Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

zelf brood bakken?

Gestart door eddyvm, donderdag 26 december 2013, 11:51:43

Vorige topic - Volgende topic

eddyvm

hallo mensen
ik vroeg me af indien ik in Tagbilaran de ingredienten kan kopen om zelf brood te bakken met zo'n broodmachine,en welke ingrdienten dat dan wel zijn.heb het nooit gedaan in belgie,dus weet ik er niets van.het brood daar is niet je dat he.alvast bedankt.eddy

janenerica

Hoi Eddy,

Of de ingrediënten voor brood te koop zijn weet ik niet. Wij wonen nog niet op de Filipijnen, dat hopen we volgend jaar oktober/november te doen.

Ik kan je wel helpen aan een recept:

500 gram bloem
10 gram zout
20 gram boter/margarine
5 gram suiker
20 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist.
280 ml water

Als het goed is heeft je broodbakmachine een programma voor witbrood. Het is dan alleen een kwestie van alle ingrediënten er in doen en de machine starten.
Mocht je je machine op tijdsuitstel zetten, moet je er wel even op letten dat je het zout niet direct in contact laat komen met het gist.

Groeten vanuit een koud Hongarije,

Jan

gosternokke

Zal niet zo een probleem zijn denk ik, er zijn  immers in Tacbilaran diverse bakkers dus bloem en gist zal zeker wel te koop zijn.  maar dan wel voor wit brood, volkorenmeel word al een heel ander verhaal in  :smiley-philippines:     Ik weet dat in plaatsen waar er door buitenlanders veel vraag naar volkoren brood is het word gebakken, maar tis moeilijker om aan het volkorenmeel te komen.

omdat bakkers weten dat buitenlanders vaak naar bruin of volkorenbrood vragen, word er soms nep- bruinbrood gebakken.  men mengt gewoon koffie door het deeg heen waardoor het brood zen bruine kleur krijgt.   Is me in Puerto Pricesa wel eens overkomen.  Dus bakkers weten niet hoe er aan te komen, of kennen het volkorenmeel niet  , of neppen de boel bewust.

Filippijns brood is zeer goed te eten wel zoeter dan in  :eu:  , waar een kniesoor die daar over valt nietwaar ?

vooral de warme pandesal brood die sochtendvroeg langs de deur uitgevent word, eet ik soms een hele zak van leeg , zonder beleg  :lachen:

bananacreek

Citaat van: gosternokke op donderdag 26 december 2013, 17:27:07
Zal niet zo een probleem zijn denk ik, er zijn  immers in Tacbilaran diverse bakkers dus bloem en gist zal zeker wel te koop zijn.  maar dan wel voor wit brood, volkorenmeel word al een heel ander verhaal in  :smiley-philippines:     Ik weet dat in plaatsen waar er door buitenlanders veel vraag naar volkoren brood is het word gebakken, maar tis moeilijker om aan het volkorenmeel te komen.

omdat bakkers weten dat buitenlanders vaak naar bruin of volkorenbrood vragen, word er soms nep- bruinbrood gebakken.  men mengt gewoon koffie door het deeg heen waardoor het brood zen bruine kleur krijgt.   Is me in Puerto Pricesa wel eens overkomen.  Dus bakkers weten niet hoe er aan te komen, of kennen het volkorenmeel niet  , of neppen de boel bewust.

Filippijns brood is zeer goed te eten wel zoeter dan in  :eu:  , waar een kniesoor die daar over valt nietwaar ?

vooral de warme pandesal brood die sochtendvroeg langs de deur uitgevent word, eet ik soms een hele zak van leeg , zonder beleg  :lachen:

Correct hier doen ze dat ook met het Reye bread en het meeste "bruinbrood" is een mix omdat het anders veel te duur zou worden, (zo werd gezegd)

Meeste volkorenmeel komt uit Manila en daar zitten ook een paar buitenlanders die dat meel importeren en door verkopen aan zaken zoals de Why Not hier en dan nog is er een mix.

klootzakken (voorheen Jens)

zelf neem ik altijd van die pakken kant en klaar mix mee geschikt voor brood bak machine . werkt prima, ik stel dat kreng s,avonds in en heb s,morgens een heerlijk bruin of wit brood . het enige probleem is de machine 50 hertz, naar een tijdje geven ze de geest . ik heb er al 2 naar de eeuwige jachtvelden geholpen . valt mij op dat alles wat programmeerbaar is aan elektrische apparaten van 50 hertz die gaan niet zo lang mee bij 60 hertz.     
grote mond tegen de baas , je mag op dit forum geen eigen mening hebben . dan volgt een ban , haha . verrek maar met het forum.
Reactie van de Admin: Bovenstaande werd door dit lid geplaatst nadat hij op zijn taalgebruik aangesproken werd. Zulke leden kunnen we missen.

Luc

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Ronny55

Citaat van: jens op donderdag 26 december 2013, 20:23:52
zelf neem ik altijd van die pakken kant en klaar mix mee geschikt voor brood bak machine . werkt prima, ik stel dat kreng s,avonds in en heb s,morgens een heerlijk bruin of wit brood . het enige probleem is de machine 50 hertz, naar een tijdje geven ze de geest . ik heb er al 2 naar de eeuwige jachtvelden geholpen . valt mij op dat alles wat programmeerbaar is aan elektrische apparaten van 50 hertz die gaan niet zo lang mee bij 60 hertz.     
Bestaat er niet zoiets als een omvormer om van 60 htz input naar 50 htz uitput ?  :weetikniet: , Is maar een vraag.
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Ronny55

Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Rich

Rich de Nederbelg.

regenwolkje

Citaat van: janenerica op donderdag 26 december 2013, 14:30:54
Ik kan je wel helpen aan een recept:

500 gram bloem
10 gram zout
20 gram boter/margarine
5 gram suiker
20 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist.
280 ml water

Als het goed is heeft je broodbakmachine een programma voor witbrood. Het is dan alleen een kwestie van alle ingrediënten er in doen en de machine starten.
Mocht je je machine op tijdsuitstel zetten, moet je er wel even op letten dat je het zout niet direct in contact laat komen met het gist.

Uit de tijd dat wij nog zelf brood bakten met zo'n machine herinner ik mij het volgende...

Bloem was in totaal 770 gram (want het uiteindelijke brood moest 1100 gram wegen, niet 800 gram zoals de meeste broden). Dat was een mix die ik zelf bepaalde, en dat varieerde dagelijks wel wat. Het grootste deel was een vaste hoeveelheid witte bloem; de rest bestond uit een hoeveelheid bruine bloem, een hoeveelheid witte bloem met veel grote graantjes in, en een kleine hoeveelheid waldkorn (heel donkerbruin).

Qua volgorde was het eerst de gist, dan de bloem, en dan de overige ingrediënten. Water kwam laatst.

In het begin hebben we ook nog suiker in het brood gedaan, uiteindelijk zijn we daar mee gestopt geloof ik. Hebben ook nog wat melk bij het water gedaan in het begin, maar ik veronderstel dat we dat later ook weggelaten hebben. Misschien werd het wel vervangen door melkpoeder ofzo.  :weetikniet: Het is ondertussen ook al bijna 10 jaar geleden.

Het was wel niet in de Filipijnen.