Auteur Topic: Vraag over definitief verblijf in de Filippijnen  (gelezen 861 keer)

Offline jof

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Plaats hier uw persoonlijke tekst
Vraag over definitief verblijf in de Filippijnen
« Gepost op: woensdag 4 april 2018, 16:45:47 »
Beste forumleden,

mijn broer is in 2012 met een Filippijnse gehuwd te Palayan, Aloran, Misamis occidental. Hij heeft een huwelijkscertificaat. Ondertussen heeft hij zijn huis in Belgiƫ verkocht en ter plaatse een compound laten bouwen. Hij is nog niet met pensioen, maar zou nu toch graag bij zijn echtgenote gaan wonen.
Kunnen jullie zeggen wat de te nemen stappen hiervoor zijn, zowel in Belgiƫ als in de Filippijnen?
Veel info vind ik in dit forum terug. Helaas vraagt het nogal wat zoekwerk en veel van de links wijzen naar webpagina's die ondertussen niet meer bestaan.

Bedankt,

Frank

Offline mars

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 109
Re: Vraag over definitief verblijf in de Filippijnen
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 4 april 2018, 21:06:56 »
ten eerste uitschrijven hier in  :belgiesmiley: en u paparassen met belastingen en sociale zekerheid in orde brengen. En dan inschrijven op de ambassade in manila. Dat is het waarschijnlijk? Denk dat mensen die al wonen daar, u meer er mee kunnen helpen.  :applaus:

Offline Kano

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 12.637
  • Land: ph
  • Nationaliteit: nl
  • Geslacht: Man
  • Everything has beauty, but not everyone sees it
Re: Vraag over definitief verblijf in de Filippijnen
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 5 april 2018, 02:19:29 »
Als je samen met je echtgenote naar de Filipijnen komt dan kun je bij aankomst een Balik Bayan stempel krijgen waardoor je 1 jaar in de Filipijnen kunt verblijven.  Voor de zekerheid wel je huwelijksakte meenemen.

Ga je alleen naar de Filipijnen dan kun je als toerist er 30 dagen verblijven, nadien een verlenging aanvragen voor 29 dagen en daarna steeds weer verlengen en verlengen tot 16 maanden binnen welke tijd je een zgn. visa run moet maken, dwz even het land uit en in en opnieuw beginnen met de visa verlengingen. Een omslachtige en wat kostbare zaak.

Beter is als je permanent in de Filipijnen wilt blijven om zo snel mogelijk een zgn 13A visa aan te vragen, dat is een visum voor degenen die met een Filipino zijn gehuwd. Dat visum wordt op aanvraag voor het eerste jaar voorwaardelijk en op aanvraag voor permanent verblijf toegekend. http://www.immigration.gov.ph/images/ImmigrantVisasForms/ImmigrantVisaByMarriage/2014-12-001%20Rev%200%20Conversion%20to%20Non-Quota%20Immigrant%20by%20Marriage%20Probationary.pdf



Online peldoman

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.399
  • Land: ph
  • Nationaliteit: nl
  • Geslacht: Man
Re: Vraag over definitief verblijf in de Filippijnen
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 5 april 2018, 05:44:30 »
Als je samen met je echtgenote naar de Filipijnen komt dan kun je bij aankomst een Balik Bayan stempel krijgen waardoor je 1 jaar in de Filipijnen kunt verblijven.  Voor de zekerheid wel je huwelijksakte meenemen.

Ga je alleen naar de Filipijnen dan kun je als toerist er 30 dagen verblijven, nadien een verlenging aanvragen voor 29 dagen en daarna steeds weer verlengen ,2 of 6 maanden, en verlengen tot 36 maanden binnen welke tijd je een zgn. visa run moet maken, dwz even het land uit en in en opnieuw beginnen met de visa verlengingen. Een omslachtige en wat kostbare zaak.

Beter is als je permanent in de Filipijnen wilt blijven om zo snel mogelijk een zgn 13A visa aan te vragen, dat is een visum voor degenen die met een Filipino zijn gehuwd. Dat visum wordt op aanvraag voor het eerste jaar voorwaardelijk en op aanvraag voor permanent verblijf toegekend. http://www.immigration.gov.ph/images/ImmigrantVisasForms/ImmigrantVisaByMarriage/2014-12-001%20Rev%200%20Conversion%20to%20Non-Quota%20Immigrant%20by%20Marriage%20Probationary.pdf
Even een paar correcties Kano.