dagen.
De dame achter de immigratiebalie had dat gezien en maakte mij daar op attent. Mijn antwoord was: "Ik kan dat veranderen". En ze gaf mij 30 dagen.

Ik weet niet hoe "streng" (het is de interpretatie die nogal verschilt bij de het BI personeel) ze vandaag zijn.

Offline mememnon

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Plaats hier uw persoonlijke tekst
Re: toeristenvisum
« Reactie #4 Gepost op: maandag 24 juli 2017, 13:39:13 »
Gewoon naar Bureau of Immigration gaan en verlengen voor 3 maanden.
De eerste keer zal je wel gelijk extra moeten betalen voor een 'Alien card'.
Meerdere keren verlengen kan als je paspoort geldig is.
Wel opletten als je langer dan 6 maanden blijft, dan heb je een Exit Clearance Certificate nodig om het land te mogen verlaten.