Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Nederlandse bakkerij Manila

Gestart door yepyep, zaterdag 10 november 2012, 23:16:26

Vorige topic - Volgende topic

huisman45

Heer Bommel heeft de prijzen  :applaus: :applaus:
maar even terverduidelijking,
ik hoef niets te doen ze vragen mij.
de school vraagt me de Abreeza vraagt me SM en noem maar op.
dus ik vraag ook als ze niet willen prima geen nood doen ze het wel is een mooie meevaller.
en op de vraag hoeveel in de klas : 12 personen
Hier adem ik vrij en ben gelukkig

dolfijn76

Huisman dan verdien jij in ieder geval goed je kost daar als je 1 keer per maand 12 personen hebt aan 35000 php/pers. Zelfs als het maar om de 2 maanden is of de helft van de personen.


huisman45

ongeveer 1 maal per maand
de andere activieitekomen en gaan.
maar is betaalde hobby hoef het niet te doe om mijn kost te verdienen.
Hier adem ik vrij en ben gelukkig

Pascal&Katiren

Juist erm een beetje vaag voor mij sorry hoor,

huisman45

Voor de mensen die niet goed na kunnen denken.zal het even uitleggen.
ben EX-ondernemer met (jong)pensioen woon in de PH
door bedrijvigheden van mijn vrouw kom ik in contact met verschillende mensen die weten wat ik heb
gedaan en kan.Die bepaalde mensen vroegen mij om wat voor hun te doen,heb de boot heel lang afgehouden
ben met "vakantie" maar omdat ik de geur van vers gebakken brood etc miste,en onder andere het slappe managment hier en andere iritante dingen,
heb ik een paar dingen gedaan voor de lol.
Daarna kwam het verzoek van de school,was de 3e keer dat ze me vroegen.
Heb een goed gesprek gehad en een goede prijs onderhandeld voor de diensten die ik aanbied.
Wil niet zeggen dat ik alles wat ik weet hun zal vertellen en uitleggen
hopende u van dienst te zijn geweest,indien nog vragen reageer.
Hier adem ik vrij en ben gelukkig

dolfijn76

Huisman eens een ondernemer altijd een ondernemer he. :lachen:
Maar geef je groot gelijk en het is nog eens een hobby die toch aardig wat opbrengt zeker in filipijnse termen. Zolang je het aangenaam vind waarom niet. Kan mij voorstellen dat er vele het wel zo zouden willen maar dat het voor weinige is weggelegd

boldy

#46
voor de liefhebber hier nog een origineel recept voor tijgerbrood.

100% bloem
2% zout
2% gist
maximaal 3 % broodcreme .olie kan ook



Grondstoffen nauwkeurig afwegen. Bloem goed zeven. Gist verdelen in een gedeelte van
het op temperatuur gebrachte deegvocht. Gistoplossing en de rest van het deegvocht bij
de bloem voegen. Machine inschakelen. Na een korte draaitijd zout en crème toevoegen.
Goed kneden tot een glad taai deeg. Een rijs geven van ongeveer 4O minuten en na
doorslaan een tweede rijs van ongeveer 20 minuten'
Afwegen en opbollen. Bolrijs aanhouden van ongeveer 30 minuten' Deegstukken opmaken,
vorm niet te lang maken. Even met slot beneden op de bank laten liggen en dan
los in de plooi zetten met de sluiting boven. Halfvol laten rijzen en overzetten op met
rijstemeel bestrooide Planken.


pappers:
Vochtig maken en pap aanbrengen. Ongeveer 15 minuten laten rusten. Inschieten met
voldoende tussenruimte. Afbakken. Iets stomen direkt na het inschieten. Laatste 10 minuten
zonder stoom bakken.


wener snijders:
Deegstukken goed strijken met zeeÍ licht strijksel of lauw water. De insnijdingen aanbrengen
met een scherp mesje (+- 12 insnijdingen). Inschieten met voldoende tussenruimte.
Tijdens inschieteir stomen. Na sluiten van de ovendeur nog eens goed stomen.
Laatste 10 minuten zonder stoom bakken.



Pap voor tijgerbrood:
200 gram paneermeel
I 0 gram basterdsuiker
20 gram gist
2 gram zout
20 gram olie



Tweede recept voor pap:

100 gram paneermeel
100 gram rijstebloem
15 gram olie
15 gram gist
15 gram basterdsuiker
3 gram zout


baktemperatuur +- 230 graden celcius
het leven is net een lul keihard en veel te kort

boldy

recept voor busbrood :

waterbrood :
100 % bloem
2% gist
2 % zout
maximaal 3 % broodcreme of olie
water naar behoefte.


melkbrood:
100 % bloem
2,5 % gist
2 % zout
6,25 % melkpoeder of volle melk
2 %broodcreme of olie
water naar behoefte



Grondstoffen nauwkeurig afwegen. De bloem behoort te worden gezeefd' Bij het maken
van melkbrood wordt de melkpoeder door de bloem gezeefd' Gist verdelen in gedeelte
van op temperatuur gebracht deegvocht. Gistoplossing en rest deegvocht bij de bloem
voegen en dan de kneedmachine inschakelen. Na korte tijd zout en crème toevoegen'
Goed kneden is zeer belangrijk'


Geef het deeg een rijs van ongeveel 30 minuten en na het doorslaan een rijs van ongeveer
15 minuten. Daarna afwegen en opbollen (of aanpunten)' De bolrijs bedraagt ongeveer
30 minuten, daarna opmaken en in de bus leggen'

Geknipt busbrood heeft een rijs nodig van ongeveer 50 minuten' Ongeknipt brood moet
iets langer rijzen.

De bussen in de oven niet strak tegen elkaar! Zorg voor tussenruimte' Na het bakken
de broden wassen met water op temperatuur en lossen'

Casinobrood:
Bij casinobrood de sluiting boven en niet te vol afbakken Zo nodig de bussen omgekeerd
in de oven Plaatsen.

baktemperatuur waterbrood 260 graden celcius
baktemperatuur melkbrood  240 graden celcius




het leven is net een lul keihard en veel te kort

Amice

Ik weet bijna zeker dat martien tijgerbrood wel kan bakken, maar wellicht is er geen afzet voor hier in de filippijnen?  :weetikniet:
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

gosternokke

Nou ik zit niet op tijgerbrood te wachten  in  :smiley-philippines:   .  mag dan een mooi korstje zitten aan dat tijgerbrood, tis toch maar gewoon witbrood   :negatief:    Kan ik net zo goed een zak verse pandesal kopen, ben nog goedkoper uit ook.

Zoek meestal donker grofvolkoren in  :smiley-philippines:, en dat valt buiten Manila niet mee