Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Eggplant.

Gestart door Fail_over, woensdag 2 juni 2010, 22:10:10

Vorige topic - Volgende topic

Fail_over

Ok, op iniatief van Stipp.

Eggplant with rice. Da. In de Phils is alles * with rice.

Men kope een aubergine. Dikker en korter dan de eggplant in de Phils but W.t.h.

Men neme een grote pan met water, en zette die aan de kook.
Men nemen een kleine pan met water, en zette die bezijde.

Als het water in de grote pan kookt. Plaatst men de aubergine, eggplant in het kokend water, en de kleinere pan daarover, zodat de eggplant geheel onder water verdwijnt.

Dit laat met 20 min koken.

Vervolgens haalt men de eggplant uit de pan. En verwijdert men de paarse huid van de de eggplant.

Snij hem vervolgens in plakjes van 1 cm breed. pas op, heet!

Laat de eggplant uitlekken.

Verwarm een koekenpan met een eetlepel olijfolie.

Leg de plakjes eggplant in de pan en bak 5 min om en om.

Breek 2 of 3 eieren in de koekenpan, en zorg dat de eggplant schijven volledig bedekt zijn met ei.

Laat dit zo'n 3 min sudderen, versterk met peper en zout, en serveer Met rijst.

Leuk detail: Kook rijst gaar. Pak een rond kommetje, prop daar de rijst in, ondersteboven op een bord en je hebt een leuk begin voor een mooie presentatie van je kook kunst.



Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

Rich

Soms een foto van Fail over?
Rich de Nederbelg.

stip66

Lachen Fail_over.

Gaan we de forumleden achter de kookplaat krijgen ?
Ik ga je suggestie alleszins eens proberen. Eindelijk es een beetje variatie en iets anders......
Weken heb ik erover gedaan wat ze bedoelde met een " Egg plant "  :haha:

Hehehehe, forumleden ( mannen ) deel jullie cullinaire prestaties es ?
Wij zijn niet vies om een beetje wijzer te worden, alhoewel dit ( mijn inziens ) geen kookforum moet worden  :lachen:

Baron

 :weetikniet:


Wat is nou een eggplant. Altijd gemeend dat eieren van kippen an ander pluimage komt. Ook schildpadden, krokodillen en slangen leggen meen ik eieren. En vroeger had je nog dinosaurussen die uit een ei kropen, zag ik laatst in een film.
Sommige vrienden van me zijn ook uit een ei gekropen, anderen zijn het zelf  :lachen:

Maar egg- PLANTEN !?
Ik ben heel open: ik verberg niet dat ik iets te verbergen heb.
Mijn bijdragen zijn ter algemene lering en vermaak.
Laat je niet gek maken en maak vooral jezelf niet gek!
Baron, aka ... Baron van Munchhuizen, Baron in Barong, Baron Biero (= grapje).

Luc

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Kano

Aubergine is familie van de tomaat. Heeft het hoogste nicotine gehalte van alle groente, maar is zo gering dat het de sigaret niet kan evenaren  :lachen:
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

Willy

Wilde aubergines hebben de kleur van eieren en hebben tevens het formaat van een ei, vandaar de naam eggplant.

josv

Hier verhitten "we" de eggplant boven houtskool om de de schillen er af te kunnen pulken. Dan wordt ie plat gemaakt, goed gecontroleerd op wormen ( :denk: ) en dan door een papje van geklopte eieren met bloem, stukjes tomaat, onionleaves, bellpepper heen gehaald. Effe frituren en klaar.

Even uit de vitrine gehaald : torta talong p15 p/s met de groetjes van Nene





:atyourservice:
Het land zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel....

gosternokke

Ziet er nou nou bepaald  lekker uit.  zo een verschrompeld ding.   Ik hoef ze niet.

  Nog een weetje :   :nederlandsevlag:   is wereldwijd de grootste producent van  in KASSEN gekweekte  uabergines.    maar niet de grootste consument, 95% is voor export.

josv

Citaat van: gosternokke op vrijdag 15 februari 2013, 10:07:02
Ziet er nou nou bepaald  lekker uit.  zo een verschrompeld ding.   Ik hoef ze niet.


Tja, maar de filipina's staan erom bekent dat ze van verschrompelde dingen houden  :kusxe8: ;)

Btw, ik eet het ook niet maar het verkoopt goed.
Het land zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel....

Cosyns Guy

Citaat van: josv op vrijdag 15 februari 2013, 10:36:43
Citaat van: gosternokke op vrijdag 15 februari 2013, 10:07:02
Ziet er nou nou bepaald  lekker uit.  zo een verschrompeld ding.   Ik hoef ze niet.


Tja, maar de filipina's staan erom bekent dat ze van verschrompelde dingen houden  :kusxe8: ;)

Btw, ik eet het ook niet maar het verkoopt goed.
Aha,is daarom dat ze ons "oude rakkers " huwen,ze houden van verschrompelde dingen.... :lachen:

MadRed

Ik vind tortang talong echt heerlijk. Mijn asawa maakt het hier ook en het is altijd genieten.

Pjottr

Talong eet ik of gekookt (half cooked) of gegrilled Talong is goedkoop en zeer vitamine rijk dus gezond. Voedingswaarden
per 100 gram vruchtvlees   Gekookte aubergine
Kilojoule    68
Kilocalorieën    16
Voedingsvezels (g)    2.5
Verzadigde vetten (g)    0.0
Enkelvoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
Meervoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
Vitamine B1 (mg)    0.04
Vitamine B2 (mg)    0.05
Vitamine b6 (mg)    0.06
Foliumzuur (ug)    4.0
Vitamine C (mg)    4.0
Natrium (mg)    10
Kalium (mg)    200
Calcium (mg)    10
Fosfor (mg)    12
Magnesium (mg)    8
IJzer (mg)    0.5
Koper (mg)    0.01
Selenium (ug)    1
Zink (mg)    0.10
Water (g)    93
   Bron: Nevo Tabel
Bakken met ei is slecht voor de cholesterol en de vitaminen worden vernietigd doodgebakken
Mijn vrouw bakte het vroeger ook. Nu gelukkig niet meer
As `t net kin sa`t it moat, dan moat it mar sa`t it kin.

bananacreek

Citaat van: Pjottr op vrijdag 15 februari 2013, 14:52:41
Talong eet ik of gekookt (half cooked) of gegrilled Talong is goedkoop en zeer vitamine rijk dus gezond. Voedingswaarden
per 100 gram vruchtvlees   Gekookte aubergine
Kilojoule    68
Kilocalorieën    16
Voedingsvezels (g)    2.5
Verzadigde vetten (g)    0.0
Enkelvoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
Meervoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
Vitamine B1 (mg)    0.04
Vitamine B2 (mg)    0.05
Vitamine b6 (mg)    0.06
Foliumzuur (ug)    4.0
Vitamine C (mg)    4.0
Natrium (mg)    10
Kalium (mg)    200
Calcium (mg)    10
Fosfor (mg)    12
Magnesium (mg)    8
IJzer (mg)    0.5
Koper (mg)    0.01
Selenium (ug)    1
Zink (mg)    0.10
Water (g)    93
   Bron: Nevo Tabel
Bakken met ei is slecht voor de cholesterol en de vitaminen worden vernietigd doodgebakken
Mijn vrouw bakte het vroeger ook. Nu gelukkig niet meer

Bakken met ei..waarom slecht voor de cholesterol?

Het is nu toch al bewezen dat het "total" cholesterol level lager wordt in plaats van hoger bij het consumeren van meerdere eieren per week?
Daarnaast gaat de HDL omhoog....

Ik kan de link op dit forum nu niet vinden (waarom krijgen we een dikke buik (of zoiets) maar ik heb de zogenaamde  ..........test gedaan (een forumlid in Australia) voor een aantal maanden door elke dag twee tot drie gebaken eieren te eten en tot mijn verbijstering bleek het rapport van dat betreffende forumlid volledig te kloppen en inderdaad na die test bleek ook mijn total cholesterol niet gestegen te zijn, maar zelfs iets gezakt en ik ben niet bang meer om per week een stuk of tien gebakken eieren te eten............ :happy: :happy: :happy: :thumb: :thumb:

Ok, dat was het topic van de heer ADRIAAN

http://www.filippijnen.org/index.php/topic,6522.msg41406.html#msg41406


 

Luc

Volgens de British Heart Foundation hangt het ervan af. Gekookt prima, gebakken in veel boter slecht. Het is niet het eitje dat slecht is maar de verzadigde vetten van de boter.

http://www.bhf.org.uk/default.aspx?page=12920
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Luke

Dus zonder boter of olie gebakken, geen probleem dan?

vvjoris

Aubergine op zich is wat mij betreft nogal smaakloos, maar zoals op de foto hierboven op barbecue lijkt het toch wel lekker ...

Wat eieren betreft, ik eet dat met mate 5 - 6 per week. Vooral met spek (maardat is vet natuurlijk) erg lekker. Maar merk op dat er hier in  :belgiesmiley: enorm veel bereidingen zijn met eieren waar je er niet bij stilstaat: koekjes, cake...maar ook gewoon in de keuken, in bijna alle 'witte' sauzen zit ei, en puree, daar draai je ook een eitje door ....

Het is in de dooier dat veel cholesterol zit, maar ik weet niet of dat de 'goede' of de 'slechte' is....
Ik blijf trouw aan mijn roots en principes, en pas me aan waar nodig of wenselijk, waar ik het vanuit mijn hart kan doen, en ik verwacht van anderen hetzelfde.

Luc

Citaat van: Luke op vrijdag 15 februari 2013, 16:50:30
Dus zonder boter of olie gebakken, geen probleem dan?


of olijfolie gebruiken.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

TheDolphin

Rauw eitje is ook lekker maar dan wel een biologische want van een legbatterij ei kun je sneller salmonella krijgen. Eerst aan de bovenkant van het ei een klein gaatje maken vingertop erop houden dan aan de ondergant een klein gaatje daar je mond op doen, vinger loslaten en leegzuigen. Vooral de eidooier is lekker.  :thumb: En bakvetten zitten er ook niet bij dan. Die Eggplant eet ik trouwens met schil en al op en 5 tot hooguit 10 minuten bakken of koken is meer dan genoeg voor mij.

Fail_over

Citaat van: vvjoris op vrijdag 15 februari 2013, 16:56:57
Aubergine op zich is wat mij betreft nogal smaakloos

Klopt,

Zoals ik hem klaar maak: Eerst 5 min onderdompelen in kokend water om de schil los te weken, die lust IK niet.

Vervolgens de eggplant in de lengte in plakken doorsnijden maar niet helemaal los bij de kop. Plat leggen en als een waaier plat in de pan leggen. Dan 3 of 4 eieren erover en heerlijk afbakken. Njamie!

Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

Pjottr

#20
Citaat van: Luc op vrijdag 15 februari 2013, 16:27:38
Volgens de British Heart Foundation hangt het ervan af. Gekookt prima, gebakken in veel boter slecht. Het is niet het eitje dat slecht is maar de verzadigde vetten van de boter.

http://www.bhf.org.uk/default.aspx?page=12920
Het eigeel van het eitje is een boosdoener omdat hier het LDL Cholesterol in zit. Het eiwit is inderdaad niet slecht. LDL Low density Lipiden (vetten) zijn nodig voor het lichaam. Het teveel wordt normaal gesproken door het HDL cholesterol terug vervoerd naar de lever die dat vervolgens weer verwerkt (simpel uitgedrukt)
LDL komt voor in o.a. verzadigde vetten, eieren etc. ( het eigeel dan)
Teveel is dus niet goed omdat het HDL dan niet in staat is alle teveel aan LDL terug te vervoeren naar de lever. Het koekt dan aan ahw aan de wanden vd bloedvaten en kan op langere of kortere termijn
voor ernstige problemen zorgen (Dicht slibben van een vat waardoor er een hartprobleem onstaat.
Het blijft een enigzins relatief begrip omdat elk lichaam de unieke eigenschap heeft dat het anders reageert dan het andere lichaam. Zo zie je mensen die veel van alles eten en nauwelijks
verhoogt LDL cholesterol hebben terwijl soms graat magere mensen een hoog LDL cholesterol kunnen hebben.
Vaak zit dat in de genen en wordt ahw mee vererft (generiek).
As `t net kin sa`t it moat, dan moat it mar sa`t it kin.

bananacreek

CitaatVaak zit dat in de genen en wordt ahw mee vererft (generiek).

Ja, correct dat was ik helemaal vergeten...............Dank u...... :hoedjeaf: :hoedjeaf: :hoedjeaf:

Kano

Nog iets wetenwaardigs.

Mannelijke eggplants hebben minder zaden en zijn dus minder bitter. Kijk naar de onderkant als er een bruine cirkel is dan is het een mannelijke , als er lange bruine plek is dan is het een vrouwelijke eggplant.
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

gosternokke

Die vlieger gaat in  :nederlandsevlag:  niet op tenzij je zelf gekweekte  aubergines hebt.   .Maar de coommercieel gekweekte uit de kassen hebben zo een stenge kleurselectie  dat iedere kleurafwijking betekend voor de composthoop bestemd.   alleen de egaal diep paarse komen door het elektronisch oog heen.


Fail_over

Citaat van: Kano op zaterdag 16 februari 2013, 14:25:21
Kijk naar de onderkant als er een bruine cirkel is dan is het een mannelijke , als er lange bruine plek is dan is het een vrouwelijke eggplant.

Kano!!   :confused2:

Bruine cirkel aan de mannelijke onderkant en een bruine streep aan de vrouwelijke onderkant???  :ikkeniebegrijp:

Bastos!!  :evil:
Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

Kano

Fail_over toch , maar het geeft niet want "A dirty mind is a joy forever"  :happy:
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn