Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

relatie met een au pair

Gestart door tompoes0, woensdag 6 oktober 2010, 11:14:00

Vorige topic - Volgende topic

tompoes0

in mijn geval ben ik ook gehuwd volgens de filipijnse maar ongehuwd volgens de belgische wet, maar als ik dus een visa wil aanvragen om met mijn fillipijnse vriendin samen te wonen alhier terwijl ik nog steeds getrouwd ben volgens de fillipijnse wet, gaat dat dan geen probs geven aangezien het hier om een fillipijnse vriendin gaat?
Moest het hier een thais of een indonesisch meiske zijn, kzeg maar wat, dan kunnnen ze dat wss niet achterhalen , maar nu, het beloofd in elk geval spannend te worden wat betreft het al of niet goedkeuren van haar visum  :confused2:

Amice

Alhoewel beiden landen seperate souvereiniteiten zijn, blijft het in jouw geval bigamie als je gaat samenwonen met de au pair.

Echter staat jou kwestie niet alleen. Er zijn velen die in de filipijnen getrouwd zijn, daarna dat huwelijk hebben laten registreren in Belgie/nederland. Aldaar volgens de Belgische /nederlandse wet zijn gescheiden en vervolgens weer hertrouwd onder die zelfde nederlandse/belgische wetgeving.

Terwijl daarbij het in de filippijnen gesloten huwelijk nog steeds bestaand is/was. Toch is die 2e relatie dan legaal ingevolge de wet in dat land, en feitelijk ook in de filippijnen, ook al is dit dan nog niet geregistreerd daar.

Het gaat er hierbij om dat je ingevolge de Belgische wetgeving , als gescheiden geregistreerd dient te zijn om geen bigamie of administratieve fraude te plegen.
Het niet registreren van je buitenlands huwelijk, terwijl je daar zelf wel bewust van bent is bv. zo een fraude.

Daarnaast is een registratie(als je alle papieren gelegaliseerd hebt) meestal ook snel geregeld(iedere burgelijke stand dient dit te doen,ze kunnen dat niet weigeren)Daarbij kun je ook verkiezen om het huwelijk landelijk te laten registreren(althans in nederland is die mogelijkheid er wel).
Eenmaal ingeschreven kun je ook direct een verzoek om scheiding ingevolge de belgische wet aanvragen. (in Nederland kan dat binnen 3 maanden geregeld zijn), waarna je registratie van die scheiding bij de filippijnse ambassade kunt indienen.(duurt minimaal 3 maanden_). Met enig geluk kan die procedure dus met 6 maanden afgerond zijn.


Stel je besluit nu om een samenwoonst te laten registreren met de Au pair. Wellicht kan dat omdat men geen weet heeft van je huwelijk, maar in enig stadium kan dat dan toch altijd boven water komen drijven...en dan is leiden in last.
Daarnaast dien je te beseffen dat DVZ ook op dit forum meeleest en dus gewaarschuwd en alert kan zijn op iedere vergelijkbare aanvraag situatie.


Ik weet dat ik je weinig hoop geef maar het gezegde is.....al is de leugen nog zo snel ,de waarheid achterhaalt hem wel. :jajaja:
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

tompoes0

amice, als ik mn huwelijk hier laat registreren, en dan nadien scheiding aanvraag blijft het huwelijk na de scheiding hier in de phills nog wel altijd geldig volgens mij en word mn ex -vrouw nog altijd niet terug vrijgesteld om een nieuwe man te vinden, en dat wil ik haar dan ook weer niet aan doen, dus volgens mij  moet er nog altijd gefiled worden voor annulment in de phills wat betreft haar

Kano

#13
@tompoes0

Als jij degene bent die in Belgie de echtscheiding aanvraagt van het Filipijnse huwelijk, dan zal ook jouw ex het recht hebben opnieuw te trouwen volgens de Filipijnse wet. De scheiding moet dan natuurlijk wel bij de NSO in de Filipijnen worden geregistreerd.

Family code art 26

.............................
Where a marriage between a Filipino citizen and a foreigner is validly celebrated and a divorce is thereafter validly obtained abroad by the alien spouse capacitating him or her to remarry, the Filipino spouse shall have capacity to remarry under Philippine law. (As amended by Executive Order 227)


:hoedjeaf:

NB. Kan er op de website van de Filipijnse ambassade in Belgie er zo gauw niets over vinden, maar dit staat op de website van de Filipijnse ambassade in Nederland:


D. Requirements for REPORT OF DIVORCE

The Embassy will forward the Report of Divorce to the NSO in the Philippines. The NSO-certified Marriage Certificate with annotation of the divorce may be retrieved in the Philippines three months after the filing of the Report of Divorce at the Embassy. Always keep a personal copy of the Report of Divorce.

1.  Duly accomplished Report of Divorce application form (download form here) :link:

2.  Divorce Decree legalized by the Dutch Ministry of Foreign Affairs (Ministerie van Buitenlandse Zaken) located at Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag. MFA trunkline: 070-3486486 (present original and submit one photocopy)

3.  Photocopy of authenticated Marriage Contract or Report of Marriage issued by the Philippine Embassy/Consulate in the country where the marriage was solemnized

4.  Photocopy of information page of the Filipino national's Philippine passport

5.  Affidavit of Delayed Registration (if deemed necessary)

Basic fees:    Euro 25 (Report of Divorce)
                        Euro 25 (Legalization of the Divorce Decree)

Others:           Euro 25 (applicable Affidavits if necessary)
                        Euro 5 (photocopy services) *documents need to be submitted in duplicate or triplicate
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

Amice

Citaat van: tompoes0 op donderdag  7 oktober 2010, 09:31:57
amice, als ik mn huwelijk hier laat registreren, en dan nadien scheiding aanvraag blijft het huwelijk na de scheiding hier in de phills nog wel altijd geldig volgens mij en word mn ex -vrouw nog altijd niet terug vrijgesteld om een nieuwe man te vinden, en dat wil ik haar dan ook weer niet aan doen, dus volgens mij  moet er nog altijd gefiled worden voor annulment in de phills wat betreft haar

Zoals kano al meldde, ben jij diegene die het annulment dient aan te vragen op basis van rechtelijke uitspraak en registratie van de belgische scheiding. Daarna zijn beide echtelieden vrij te hertrouwen.
Zodra je die annulment hebt aangevraagd, kun je ook niet meer voor bigamie of administratieve fraude beschuldigd worden, je hebt immers aan je verplichtingen voldaan.

Zodra de scheiding in belgie is uitgesproken en geregistreerd, ben je ook weer vrij om in belgie samen te wonen.

Als je ex instemt met de scheiding en de annulment kan alles vrij snel afgewikkeld worden. Ook al is zij in de filippijnen, dan nog is de belgische rechter bevoegd de scheiding uit te spreken,zeker als zij instemt en domicilie kiest ten kantore van dezelfde dan wel andere advocaat. Reden van scheiding kan simpel een verstoorde relatie zijn. Ook de echtelijke boedelverdeling kan buiten de scheidingsprocedure gehouden worden.
:atyourservice:
:hoedjeaf:

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Luc

Je kunt in België eenzijdig een echtscheiding aanvragen na 1 jaar feitelijke scheiding.


CitaatDe echtscheiding op grond van fout en de echtscheiding op grond van feitelijke scheiding van meer dan twee jaar worden vervangen door de echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting.

De echtscheiding wordt uitgesproken wanneer de rechter vaststelt dat het huwelijk onherstelbaar ontwricht is. Het huwelijk is onherstelbaar ontwricht wanneer de voortzetting van het samenleven tussen de echtgenoten en de hervatting ervan onmogelijk is geworden ingevolge die ontwrichting. De onherstelbare ontwrichting kan met alle middelen worden bewezen.

De onherstelbare ontwrichting bestaat wanneer de aanvraag gezamenlijk wordt gedaan door de twee echtgenoten na zes maanden feitelijk gescheiden te zijn of, indien ze niet langer dan zes maanden feitelijk gescheiden zijn, wanneer de echtgenoten hun wil tot echtscheiding bevestigen tijdens een nieuwe zitting. Deze nieuwe zitting heeft plaats op een datum die onmiddellijk volgt op het verstrijken van de termijn van zes maanden, of drie maanden na de eerste verschijning.

De onherstelbare ontwrichting bestaat ook wanneer de aanvraag eenzijdig wordt gedaan, door één enkele echtgenoot, na één jaar feitelijke scheiding of, indien de echtgenoten niet langer dan een jaar feitelijk gescheiden zijn, wanneer de wil tot echtscheiding bevestigd wordt tijdens een nieuwe zitting. Deze nieuwe zitting heeft plaats op een datum die onmiddellijk volgt op het verstrijken van de termijn van een jaar, of een jaar na de eerste zitting.

http://www.just.fgov.be/nl_htm/informatie/htm_justitie_atotz/echtscheiding.html
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

tompoes0

bedankt voor de reacties hier, alhoewel ik nu wel een pak ongeruster ben geworden wat betreft de goede afloop
In elk geval hoop ik nog altijd op de goedkeuring van mn vriendin haar visa en wens ik naderhand , omdat nu de tijd te kort is, annulment aan te vragen voor mn vrouw in de phills
we zien wel, god bless me, maar heb ondertussen wel geleerd dat als je echt iets wil, je er voor moet vechten, dat zal ik dan ook doen

Phille

CitaatIn elk geval hoop ik nog altijd op de goedkeuring van mn vriendin haar visa

@Tompoes, welk type visa heb je eigenlijk aangevraagd, ik zie dit niet staan, tenzij ik erover heb gekeken  :weetikniet:


Phille

Tompoes, misschien kan je toch maar effe de voorwaarden van wettelijk samenwonen lezen, http://www.belgium.be/nl/familie/koppel/samenwonen/wettelijk_samenwonen/

U kunt alleen een verklaring van wettelijk samenwonen tekenen als u:

-juridisch bekwaam bent om een contract te sluiten
-niet getrouwd bent
-niet wettelijk samenwoont met een andere persoon






tompoes0

ik weet het Phille, maar volgens mijn belgische papieren ben ik nog steeds ongehuwd, er is geen registratie van  huwelijk gebeurd hier dus, en dan nog, in een vorig leven heb ik ook nog samen gewoond met iemand die nog steeds getrouwd was, alles was ook wettelijk aangegeven en dat heeft nooit geen problemen gegeven, ze was al 4 jaar in een scheidingsprocedure verwikkeld,  zo  :weetikniet: