Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Voor u vertrekt

Gestart door Admin, vrijdag 24 april 2009, 10:06:40

Vorige topic - Volgende topic

Admin

Bron

Gele koorts:
Gele koorts komt hier nergens voor. Indien u vanuit een ander land afreist, waar gele koorts kan voorkomen, dient u wel gevaccineerd te zijn, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria:
Er is geen malariarisico in Manilla en in de andere stedelijke gebieden, op de eilanden Aklan, Benguet, Bilaran, Bohol, Camiguin, Capiz, Catanduanes, Cebu, Guimaras, Iloilo, Leyte, Masbate, Northern Samar en Sequijor en verder ook niet in de vlakten noch in de gebieden gelegen boven de 600 m.
Op de overige eilanden is er een wisselend malariarisico.

Diarree:
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Vaccinaties:
TETANUS-, DIFTERIE- en POLIOVACCINATIE. Deze infectieziekten zijn immers volledig te voorkomen door middel van vaccinatie. Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming, indien men ooit volledig werd gevaccineerd.
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen HEPATITIS A beschermd zijn.
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2-3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen BUIKTYFUS aangeraden.
In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B een aanrader.
Personen die minstens 4 weken op avontuurlijke wijze rondtrekken doorheen het platteland of ginds voor langere tijd gaan wonen, dienen vaccinatie tegen JAPANSE ENCEFALITIS en HONDSDOLHEID te overwegen.

http://www.who.int/ith
Hallo gast. :welcome:

Mawibata

#1

Mihmi's broertje heeft Dengue gehad, dat is iets anders dan Malaria.Het was de agressieve variant, en hij heeft heel wat bloed moeten bijkrijgen, de arme stakker.

Maar ja, wat kun je er meer tegen doen, dan slapen onder een Klamboe


Ze wonen in Bacolod op het eiland Negros.


WiLLy
Giving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.

Mawibata


Nog een    :link:    van    
Hier kun je ook de vaccinaties voor andere landen terug vinden. Mawibata

Giving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.

Rich

Citaat van: Mawibata op vrijdag 24 april 2009, 23:15:27

Mihmi's broertje heeft Dengue gehad, dat is iets anders dan Malaria.Het was de agressieve variant, en hij heeft heel wat bloed moeten bijkrijgen, de arme stakker.

Maar ja, wat kun je er meer tegen doen, dan slapen onder een Klamboe


Ze wonen in Bacolod op het eiland Negros.


WiLLy

Klopt niet helemaal.  De dengue mug komt OVERAL voor op de Filippijnen.  En steekt vooral overdag.
Of bedoelde je het broertje van Mihmi?
Rich de Nederbelg.

Guadalupe

Wij slapen ook onder een klamboe en ik moet zeggen het bevalt prima.

Overdag smeer ik wel eens met citronella in.Zonder DEET natuurlijk.

                                             :daag:
Wie lacht niet wie de mens beziet.

Baliw-katok

GEZONDHEID & INENTINGEN

Bij het bezoeken van een tropisch land als de Filippijnen dienen enkele basisregels zorgvuldig te worden nageleefd.  Zo kan men beter geen kraantjeswater nuttigen en het gebruik van ijsblokjes vermijden.  Mineraalwater in fles is praktisch overal verkrijgbaar, zowel in de grootstad als in de kleinere steden. 
Een goede muggenmelk of een spray of stick zijn onmisbaar en wie bovendien meer de junglegebieden bezoekt (Isabela, Mindoro, Palawan, Sulu-archipel en de oerwouden van Mindanao) doet er goed aan om ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen alsook malariapillen te nemen; wat dan weer niet nodig is voor de toerist die enkel in verstedelijkte gebieden verblijft. 
Sedert enkele jaren is er terug een opflakkering van dengue, een koorts die wordt overgedragen door muggen en dit vooral tijdens het regenseizoen.  Vaccins tegen de ziekte bestaan nog niet, maar ook hier is het aangewezen om zich zoveel mogelijk te beschermen tegen muggenbeten.  Draag daarom 's avonds zoveel mogelijk lichte kledij met lange mouwen, een lange broek en gesloten schoenen.  Het gebruik van een insectenwerend middel met 30% tot 50% DEET (diethyltoluamide) in is hierbij ook aanbevolen.
Zich goed insmeren met een doeltreffende zonnebrandcrème, regelmatig vocht binnennemen en zoveel mogelijk het hoofd beschermen tegen de zon, kan veel ongemakken voorkomen.
Wie last heeft van kleine kwaaltjes (verkoudheid, diarree, kleine infectie, etc.) kan terecht bij de drugstore of pharmacy waar de nodige medicijnen voorhanden zijn.  Wie echter koorts heeft, pijnlijk gebeten wordt door een insect of een ernstige infectie oploopt, doet er best aan onmiddellijk een lokale arts te bezoeken.  De goed opgeleide dokters kennen immers de lokale tropische ziekten als geen ander.  Wacht zeker niet om je te laten onderzoeken bij je terugkeer, want sommige aandoeningen zijn in die mate ernstig dat ze bij niet tijdig ingrijpen fataal kunnen zijn.
Aanbevolen inentingen bij een bezoek aan de tropen zijn deze tegen DTP (difterie-tetanus-polio), buiktyfus alsook tegen hepatitis A en B.  Deze laatste vaccinatie bestaat uit drie inentingen, waarvan de eerste best gegeven wordt 6 maanden vóór vertrek.   

Prince Leopold Institute of Tropical Medicine (ITM)
Nationalestraat 155
B-2000 Antwerp
Belgium
Tel.   +32-(0)3-247.66.66
Fax   +32-(0)3-216.14.31
E-mail      info@itg.beMEER INFO :
http://www.wegwijzer.be/links/L-gezondheid.html
http://www.travelmarker.nl/reistips/gezondheid/ziekte.htm
http://www.lcr.nl/
http://www.diplomatie.be/nl/travel/reiswijsdetail.asp?TEXTID=484
http://www.itg.be

g

hi over malaria: het lijkt mij een vreemde lijst ! kleine gebieden en lukraak verspreid ... is hier een systeem in waarom daar precies geen malaria is?

en in de vlakten en boven de 600m : is dat geen tegenspraak?


dank voor enige verduidelijking !
:thumb:

tbennekik

Volgens mij komt de malariamug niet voor boven de 600m hoogte omdat ze daar niet kan overleven.


Mawibata
In de   :smiley-philippines:  komt Dengue meer voor . Een andere muggensoort die misschien wel boven de 600m kan overleven.   :weetikniet:


  :link:


Giving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.