Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

varkentje slachten

Gestart door ganda, vrijdag 5 maart 2010, 01:48:41

Vorige topic - Volgende topic

josv

vraagje : wat is "afsterven" ?  :weetikniet:
Het land zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel....

Kano

Afsterven is het ongeveer twee dagen laten hangen van de slacht waardoor het malser wordt en makkelijker te versnijden.  In de Fiiipijnen zal dat inderdaad wel niet kunnen vanwege de hoge temperaturen.
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

josv

Neuhhh, dat doen ze hier zeker niet. Tis patay en naar de markt  :benweg: 2 dagen laten hangen zal het vlees best wel malser worden maar dat komt dan denk ik door de maden. Koelhuizen heb ik hier nog nooit gezien. Er is hier in Davao wel een Belg hier die 'n keten van winkels heeft in bijna alle malls : Liza's Meat. Ben benieuwd of hij wel een koelhuis heeft !! Misschien kent iemand hem ?
Het land zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel....

opinie

:lachen: Dat is zoals wild dat "veredeld" is.
Als kind heb ik op de boerderij vaak een slachting van een varken gezien. Schoonmaken, in tweeën splijten en 1-2 dagen later versnijden.
Chicken Aithan krijgt zijn kippen diepgevroren aangeleverd. Ik heb de levering namelijk toevallig eens gezien toen we voor openingstijd op zoek waren naar eten. Op de markt, nee bedankt! Te veel werk om de ongewenste beestjes eruit te schudden.
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus

Budgie

@ Opinie Bij wild dat veredeld is laat men het enige dagen tot een week hangen en alleen maar verbloeden Dan pas word het geslacht Dat kan je alleen doen als het voldoende koud is anders is het te ver bedorven
Dit bederf maakt het sterker van smaak en zachter Het is wel zaak om het te doen op een plaats waar normaal geen vliegen zijn dus bijvoorbeeld in de kelder Anders gaat het op een gegeven moment wandelen Als je het slacht moet het vet lichtelijk groen eruit zien bij een haas of konijn.

Bij versterven van een geslacht dier is het ook een vorm van bederf die maakt dat het zachter word maar ook beter snijbaar Bij een varken al na 1 dag en bij een rund als je prima vlees wil maken minstens 3 dagen

Als ik rundvlees koop zie ik graag dat het iets bruin word en zal dat echt rode niet kopen want die is te vroeg uitgesneden. Of behandeld om de kleur te behouden.
Getting older beats the alternative -dying young

balikbayan

Lijkt mij dat het versterven in de PH een iets hoger tempo heeft  de temperatuur zal daar wel voor zorgen. Een dode hond zie je na een paar uur in de zon al 2 x zo dik worden.

Ik ben regelmatig getuige geweest van het slachten van een varken / geit / kalkoen / kip achter ons huis en ik blijf het niet leuk vinden dat doodbloeden ipv wat we hier in NL gewend zijn.

Tenslotte kost een kogel in de PH maar 10 Peso en is een varken dan meteen weg ipv dat hij nog 4-5 minuten loopt te krijsen en rocheklen voordat hij stik in zijn bloed of een hartstilstand krijgt door de te lage bloeddruk.

Leegbloeden kan ook anders

Als ik ooit het geluk mag hebben om te pensioneren daar koop ik wel een pistool al is het maar voor mijn eigen gemoedsrust.