Van de filipijnen naar belgië of omgekeerd

Gestart door Raftie, maandag 18 januari 2010, 19:03:02

Vorige topic - Volgende topic

Luc

Citaat van: opinie op dinsdag 19 januari 2010, 15:01:33

Daarom sprak ik over 1% Dat is per jaar bedoeld en dus 10.000 euro per jaar => 833 per maand
De IJslanders gaven ook 7 %
Beter één vogel procent in de hand dan tien in de lucht bank.

Ja eventjes was het leuk voor hem. 12%. Elke maand had hij 60000 pesos intrest. Heeft niet lang geduurd...toen kon hij  :daag: zeggen naar zijn geld
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

opinie

Zomaar huwen en haar en de kinderen meebrengen, lukt niet.

Men zal ook o.a. verwachten dat er een zekere tijd samen doorgebracht is. De leden die recentelijk ginder gehuwd zijn, kunnen je daar beter over inlichten want de voorwaarden worden al eens aangepast. In dit topic procedure om te huwen in de Filippijnen vind je al enkele ervaringen.

Ook opletten als je ginder huwt en hier gescheiden bent: ambtenaren ginder weten niet altijd dat men in deFilippijnen kan huwen na in het buitenland te zijn gescheiden. Kleingeestigheid in hun denken doet hun redeneren dat omdat er geen scheiding bestaat in de Filippijnen dat dit in de hele wereld zo is.

Ben je getrouwd dan kan het wachten beginnen voor een visum tot gezinshereniging.

Een CFO-sticker heeft ze achteraf ook nodig of ze mag het land niet uit.

Citaat van: Raftie op dinsdag 19 januari 2010, 23:45:14
Zij is widowed, de kids zijn 8 en 6 jaar oud.
Nog 10 jaar werken en dan kan ik naar ginds vertrekken, ons kleine pensioen van hier zal een serieus betere levensstandaard ginds geven.
Of ben ik nu grandioos naief en verblind?
Ik hou van jullie directe antwoorden.

OK, een directe reactie daarop is: over tien jaar zijn de kinderen 16 en 18 jaar. In het beste geval is ééntje net afgestudeerd van het middelbaar en het andere kind niet. In het beste geval zeg omdat ze waarschijnlijk een jaar zullen verliezen door de taalachterstand. Een achterstand die door het spreken van een andere taal thuis blijvend kan zijn. Vergelijk het met Turkse gezinnen waar enkel Turks gesproken wordt en alle leerstof eerst in gedachten moet vertaald worden. De reactie van het onderwijzend personeel is dan: "De leerling is traag en kan de richting niet aan"
Ook zullen ze ondertussen vriend(inn)en hebben hier en toekomstplannen. Wat moeten ze met die plannen als ze toch terug moeten? Waarom moeite doen om te leren? Hun achterlaten als er nog één minderjarig is en/of zonder geld indien ze verder willen studeren?

Realistisch is dan om te zeggen dat jullie over 15 jaar naar ginder terug vertrekken. Tegen die tijd (21 en 23) kunnen ze op eigen benen staan.

Er is me in grote lijnen een geval bekend van een Nederlander in de geboortestad van mijn vrouw:
Hun dochter (+12 jaar)kwam/moest mee toen de ouders verhuisden. Vaarwel Nederland, vaarwel Europees diploma. Plots moest ze ipv Nederlands Illongo met haar klasgenoten praten. Ze volgt/volgde een opleiding verpleging in de hoop zo weer terug te kunnen en een kans op een baan te hebben in de verzorging.
:denk: Wat zouden haar oprechte gevoelens zijn over haar situatie?  :denk:

Als men kinderen wenst, moet men ermee rekening houden dat ze de eerste twintig jaar je nodig hebben. Anders.... is er nog dit!
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus

Luc

Ik ken een paar weduwen die met kinderen naar België zijn gekomen maar dat is wel al verschillende jaren geleden. Makkelijk zal het niet zijn.

Lees een keertje goed. Ik heb de link naar deze site nog ooit gepost :

Gezinshereniging artikel 10

Minderjarige kinderen van een niet-EU/EER onderdaan

De minderjarige kinderen van een derdelander (niet-EU/EER) met onbeperkt verblijfsrecht in België, of de minderjarige kinderen van diens echtgenoot of (gelijkgestelde of geregistreerde) partner, kunnen via gezinshereniging naar België komen.

http://www.vmc.be/vreemdelingenrecht/wegwijs.aspx?id=162

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Luc

Over scholing in de Filippijnen.

Een goede college of universiteit is daar erg duur. Zeker wanneer je dan zoals je zegt een klein pensioentje gaat hebben. In dat geval heb je hier recht op een studiebeurs. Dan kost het inschrijvingsgeld hier 125â,¬ per jaar + een studiebeurs. In de Filippijnen betaal je voor een goedkope college al snel 12000 pesos per semester. Voor een scholing als verpleegster loopt dat al snel op tot 30000 pesos per semester. Tel maar uit voor 2 kinderen.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Dedejo

Waarom is het op de Filipijnen zo moeilijk, zo kan een land toch economisch nooit groeien?
Breng het evangelie bij de mensen.
Bring the Gospel to the people.

Amice

De Filippijnse economie groeit nog steeds.
ENkel is de vraag of je dat als economie zoals wij daar het begrip economie aan lenen is.
Er zijn velen filipino's die oversea werken en het daar verdiende geld dus niet uitgeven aan binnenlandse bestedingen maar opsturen naar de filippijnse familie.
Hoe die verhoudingen nu liggen weet ik niet maar dat was n aantal jaren geleden 10% van het BNP en stijgende.
Als nederland 10% gratis binnen krijgt dan zouden we ook een stijgende economie hebben.

Hoe lossen beiden landen een crisis op:
NL. Bezuinigen,sparen,en de binnenlandse en export stimuleren
PH. meer lenen en niet terug betalen,meer holdups,meer bedelen,jatten,kidnaps,corruptie en zwart geld van het buitenland binnen halen.  De inventiviteit die ze daarin hebben,laat de ideeen van veel economen verbleken: maak van een typhoon een nationale ramp door de sluizen open te zetten en manila onder water te laten lopen,laat de camera's draaien om de hele wereld te laten zien,dat ze geld nodig hebben,die paar doden die er vallen zijn er morgen wel weer bij geboren, daar hebben ze immers goede banden voor met de kerk.

Kijk zo doe je dat.
:floet:
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

ganda


Heeft Manila sluizen om zich tegen tyfoons te beschermen?   :ikkeniebegrijp: Manila ligt toch in een baai  aan de Zuid Chinese Zee. Kun je een paar foto's van die sluizen posten Amice?


Luc

Ik denk dat hij het over de dammen heeft. Ze zetten die bij hevige regenval open waardoor delen van Manila onder water komen te staan

Raw Water Sources

The Angat-Ipo-La Mesa Dam Raw Water System is currently the major source of water for Metro Manila. The water extracted from this location is treated in two facilities: The Balara Treatment Plant (Manila Water Company, Inc.) and La Mesa Treatment Plant (Maynilad Water Services Inc.).



The Ipo Dam is a gravity concrete dam located about 7.5 kilometers downstream of the Angat Dam near its confluence with the Ipo River in Bulacan. It was completed in January 1984 with a maximum storage capacity of 7.5 million cubic meters, an increase of about 2,500 million liters per day (MLD) from the old Ipo Dam, which used to be located 200 meters upstream of the new dam.

The spill level of the dam is at an elevation of 101 meters and it has seven radial floodgates. The watershed topography is characterized by mountainous terrain similar to the Angat Reservoir Watershed with moderate forest cover. The watershed has an area of about 70 square kilometers and receives an average annual rainfall of 3,500 millimeters. Tributaries to the Angat River at this section include the Ipo, Sapa Pako and Sapa Anginon Rivers. These tributaries drain into the Angat River from the eastern section of the watershed.

Water from the dam is diverted to the Novaliches Portal and the La Mesa Dam through three intake structures going down to three connecting tunnels into five connecting aqueducts.



La Mesa Dam

The La Mesa Dam is an earth dam located in Novaliches, Quezon City. It was first erected in 1929 and then further raised in 1959 to a maximum storage capacity of 50.5 million cubic meters. Overflow level of the dam is at an elevation of 80.15 meters. The watershed has an area of 27 square kilometers, which receives an average annual rainfall of 2,000 millimeters.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Dedejo

Dus de economie in de Filipijnen draait op leugen en bedrog (grotendeels !!??) en in mindere mate op de hard werkende mens in het buitenland.

Doden zijn te betreuren, en iedere dode is er één teveel.

Maar wat heeft de protestantse kerk ermee te maken (ik ben protestant).
(De rooms katholieke kerk; ja; die zijn tegen geboortebeperking.) :jajaja:

Zijn de Filipijnen ook bezig met hun land aantrekkelijk te maken voor nieuwe investeerders?  :denk:
Breng het evangelie bij de mensen.
Bring the Gospel to the people.

Amice

#19
Inderdaad dammen dan, bedankt voor het posten Luc.  :thumb:
Opmerkelijk detail hierin is dat Typhoon Ondoy helemaal niet zoveel regenval had, maar wel de dammen opengingen.
Pendeng had ook niet veel regen maar helaas beukte de sterke wind het water tegen het manila bay muurtje die als waterkering diende en daarbij kapot sloeg en manila onder water liep. Opmerkelijk bij deze is dat delen van luzon onder water stonden. :ikkeniebegrijp: Ik blijf het allemaal verdacht vinden.

CitaatZijn de Filipijnen ook bezig met hun land aantrekkelijk te maken voor nieuwe investeerders

Dit topic geeft daar eigenlijk al antwoord op. Dien aangaande is er op dit forum veel te lezen.

Filipino's zijn nationalisten, het is hun land en dus niet bedoeld dat met buitenlanders te delen. Buitenlanders mogen wel het geld geven om huizen enz. te bouwen maar dan wel met eindbestemming een filipino eigenaar.

Zo ook mag u het land bezoeken MABUHAY! maar dan wel enkel om uw geld achter te laten,liefst bij de airport afgeven en linea recto retour te vliegen.
Doet u dat niet en wit u vakantie houden, dat kan maar dan wel op eigen risiko want als "per ongeluk" uw bus gekaapt wordt dan komt de overheid met sladge hammers om u te ontzetten meer kunnen ze niet doen,dus als u per ongeluk daar bij het leven verliest,tja, dat is allemaal gods werk nietwaar. Uw geld hebben ze dan tenslotte wel weer binnen.  :floet:

Overigens, omgekeerd everedig doet geen enkel land onder voor een ander, het is maar net wat men als beschaving wenst te accepteren.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent