Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Brussels Airlines stelt Kuifje-vliegtuig voor

Gestart door Lorre, maandag 16 maart 2015, 14:21:37

Vorige topic - Volgende topic

Lorre

Brussels Airlines stelt Kuifje-vliegtuig voor

Hij kwam zaterdagnacht al aan in Brussel, maar vandaag konden we hem voor de allereerste keer zien. Brussels Airlines' A320 OO-SNB draagt een nieuw speciaal kleurenschema en werd vandaag op Brussels Airport voorgesteld. De komende vier jaar zal Kuifje op deze Airbus door heel Europa reizen op het netwerk van Brussels Airlines.

Op 4 maart vertrok de A320 OO-SNB naar de paint shop van Eirtech Aviation in het Tsjechische Ostrava en kwam afgelopen zaterdagnacht in het donker terug naar Brussel. Tien dagen en 360 liter verf later heeft Brussels Airlines meteen één van de meest speciale kleurenschema's van Europa.



Het vliegtuig is geschilderd in een 37 meter lange haai zwarte haai, gebaseerd op de haai-onderzeeër uit het Kuifje-album 'De Schat van Scharlaken Rackham'. Het vliegtuig krijgt dan ook de naam 'Rackham' dat vooraan is aangebracht. Op de zijkant zijn de grote titels 'We fly you to the home of Tintin' aangebracht.





Maar ook binnenin het vliegtuig is Kuifje aanwezig. Vooraan staat er in het groot 'Welcome on board #SNRackham' en achteraan is er langs beide kanten een muurschildering aangebracht.



Brussels Airlines heeft met haar Rackham wel een heel speciaal vliegtuig. Het is bijna uitzonderlijk dat passagiersvliegtuigen in een grotendeels zwart kleurenschema te zien zijn. Het 'All Black'-kleurenschema van Air New Zealand is momenteel de meest bekende, en nu komt daar ook Brussels Airlines bij.









Vanmiddag vertrekt het toestel voor zijn eerste Europese reis naar Toulouse, waar ongetwijfeld vele vliegtuigspotters dit toestel zullen opwachten. Later op de avond gaat het toestel voor een night stop naar Madrid. Kuifje zal tot 2019 door Europa reizen en het vluchtschema van Rackham is te bekijken op de website van Brussels Airlines.











jiggy

Originele promo-campagne voor Brussels Airlines - België - Kuifje !  :thumb:


Amice

Nu suske & wiske nog om de cartoons compleet te maken.  :thumb:

:lachen:

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Lorre


Lorre

Ophef in Canada over "Kuifje in Amerika"

Enkele inwoners van de Canadese stad Winnipeg vragen de lokale boekhandel de strip "Kuifje in Amerika" van de Belgische tekenaar Hergé uit de rekken te nemen. Ze vinden het verhaal kwetsend voor de oorspronkelijke bevolking van Noord-Amerika.

"Kuifje in Amerika" verscheen voor het eerst in 1932 onder de Franstalige titel "Tintin en Amérique" als derde album in de reeks Kuifje-strips. Eerder waren al "Kuifje in het land van de Sovjets" en "Kuifje in Congo" verschenen.

Net als in de eerste twee albums schetste Hergé een clichématig beeld van de bestemming van Kuifje, zoals Europeanen destijds naar Noord-Amerika keken. Kuifje komt onder meer in aanraking met indianen die hij "roodhuiden" noemt. Eén onder hen ontvoert hem en wil hem onthoofden.

"Indianen worden als gevaarlijke wilden voorgesteld"
Een groep inwoners van Winnipeg neemt het niet dat de lokale boekhandel Chapters "Kuifje in Amerika" vandaag nog steeds in de rekken legt. "Deze strip voedt de stereotypen", vertelt woordvoerder Leslie Spillet aan Radio Canada. "De indianen worden als gevaarlijke wilden voorgesteld, als wezens die men hoort te vrezen. Vandaag krijgen we nog steeds met dit soort racisme af te rekenen."

Volgens Radio Canada heeft Chapters de bewuste strip even uit de rekken gehaald, om het boek even later weer gewoon te koop aan te bieden. De boekenwinkel zegt enkel boeken te weren die expliciet tot racisme, haat of geweld aanzetten. "Kuifje in Amerika" weerspiegelt volgens Chapters in de eerste plaats de tijdsgeest van de jaren 30 en moet volgens de winkel dan ook met ogen van toen worden gelezen.

"Kuifje in Congo"
Het is niet de eerste keer dat een strip van Hergé controverse veroorzaakt. Enkele jaren geleden startten een Franse organisatie en een Congolees in ons land een rechtszaak om uitgeverij Casterman te dwingen "Kuifje in Congo" uit de rekken te halen. Ze meenden dat de strip racistisch was. De rechter gaf hen evenwel ongelijk.



Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/kunsten/1.2274154