filippijnse vriendin naar België laten komen

Gestart door scorpio_rising, dinsdag 28 december 2010, 01:16:12

Vorige topic - Volgende topic

opinie

#20
Cyberfreak, je laatste reactie verduidelijkt beter je standpunt en nuanceert het zelfs.
Toch merk ik dat je de verkeerde conclusies trekt.

Citaat van: Cyberfreak op donderdag 30 december 2010, 00:50:31
Ik heb een huis dat afgestemd is op mijn inkomen, leer een Filipina kennen die geen gespijsde bankrekening naar België meebrengt, waarbij het dus ook eerlijk is dat we huwen met scheiding van goederen/schulden en gemeenschap van aanwinsten (tenzij het gaat over een factuur op naam).

Euh, dat heet in België trouwen onder het wettelijk stelsel: http://www.notare.be/huwelijk.htm#h2
Ieder behoudt het zijne en na de trouw zijn de aankopen gezamelijk. Schulden na het huwelijk zijn ook gezamelijk! Wil je dat voorkomen dan moet je trouwen met scheiding van goederen. In een stelsel van scheiding van goederen blijven de echtgenoten financieel volledig onafhankelijk van elkaar.

Trouw je onder het wettelijk stelsel of scheiding van goederen dan kan bij een scheiding je ex nog steeds inbrengen dat ze financieel bedroeg aan de lening. (Bewijzen bijhouden van de aflossing)
Het kan hard klinken maar je geeft zelf voorbeelden van hoe het mis kan lopen. Je betaalt ook een brandverzekering en toch hoop je ze nooit nodig te hebben, ja toch?
Een andere invalshoek is: je hebt beiden een inkomen en deelt in de kosten en afbetaling want het huis is bvb. pas een jaar voor het huwelijk gekocht. Hoe moet je dat zien? Er is geen zwart-wit.

Citaat van: Cyberfreak op donderdag 30 december 2010, 00:50:31
Een huwelijkscontract is taboe in de Filippijnen

Geloof dat maar niet! Wie niets heeft zal niets riskeren. In de sociale klassen die wel kunnen spreken over eigendom en erfenis zijn ze ook zo normaal.

Citaat van: Cyberfreak op donderdag 30 december 2010, 00:50:31
Verder hoeft ze zich nooit zorgen te maken over de kosten van het huis, inboedel, eten,... en als ze zelf een job heeft mag ze zo veel opsturen naar haar familie als ze zelf wenst (op voorwaarde dat onze primaire kosten en die van eventuele kinderen betaald zijn).

Wat bedoel je met "primaire kosten" als je onderhoud, meubels, eten, ... uitsluit? Alles van inkomen opsturen en niets bijdragen aan de dagelijkse kosten creëert een precedent! Zodra er kinderen zijn gaat de kinderbijslag ook de deur uit want het wordt op haar naam gestort. Een gezin met één inkomen, hypoteek, kinderen, ... desondanks dat beiden werken. Binnen de korste keren is er ruzie en een scheiding. De kinderen zullen dan wel bij jou blijven want die kosten geld. Het enige waar ze spijt van zal hebben is dat ze dan moet onderhoudsgeld betalen ervoor. Er zijn al gemengde huwelijken die strandden juist door deze reden.
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus