Filippijnenforum 2

Filippijnen => Nieuwsberichten => Topic gestart door: Fail_over op maandag 8 maart 2021, 13:11:19

Titel: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Fail_over op maandag 8 maart 2021, 13:11:19
'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen'

Op het eiland Leyte

Iemand bekend mee?
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: innka3 op maandag 8 maart 2021, 17:47:50
'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen'

Op het eiland Leyte

Iemand bekend mee?
https://www.sunstar.com.ph/article/1887945/Tacloban/Local-News/Dutch-national-found-dead-in-Southern-Leyte-town?fbclid=IwAR2K0Q1I_anawYWzbUB-M9NSxEFw6pz3f_1dsQ6EfNnPZMc4hV4ppzTn8UM
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Fail_over op maandag 8 maart 2021, 23:08:34
 :ripba8:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Guadalupe op dinsdag 9 maart 2021, 08:14:05
Triest gebeuren weer van een persoon die vermoedelijk in de bush woonde als ik zijn fb bekijk.

Daarnaast ook aardig wat problemen op divers vlak wat hij niet verdiende wellicht.

Ik heb er al aardig wat vermoord zien worden die achteraf woonden en vaak waren het locals met drugs problemen die dachten wat te halen.

De gevallen die ik ken zijn de daders van gepakt gelukkig,hopelijk zal dat hier ook gebeuren.Dit verdiende hij niet,RIP.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Michaela op dinsdag 9 maart 2021, 10:23:13
een loner las ik. Dit is een bewijs dat het echt niet veilig is te wonen ver van de mensen. Je bent dan kwetsbaar voor misdaad. Elke keer moet ik mezelf toespreken, de verleidingen weerstaan om een grond ver van de civilisation te kopen en daar een vakantiehuis te laten bouwen.   
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: O.B.Bommel op vrijdag 2 april 2021, 10:30:22
Niet echt veel extra info maar dit is het laatste wat ik vandaag las in de Telegraaf. Zal wel niet opgelost worden en als het zo is brengt de bak voor de dader daar toch geen oplossing.

Steekwond gemeld als doodsoorzaak journalist Jadran Svestka

Mysterieuze dood Nederlander op Filipijnen: ’Vermoord door buur’

Door MARCEL VINK

Alles wijst erop dat de Nederlandse voormalig journalist Jadran Svestka, die enkele weken geleden onder mysterieuze omstandigheden dood werd gevonden op de Filipijnen, op brute wijze is vermoord. Het lokale autopsierapport, in bezit van De Telegraaf, meldt als doodsoorzaak een diepe steekwond tussen zijn achterhoofd en nek. Familie en vrienden van de 61-jarige Svestka zijn verslagen en zitten vol vragen.

Na een reislustig bestaan vond Jadran Svestka aanvankelijk rust en geluk op de Filipijnen. Maar daar kwam hij vorige maand op tragische wijze aan zijn einde.
Svestka, geboren en opgegroeid in het Noord-Hollandse Krommenie en op latere leeftijd verhuisd naar het Gelderse Millingen aan de Rijn, werd begin vorige maand dood gevonden in het dorp Padre Burgos op het Filipijnse eiland Leyte. Zijn lichaam was gedeeltelijk bedekt onder bananenbladeren.

De lokale politie stelde meteen een onderzoek in, maar vooralsnog is er niets naar buiten gebracht over de uitkomst. In het politierapport wordt alleen gerept van een hoofdwond. Die zou ook het gevolg kunnen zijn van een ongelukkige val.

Het autopsierapport laat echter zien dat Svestka, die een Kroatische vader heeft, waarschijnlijk om het leven is gebracht. Het rapport toont dat hij moet zijn aangevallen.

Volgens dorpelingen in Padre Burgos is het wachten tot de verdachte wordt opgepakt. Een van hen, die Jadran goed kende, is ervan overtuigd dat zijn buurman hem heeft omgebracht. „Er is alleen nog niet voldoende bewijs”, zegt de man, die niet bij naam wil worden genoemd uit angst voor represailles.

„De beste vriend van Jadran, die een afspraak met hem had, vroeg aan zijn buurman waar hij was, maar de man zei dat hij hem al een paar dagen niet had gezien. Terwijl ze naast elkaar wonen.”
De dorpeling vertelt ook dat de buurman een meermaals veroordeelde crimineel is. „Hij heeft jaren in de gevangenis gezeten.”
Hij zegt kapot te zijn van het drama. „Jadran was een goed mens, en ook een bescheiden mens. Iemand die graag op zichzelf was, en met weinig tevreden was. Hoewel hij geen Filipijn was, hielp hij de bevolking hier tijdens de coronapandemie door geld in te zamelen. Daarvan kocht hij eten voor de mensen die dat het hardst nodig hadden. Ik zal voor hem bidden.”
Mariska Harmsen, een journaliste die vroeger veel met Jadran optrok en zich ook in de zaak heeft verdiept, herkent dat beeld. „Zo was hij, ja”, vertelt ze. „Op en top Jadran. Ook al had hij niet veel, hij dacht altijd eerst aan anderen. Jadran was een man met een hart van goud. Het is vreselijk hoe hij aan zijn einde is gekomen.”

Jadran Svestka werkte in het verleden als (oorlogs)verslaggever. In 1994 kwam hij zelf in het nieuws nadat hij een week werd vastgezet in een gevangenenkamp op de Balkan, ten tijde van de Bosnische burgeroorlog, toen hij daar als jonge verslaggever, begin dertig, aan het werk was en meereisde met een hulpkonvooi uit Nederland en Duitsland.
Kort erop was hij ineens onbereikbaar en gaf familie hem als vermist op. Enkele dagen later bleek dat de Kroatische militie hem had gearresteerd en overgebracht naar een kamp in Ljubuski, aan de westoever van de rivier de Neretva.
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), die zich destijds hard maakte voor zijn zorgwekkende zaak nadat onder anderen Harmsen ze had ingelicht, liet uiteindelijk weten dat hij weer was vrijgelaten en zou terugkeren naar Nederland.

Na anderhalf decennium in de journalistiek gooide de Nederlander, die zijn hele leven bleef dichten en bloggen, het roer om. De vrachtwagenfanaat – hij was idolaat van zware Amerikaanse trucks – ging als chauffeur de wereld rond, reisde ook veel door gevaarlijke delen van Midden-Oosten, en streek enkele maanden geleden neer op de Filipijnen.

Mogelijk dacht de moordenaar dat de Nederlander over veel geld beschikte, omdat hij onlangs zijn truck – uit financiële nood – had verkocht. De vrachtwagen had vele duizenden euro’s opgeleverd. Van een deel van dat geld had de Nederlander overigens, zo melden meerdere bronnen, een plantage gekocht om te kunnen verbouwen, samen met de familie van de vriend die hem vond. Volgens die bronnen zijn de telefoon en portemonnee van Jadran nog altijd zoek.

Cita Mulder, het enige familielid dat nog contact met hem had, krijgt inmiddels handgeschreven rekeningen zonder officiële nota’s vanuit de Aziatische eilandengroep opgestuurd, voor kosten rond de autopsie (waaronder de lunch van de betrokkenen officieren) en de uitvaart.

Die zouden zijn voorgeschoten door de vriend die hem vond en zijn vrouw. Omdat er nog veel onduidelijk is, heeft zijn nicht deze rekeningen van ieder vele honderden euro’s (nog) niet betaald.
Ook zij hoopt dat nu vooral eerst de waarheid snel aan het licht komt. „Het is gewoon een vreselijk verhaal”, laat Mulder weten. „Het voelde onwezenlijk toen ik hoorde wat hem was overkomen. De dader moet snel worden gepakt.”

De politie op Leyte laat weten vooralsnog niet inhoudelijk te willen reageren. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat de ambassade in hoofdstad Manilla contact heeft met de autoriteiten. „We dringen aan op een diepgaand onderzoek en hopen dat het snel resultaat oplevert”, stelt een woordvoerder.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Adik op vrijdag 2 april 2021, 14:10:07


Deze vlog gaat volgens mij deels ook over het slachtoffer en het betreffende stuk land.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op vrijdag 2 april 2021, 16:50:08
En...de zoveelste ''white nose'' vermoord omdat ''alle'' hey joe's rijk zijn....
 Een stigma dat deels komt vanwege het feit dat buitenlanders in de Filipijnen grote auto's, huizen kopen en dan denken de Filipijnen weer ''He..daar valt wat te halen''.
Sorrie maar zo denkt men nu eenmaal...
Ook het ''fenomeen ''jong meisje naast ouwe lul in de malls werkt er aan mee...
Ze zijn vreselijk jaloers de Filipijnen als ze dat zien rondlopen.
Als je hier heen komt emigreren hou aub een laag profiel en integreer in de gemeenschap om ze te laten zien dat je een ''normaal persoon'' en geen ATM machine.
Het % buitenlanders wat vermoord wordt in de Filipijnen is hoog...Google maar.
Mijn ''5 cent''
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: tjenn op vrijdag 2 april 2021, 18:51:14
Het zijn echt geen buitenlanders alleen die kasten van huizen hebben en auto's waar je met een ladder moet instappen. De meeste buitenlanders die ik ken leven maar simpel en rijden met normale auto's of hebben zelfs geen auto maar een motor. De ergste zijn (niet allemaal) in het buitenland of op schepen werkende Filipino zelf die de grote man uithangen sommige hebben een salaris van 300.000 pesos per maand dus je kan het al voorstellen.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: kristof19 op zondag 4 april 2021, 09:16:25
Het % buitenlanders wat vermoord wordt in de Filipijnen is hoog...Google maar.
Mijn ''5 cent''

Ik vind dat percentage van buitenlanders die vermoord wordt op de Filipijnen niet  zo direct terug maar ben er natuurlijk wel razend benieuwd naar.
Kunt u mij even helpen?
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 4 april 2021, 09:29:46
http://factsanddetails.com/southeast-asia/Philippines/sub5_6f/entry-3910.html
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 4 april 2021, 09:33:27
Kijk eens op google?

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=foreigners+killed+philippines
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 4 april 2021, 10:29:52
Meerdere wegpagina's gericht op buitenlanders in de  Filipijnen geven waarschuwingen, voorbeeld:

https://expatsinmanila.com/heres-why-expats-get-killed-in-the-philippines/
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 4 april 2021, 10:47:11
Tussen 2003 tot 2013 heeft iemand een lijstje gemaakt van vermoorde buitenlanders in de Filipijnen.

Geen idee of het ze ook werkelijk allemaal zijn… veel wordt verzwegen, niet gepubliceerd.

Foreigners Murdered in the Philippines

The following is a list of foreigner murders or acts of terrorism committed between 2003 and 2013.
Many more are committed and not reported in the regional or national news:
AITKIN, Phillip Andrew b: abt 1963 in Australia (British passport - dual) d: 20 Oct 2008 in Guadalupe Village, Lanang, Davao City, Mindanao, Philippines;
AKSNES, Nils Frode Steen b: abt 1958 in Norway d: 20 Jul 2009 in Grantville Subdivision, Consolacion, Cebu, Philippines;
ANG, Luis b: abt 1953 in Chinese National d: 18 Oct 2011 in Tondo District, Metro Manila, Philippines;
ATKINS, Paul Raymond b: abt 1949 in Stoke On Trent, England d: 18 Oct 2011 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
BALMER, David b: abt 1955 in Northern Ireland d: Sep 2009 in Barangay Malabanias, Angeles City, Pampanga, Philippines;
BASHAM, James K b: 14 May 1947 in Jefferson County, Kentucky d: 19 Sep 2010 in Barangay Pampang, Angeles City, Pampanga, Philippines;
BAYLEY, Graham b: abt 1952 in of Staffordshire, England d: 31 Dec 2010 in Cabanatuan City, Nueva Ecija, Luzon, Philippines;
BENNUN OR BANNAN, Geoffrey Allan b: abt 1950 in Canadian passport d: 12 Jul 2010 in Clarkview, Angeles City, Pampanga, Philippines;
BROWN, Ivan Royal b: abt 1943 in /of Bentleigh Court, Australia d: 24 Sep 2008 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
BUCHNER, Donald b: in United States d: 26 Sep 1989 in near Camp O'Donnell, Capas, Tarlac, Philippines;
BUENAFLOR, Raymond Cesar b: 18 Oct 1938 in of the U.S. d: 10 Feb 2010 in Barangay Pulung Maragul, Angeles City, Pampanga;
BUHLER, Ronald Barsh b: abt 1952 in Germany d: 26 May 2010 in Village 3. Talakag, Bukidnon, Mindanao, Philippines;
BUJNOWSKI, George Harold b: 22 May 1947 in prob Massachusetts d: 26 Aug 2009 in Barangay Gun-ob, Lapu-Lapu City, Cebu, Philippines;
BURNEY, Jim b: abt 1944 in Australia d: 25 May 2009 in Tangalan, Aklan, Philippines;
BURNHAM, "Hostage" Martin "Missionary" b: abt 1960 in of Rose Hill, Butler County, Kansas d: 7 Jun 2002 in Mindanao, Philippines. [Source: Brain Twister, Topix, August 18, 2013]
CABURNAY, Orlando Barrozo b: 19 Aug 1952 in /of Greatmills, St. Mary's County, Maryland d: 27 Jun 2011 in Brgy. Sampaguita, San Pedro, Laguna, Philippines;
CAMPBELL, Julia "Peace Corps" b: 25 Jan 1967 in of Fairfax, Fairfax County, Virginia d: 8 Apr 2007 in Brgy. Batad, Banaue, Ifugao, Philippines;
CARZEDDA, Fr Salvatore b: in Italy d: 1992 in Zamboanga, Mindanao, Philippines;
CASTEEN, Leamon Wesley Jr b: 23 Jan 1935 in South Carolina d: 30 Mar 2011 in Sanciangko Street, Cebu City, Cebu, Phillipines;
CHANDER, Subash "Lucky" b: abt 1977 in India d: bef 26 Sep 2010 in Ilagan, Isabela, Philippines;
CHANG, Suk-hi (plus two unamed) b: abt 1954 in South Korea d: 27 Jul 2008 in Kabalan village, Olongapo City, Philippines;
CHO, Rev. Te-Hwan "Missionary" b: in South Korea d: 22 Aug 2010 in Manila, Philippines;
CHOI, In-Soo b: in South Korea d: 2 Dec 2011 in Hospital, Cagayan de Oro City, Philippines;
CO, Shahani "Raymond" b: in Chinese National d: 28 Nov 2010 in Fontana Leisure Parks/Casino, CEZ, Angeles City, Pampanga, Philippines;
CONEJAR, Rodgen b: abt 1954 in Australia d: 11 Nov 2011 in Bunawan Brook, Agusan del Sur, Mindanao, Philippines;
COWPERTHWAITE, John James b: abt 1944 in England d: 2 May 2004 in villa La Dolce Vita, Mt. Luho, Balabag, Boracay Island, Aklan, Philippines;
DAVIS, Sgt Randy b: abt 1957 in United States d: 28 Oct 1987 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
DAVIS, Steven "Steve" b: in England d: 2002 in Manila, Philippines;
DEBONO, Joseph Mary b: abt 1938 in Australia d: 7 Aug 2011 in Ano, Brgy. Banilad, Dumaguete City, Negros Oriental, Philippines;
DIEFENBACKED, Benn b: in Europe d: bet Jan and Sep 2011 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
DOLAN, Owen b: in New Zealand d: 15 Aug 2001 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
DVORAK, Richard Kevin b: 12 Apr 1961 in Missouri d: 27 Aug 2003 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
Ex-pat aka "Santa Claus” b: in United States d: 2000 in Angeles City, Pampanga, Philippines.
FAHEY, Kenneth b: abt 1953 in /of Sydney, New South Wales, Australia d: 24 Feb 2009 in near Ayungon, Negros Oriental, Philippines;
FAUST, A1C Steven M b: 11 Sep 1965 in Deer Park, Harris County, Texas d: 28 Oct 1987 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
FAVALI, Fr. Tullio b: in Italy d: 1985 in Tulunan, North Cotabato, Mindanao, Philippines;
FORSTENHAUSLER, Anton b: abt 1941 in Germany d: 2 May 2004 in villa La Dolce Vita, Boracay Island, Aklan, Philippines;
FRONDA, Julius b: abt 1960 in /a U.S. Citizen d: 14 Mar 2011 in #284 Unson St., San Pablo City, Laguna, Philippines;
FRONDA, Zenaida b: abt 1937 in /a U.S. Citizen d: 14 Mar 2011 in #284 Unson St., San Pablo City, Laguna, Philippines;
FU, Cheuk-Yan b: in of Hong Kong d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
FUNG, Kwok Che b: abt 1949 in of Hong Kong d: abt 8 Apr 2011 in Sitio Cantimog, Brgy. Libhu, Maasin City, Leyte, Philippines;
GRAHAM, James Kermit b: in United States d: in Angeles City, Pampanga, Philippines;
HA, Yang-Kang b: in South Korea d: 30 Jan 2010 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
HAESSLER, Kartsen b: abt 1963 in of Wolfsburg, Germany d: Nov 2006 in San Francisco, Agusan del Sur, Mindanao, Philippines;
HAMMER, John d: abt 2000 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
HOLTZ, Hans b: abt 1954 in Germany d: 14 Apr 2006 in Clark Ave, Villasol Subd, Brgy Arunas, Angeles City, Philippines;
HOLZ, Werner b: abt 1947 in of Melbourne, Australia d: 6 Jan 2009 in Ajuy, Iloilo, Philippines;
HONDA, Hiromi b: abt 1951 in Japan d: abt 30 Jan 2010 in Manila, Philippines;
HUANG, Shao-Huai b: abt 1964 in Chinese National d: 9 Jul 2011 in St. Luke’s Medical Center, Quezon City, Luzon, Philippines;
HYDE, William P "Missionary" b: 3 Feb 1944 in of Iowa d: 4 Mar 2003 in Davao City, Mindano, Philippines;
HYUNG, Hur b: abt 1952 in South Korea d: 28 Sep 2011 in San Juan City, Manila, Philippines.
IMOTO, Kazuya b: abt 1961 in Yoshimizu-Cho, Kyoto, Japan d: 8 Jun 2010 in Subic Techno Park, Subic Bay, Philippines;
ISHERWOORD, Jane b: abt 1947 in England d: 30 Oct 2010 in Dau Street, Pilar Village, Las Piñas City, NCR, Philippines;
JARMAN, Leonard b: abt 1940 in Rhondda Cynon Taf, Wales, United Kingdom d: 31 Aug 2007 in Las Pinas City, Metro Manila, Philippines;
JOHNSON, SFC Mark Wayne "Green Beret" b: 7 Jun 1962 in Saginaw, Saginaw County, Michigan d: 2 Oct 2002 in Malagutay, Zamboanga, Mindanao, Philippines;
JONES, Bruce Anthony b: abt 1960 in England d: 21 Sep 2010 in Brgy. Pulung Maragul, Angeles City, Pampanga, Philippines;
KAKARA, James Thomas b: 25 Feb 1950 in Los Angeles County, California d: 24 Dec 2011 in Viva Road, Barangay Kaybagal South, Tagaytay City, Cavite, Philippines;
KANG, Ha-Young b: in South Korea d: 30 Jan 2010 in Clark economic zone, Angeles City, Pampanga, Philippines;
KESSLER, Martin b: abt 1963 in Germany d: May 2009 in Quezon City, Philippines;
KIM, Jae-Chun Lee b: in South Korea d: 16 Dec 2011 in Sta Barbara, Piat, Cagayan, Luzon, Philippines;
KIM, Min-Jung b: abt 1988 in South Korea d: 24 May 2011 in in Eurotel, Pedro Gil Street, Malate, Metro Manila, Philippines;
KIM, Young-Dal b: abt 1954 in South Korea d: 26 Jul 2011 in Ternate, Cavite, Philippines;
KINDY, Steven "Steve" aka Candy b: 12 Mar 1969 in of Midland, Midland County, Michigan d: 20 Sep 2010 in Mahayahay, Iligan, Lanao del Norte, Philippines;
KO, Jaem-Young b: abt 1962 in South Korea d: abt 20 Jul 2010 in Villasol Subd., Brgy. Anunas, Angeles City, Pampanga, Philippines;
KRUSE, Herman b: abt 1941 in Germany d: 3 Jul 2009 in Daan Bantayan, Cebu, Philippines;
KUMAR, Anil b: abt 1975 in India d: 20 May 2007 in Lucban town, Quezon, Luzon, Philippines. [Source: Brain Twister, Topix, August 18, 2013]
LAVERI, William "Bill" b: 20 Aug 1939 in prob Connecticut d: 28 Jul 2011 in Sta. Maria 1, Balibago, Angeles City, Pampanga, Philippines;
LEE, Hyen-Koung b: in South Korea d: 26 Dec 2007 in Brgy. Manibaug, Paralaya, Pampanga, Philippines;
LEUNG, Doris Chung-See b: abt 1989 in of Hong Kong (Canadian Passport) d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
LEUNG, Jessie Song-yi b: abt 1996 in of Hong Kong (Canadian Passport) d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
LEUNG, Ken Kam-wing b: in of Hong Kong (Canadian Passport) d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
LIM, Kyong Il b: abt 1979 in South Korea d: 30 Jan 2011 in Ayala Alabang Village, Metro Manila, Philippines;
LINGLEY, Barry Ernest b: 7 May 1950 in /of San Jose, Santa Clara County, California d: 27 Jun 2011 in Brgy. Cristo Rey, Capas, Tarlac, Philippines;
LOBKI, Antonio Henricos b: abt 1919 in Netherlands d: 6 Jan 2009 in Barangay Liboron, Carcar City, Cebu, Phillipines;
MAGELLAN, Ferdinand b: c 1480 in Sabrosa, Portugal d: 27 Apr 1521 in Mactan Island, Cebu, Philippines;
MANGANTI, Ret. Sgt. Herculano b: abt 1927 in Philippines with U.S. Citizenship d: 28 Oct 1987 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
MASA, Tse b: in of Hong Kong d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
MAXWELL, Charles "Charlie" b: abt 1948 in of Longbridge Deverill, Warminster, Wiltshire, England d: 12 Apr 2009 in Ubay, Bohol, Philippines;
MAZZA, Sergio Sandro b: abt 1972 in of Berlin, Germany d: 10 Jun 2010 in Legaspi Village, Makati, Manila, Philippines;
MCDONALD, John Lorne b: abt 1983 in of Aberdeen, Lancashire, England d: 5 Sep 2010 in Angona, Rizal, Philippines;
MELTON, Jerry b: abt 1957 in United States d: 5 Mar 2009 in Barangay Malabanias, Angeles City, Philippines;
MICHALSKI, Dr Frank Joseph M.D. b: 28 Sep 1938 in of Jacksonville, Duval County, Florida d: 10 Aug 2009 in Tagaytay City, Cavite, Philippines;
MIDDLETON, Carl Roy b: abt 1968 in of England d: 19 Jun 2010 in Tayaw Lodge, Baguio City, Philippines;
MILLER, William Henry "Billy" b: abt 1966 in United States d: 16 Dec 2010 in Barangay Capaya, Angeles City, Philippines;
MITCHELL, Albert Raye Sr b: 28 Nov 1937 in Highpoint, Guilford County, North Carolina d: 22 Jul 2010 in Barangay Malabanias, Angeles City, Pampanga, Philippines;
MURDOCH, Gordan David b: abt 1939 in of Batemans Bay, Australia d: 16 Feb 1981 in Mindanao, Philippines.
NICHOLAS, Anthony b: abt 1946 in of London, England d: 6 Sep 2010 in Sitio Matlag, Barangay 4, Sipalay, Negros Occidental, Philippines;
NOE, Victor Eugene b: 31 Jan 1946 in of Indiana d: 24 Jul 2006 in R. Duterte Street, Banawa, Cebu City, Cebu, Philippines;
OH, Young-Kwan b: abt 1969 in South Korea d: 26 Dec 2007 in Brgy. Manibaug, Paralaya, Pampanga, Philippines;
PERIDER, Pierre b: in Belguim d: 22 Apr 2009 in Southern Tagalog Arterial Road (STAR) Tollway in Batangas, Luzon, Philippines;
PORTER, James Bolton b: abt 1960 in of Lincoln, Lincolnshire, England d: 16 Jul 2010 in Barangay Balibago, Angeles City, Pampanga, Philippines;
R, Richard b: abt 1940 in of Canton, Switzerland d: 12 May 2010 in /near Manila, Philippines;
RASAY, Mikael Troy Johansen b: abt 1993 in of Oslo, Norway d: 31 Jul 2011 in Timog Avenue, Quezon City, Philippines;
REICH, Alexander b: abt 1987 in /of Brüttisellen, in canton Zurich, Switzerland d: 22 Sep 2011 in Quezon City, Metro Manila, Philippines;
REUTENBERG, Darcy Hanz "Missionary" b: abt 1958 in Canada d: 26 Jun 2011 in Barangay Adlawon, Cebu City, Cebu, Philippines;
ROBERTS, Paul Anthony b: abt 1949 in England d: 28 Jun 2009 in Barangay Canigao, Kalibo, Aklan, Philippines;
ROWE, COL James Nicholas b: 8 Feb 1938 in McAllen, Hidalgo County, Texas d: 21 Apr 1989 in Quezon City, Metro Manila, Philippines;
SABERO, Guillermo b: abt 1961 in of Corona, Riverside County, California d: abt 12 Jun 2001 in Basilan Island, Mindanao, Philippines;
SCHOENI, Manfred b: abt 1944 in Switzerland d: 2 May 2004 in villa La Dolce Vita, Mt. Luho, Balabag, Boracay Island, Aklan, Philippines;
SELVARAJ, Palaniappen b: abt 1955 in Malaysia d: 18 Jun 2009 in Angeles City, Pampanga, Philippines;
SHINDA, Surinder b: in Jalandhar, Punjab, India d: Jul 2006 in Manila, Philippines;
SIEPKAMP, Hans van de b: 10 Feb 1952 in Voorburg, Leidschendam, Zuid-Holland, Netherlands d: 15 Dec 2011 in Sta. Maria 1, Balibago, Angeles City, Pampanga, Philippines;
SINGH, Charmjewd b: in India d: 25 Nov 2010 in President Quirino, Sultan Kudarat, Mindanao, Philippines;
SINGH, Gurmail b: abt 1969 in Kot-Bhaktu, Bathinda, Punjabi, India d: 22 Jan 2011 in Manila, Philippines;
SINGH, Manjeat b: abt 1984 in India d: 15 Nov 2011 in Agusan del Sur, Mindanao, Philippines;
SINGH, Mohinder b: in India d: 25 Feb 2011 in Manila, Philippines;
SINGH, Pardeep b: abt 1985 in India d: 5 Mar 2011 in Angono, Rizal, Philippines;
SINGH, Raja b: abt 1974 in India d: 10 Aug 2011 in Brgy. Lower Mohon, Talisay City, Cebu, Philippines;
SINGH, Satinder b: abt 1984 in India d: 10 Jun 2010 in Panabo, Davao del Norte, Mindanao, Philippines;
SINGH, Sokhdib b: in India d: 5 Oct 2010 in Brgy. Lag-asan, Cadiz City, Negros Occidental, Philippines;
SINGH, Sukhinder b: abt 1985 in India d: 15 Nov 2011 in Agusan del Sur, Mindanao, Philippines;
SMITH, Brian Thomas b: 20 Feb 1960 in Grinnell, Poweshiek County, Iowa d: 30 Jan 2002 in Mt. Pinatubo, Porac, Pampanga, Philippines;
SO, Richard b: abt 1955 in Chinese d: 24 Sep 2010 in Haven Hotel, Brgy. Pulung Maragul, Angeles City, Pampanga, Philippines;
STEIN, Nils Aksnes Frodei b: abt 1958 in Norway d: 20 Jul 2009 in Subd. Jugan, Consolacion town, Cebu, Philippines;
SUBHASH, Chandre Bhati b: abt 1974 in India d: 7 Dec 2011 in Purok 2, Brgy. Naggasican, Santiago City, Isabela, Philippines;
SUNG, Jung-Hak b: abt 1982 in South Korea d: 7 Aug 2010 in Brgy. Dau, Mabalacat, Pampanga, Philippines.
TENTORIO, Fr. Fausto b: abt 1952 in Italy d: 17 Oct 2011 in Arakan, North Cotabato, Mindanao, Philippines;
THOMPSON, William b: in United States d: 26 Sep 1989 in near Camp O'Donnell, Capas, Tarlac, Philippines;
THORPE, Thomas Michael b: 26 Dec 1979 in Canandaigua, Ontario County, New York d: 13 Aug 2009 in Fields Ave., Balibago, Angeles City, Pampamga, Philippines;
U.S. STATE DEPT FILE, Two Unnamed American(s) b: in U.S. Citizen d: 25 Mar 2010 in San Jose Del Monte, Bulacan, Philippines;
US NAVY, Two "Sebees" b: in of United States d: 29 Sep 2009 in near Indanan, Sulu, Jolo Island, Philippines;
VIKSTEN, Alfonso Melker b: abt 1947 in Sweden d: 7 Jun 2008 in Sitio Catap, Brgy. Banlot, Sibonga, Cebu, Philippines;
WANG, Guilin b: abt 1964 in Chinese National d: 18 Dec 2001 in Nueva Ecija province, North Luzon, Philippines;
WILLIAMS, Martin b: abt 1966 in of Liverpool, England d: 24 Mar 2009 in Boloc-boloc Spring, Brgy. Mansasa, Pangalo, Bohol, Philippines;
WONG, Tze-Iam b: in of Hong Kong d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
YEUNG, Yee-kam b: in of Hong Kong d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
YEUNG, Yee-Wa b: in of Hong Kong d: 23 Aug 2010 in Quirino Grandstand, Manila, Philippines;
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: kristof19 op zondag 4 april 2021, 16:35:25
Het % buitenlanders wat vermoord wordt in de Filipijnen is hoog...Google maar.
Mijn ''5 cent''

Ik vind dat percentage van buitenlanders die vermoord wordt op de Filipijnen niet  zo direct terug maar ben er natuurlijk wel razend benieuwd naar.
Kunt u mij even helpen?

Zoals ik al dacht dus :floet:
Niks meer of minder dan ergens anders.
Hoe meer percentage buitenlanders ergens wonen hoe groter de kans natuurlijk dat 1 van hen vermoord wordt.
In Noord Korea gaan er bijvoorbeeld procentueel niet veel buitenlanders vermoord worden.

Dus broodje aap verhaal dat er op de Filipijnen procentueel een hoog moordcijfer is met buitenlanders als slachtoffer :daag:


Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 4 april 2021, 23:52:06
Dit forum heeft 1500 leden...50% belg gemakshalve?...Zeg dat niet iedereen zich aanmeld hier maar ook niet dat alle leden echt op de Filipijnen wonen.
Als er 1000 Nederlanders wonen in de Filipijnen zal ik er niet veel naast zitten?
Zeker 10 vermoord in de laatste 15 jaar.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=nederlander+vermoord+filipijnen
Dus 1%

Er wonen 25000 Filipijnen in Nederland

https://nl.wikipedia.org/wiki/Filipijnen_in_Nederland

Als er 1% wordt vermoord in Nederland dan zijn dat er dus 250?

Ik ken maar 2 gevallen , een van Giljam, niet bewezen (Was op Peter R. de Vries en een door een dokter, ook niet bewezen
https://www.ed.nl/nuenen/arts-vrijgesproken-voor-moord-op-filipijnse~a7416858/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: O.B.Bommel op maandag 5 april 2021, 06:56:56
.....
Niks meer of minder dan ergens anders.
Hoe meer percentage buitenlanders ergens wonen hoe groter de kans natuurlijk dat 1 van hen vermoord wordt.
In Noord Korea gaan er bijvoorbeeld procentueel niet veel buitenlanders vermoord worden.

Dus broodje aap verhaal dat er op de Filipijnen procentueel een hoog moordcijfer is met buitenlanders als slachtoffer :daag:
Het heeft meer met de omgeving dan het land te maken. Waar je afwijkt van de meerderheid loop je meer risico. Blanken lopen in de regel dan wat meer risico want die hebben de naam dat er wat te halen valt. Dat valt dan positief en negatief uit.

Midden in de nacht als buitenlander een wandelingetje gaan maken in Tondo Manila of in het havengebied van Cebu is een risicovolle aangelegenheid. Of de afslag naar Marawi nemen tussen Cagayan en Iligan. Wellicht gaat het goed, wellicht ook niet. Diegene bij wie het goed gaat zal zeggen dat er niets aan de hand is.

Het heeft ook wat met toeval te maken. En een beetje omgevingsgevoel wat je vanzelf aanleert als je wat rondreist buiten de gebaande wegen.

Ik heb in mijn leven toch regelmatig billen geknepen zoals dat zo mooi heet. In verschillende landen niet per definitie een arm land. Een keertje in de Filipijnen toen ik de verkeerde wijk in liep in Manila ergens niet ver van de Chinese Cemetary. Ik was even de orientatie kwijt. Gelukkig hielp de attitude dat ik dat kon verbergen maar ik voelde me niet safe.

En als je ergens woont heeft het het voordeel dat je je omgeving kent maar dat werkt 2 kanten op.

Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Pinkpanther op maandag 5 april 2021, 17:29:31
De meeste moorden in the PHP zijn vlg. mij in de Regio Subic bay   en Angeles City....daar schijnt ook de Koreaanse Maffia wat te regelen en te bezitten.

De eigenaar van Butterfly bar in Angeles city is ook vermoord en een andere eigenaar  is een jaar of 6 geleden ontvoerd...uit zijn woning in AC
nooit meer iets van gehoord.  :ripba8:  :ripba8:  :ripba8:

Pinkpanther   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: kristof19 op maandag 5 april 2021, 21:23:47
De meeste moorden in the PHP zijn vlg. mij in de Regio Subic bay   en Angeles City....daar schijnt ook de Koreaanse Maffia wat te regelen en te bezitten.

De eigenaar van Butterfly bar in Angeles city is ook vermoord en een andere eigenaar  is een jaar of 6 geleden ontvoerd...uit zijn woning in AC
nooit meer iets van gehoord.  :ripba8:  :ripba8:  :ripba8:

Pinkpanther   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:

De meeste moorden procentueel worden gepleegd door de regering Duterte en dat is geen aanname maar een feit en dat zonder iets uit mijn duim te zuigen ...
Dus Filipijnen zeer gevaarlijker dan Belgie of Nederland en zeker als je iets met dope van doen hebt....
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op dinsdag 6 april 2021, 00:20:54
Ook mensen die niets met drugs te maken hebben worden afgemaakt onder Duterte....

In the five years since Duterte became president, dozens of people in the legal profession have been brutally attacked, often with deadly consequences. According to the Free Legal Assistance Group (FLAG), 61 lawyers, prosecutors and judges have been killed during Duterte’s term – higher than all the recorded deadly attacks on lawyers in the last 50 years under six previous presidents. Most were killed while doing their job.

https://www.aljazeera.com/news/2021/4/1/record-number-of-filipino-lawyers-killed-under-dutertes-reign

Mensenrechten and community leaders.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=community+leader+killed+duterte

Political activists.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk03EX-HDs40hmpkCptbL9m3UeTpkPg:1617661026283&q=Killing+of+political+activists+in+the+Philippines&sa=X&ved=2ahUKEwixrtr2kOjvAhVC_GEKHUHZBkIQ1QIwCnoECAoQAQ&biw=1366&bih=626Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op dinsdag 6 april 2021, 05:34:46
Voor de echt geinteresseerden, de USA houdt hun doden bij in het buitenland.

Geen onzin maar Department of State.

Je kunt parameters invullen van welk jaar tot welk jaar per land.
Gezocht op januari 2003 tot december 2020
Filipijnen heeft 6 pagina's met dode Amerikanen
Thailand ook.
Verschil tussen Thailand en Filipijnen is dat Thailand misschien 10/15% vermoorde Amerikanen heeft maar de Filipijnen 40/50%

De link naar het programma

https://travel.state.gov/content/travel/en/international-travel/while-abroad/death-abroad1/death-statistics.html
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Emigrant op dinsdag 6 april 2021, 07:47:37
Voor de echt geinteresseerden, de USA houdt hun doden bij in het buitenland.

Geen onzin maar Department of State.

Je kunt parameters invullen van welk jaar tot welk jaar per land.
Gezocht op januari 2003 tot december 2020
Filipijnen heeft 6 pagina's met dode Amerikanen
Thailand ook.
Verschil tussen Thailand en Filipijnen is dat Thailand misschien 10/15% vermoorde Amerikanen heeft maar de Filipijnen 40/50%

De link naar het programma

https://travel.state.gov/content/travel/en/international-travel/while-abroad/death-abroad1/death-statistics.html

Ik vind Amerikanen over het algemeen een nogal grote mond hebben in het openbaar, vooral als ze een paar glaasjes op hebben, een Filipijn wordt niet graag publiekelijk vernederd en waarschijnlijk wonen er meer Amerikanen op de Filipijnen dan in Thailand Vandaar die 50/15 verhouding, folkertjong heeft daar waarschijnlijk wel een linkje van?  :thumb:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Pinkpanther op dinsdag 6 april 2021, 10:40:18
Die vermiste Nederlander is Corne Mesker.. sinds 2016 ontvoerd uit AC en niets meer van vernomen, een andere Nederlander  De Jong die ook bij Mesker in huis woonde zit vast in Manila voor smokkel van XTC.
Dus dit zou er mee te maken kunnen hebben ??

MvG

Pinkpanther   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op dinsdag 6 april 2021, 15:04:31
Emigrant gewoon de geplaatste link klikken..eerst datums invoeren van januari 2003 tot december 2020 en land Filipijnen.....krijg je 6 pagina's met  gevallen en doodsoorzaken.
Daarna zelde doen maar land Thailand ipv Filipijnen. Ook 6 pagina's om door te scrollen en doodsoorzaken te bekijken..Veel minder Homicide in Thailand dan in Filipijnen.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: O.B.Bommel op dinsdag 6 april 2021, 17:08:26
Die vermiste Nederlander is Corne Mesker.. sinds 2016 ontvoerd uit AC en niets meer van vernomen, een andere Nederlander  De Jong die ook bij Mesker in huis woonde zit vast in Manila voor smokkel van XTC.
Dus dit zou er mee te maken kunnen hebben ??
...
Yab Yum, XTC volgens mij stijgt je risicoprofiel dan wel wat. Zelfs als je een brave huisvader bent met een voorbeeldig sociaal gevoel.

Of de meeste moorden worden gepleegd door (= namens) de regering Duterte zou zomaar kunnen (hij heeft het overigens zelf aangekondigd voorheen) maar ik ben tegenwoordig wat sceptisch als het over "feiten" gaat. Ik geloof alleen nog maar in wat ik zelf zie en mijn levenservaring. Nou zijn die moorden vaak drugsgerelateerd en de vraag is hoe dat met buitenlanders zit. Ik ken geen buitenlandse rechters en advocaten (die zitten soms in de weg) die zullen er niet veel zijn schat ik in.

Hoewel het in Europa een stuk minder gevaarlijk is is het ook niet handig om met types als Taghi en Holleder c.s. om te gaan.

Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op donderdag 15 april 2021, 09:25:37

Zoals ik al dacht dus :floet:
Niks meer of minder dan ergens anders.
Hoe meer percentage buitenlanders ergens wonen hoe groter de kans natuurlijk dat 1 van hen vermoord wordt.
In Noord Korea gaan er bijvoorbeeld procentueel niet veel buitenlanders vermoord worden.

Dus broodje aap verhaal dat er op de Filipijnen procentueel een hoog moordcijfer is met buitenlanders als slachtoffer :daag:

Nog even aan het vergelijken geweest tussen de Filipijnen en bijvoorbeeld Thailand?

https://travel.state.gov/content/travel/en/international-travel/while-abroad/death-abroad1/death-statistics.html

Broodje kroket is lekkerder.

 :biggrinn:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: kristof19 op donderdag 15 april 2021, 18:42:58

Zoals ik al dacht dus :floet:
Niks meer of minder dan ergens anders.
Hoe meer percentage buitenlanders ergens wonen hoe groter de kans natuurlijk dat 1 van hen vermoord wordt.
In Noord Korea gaan er bijvoorbeeld procentueel niet veel buitenlanders vermoord worden.

Dus broodje aap verhaal dat er op de Filipijnen procentueel een hoog moordcijfer is met buitenlanders als slachtoffer :daag:

Nog even aan het vergelijken geweest tussen de Filipijnen en bijvoorbeeld Thailand?

https://travel.state.gov/content/travel/en/international-travel/while-abroad/death-abroad1/death-statistics.html

Broodje kroket is lekkerder.

 :biggrinn:

Heb je anders ook nog de link naar de bewering die u maakte, namelijk:
"
Het % buitenlanders wat vermoord wordt in de Filipijnen is hoog...Google maar.
Mijn ''5 cent''

Want het was dat die mij interesseerde....
Niet het verschil tussen druiven en bananen :thankyoufw5:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: opinie op zaterdag 17 april 2021, 02:03:27
Want het was dat die mij interesseerde....
Niet het verschil tussen druiven en bananen :thankyoufw5:

Waarom doet de combinatie Thailand en bananen me denken aan Willy de boekhouder uit het programma "exotische liefde"?  :denk:

Op het einde van de vergelijking tussen landen is er één ding wat de doorslag geeft. Hoe veilig het ook is; als je op de verkeerde plaats en moment ergens bent, ben je toch de pineut.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zaterdag 17 april 2021, 05:10:44
Dat is waar maar het ene land is het andere niet. Ik heb van  Thailand en de Filipijnen de excel gedownload Van de USA state department van jan 2003 tot dec 2020
In de Excel  ''zoek opdracht homicide gegeven.
Resultaat:
Thailand 486 dode Amerikanen, homicide 28
Filipijnen 349 dode Amerikanen, homicide 147

Wil de tabellen wel overzetten naar Word en laten zien maar dat zijn dus lange lijsten, weet niet of de administratie dat toestaat?

Geen idee of je in SMF excel files kunt laden?

Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Admin op zaterdag 17 april 2021, 14:12:00
Via "Bijlagen en andere opties" kan dat. De leden die interesse hebben kunnen het dan downloaden.
Er is nooit een vraag geweest dat ik me kan herinneren om bijlages mogelijk te maken. Ik heb nu behalve de .txt-extensie, ook de .xlsx-extensie (Excel 2007 en later) toegestaan. De .xls-extensie (tot 2003) wordt niet toegestaan om veiligheidsredenen.

Moest er een noodzaak zijn voor andere extensie, hoor ik het graag. Het mag niet teveel opslagruimte en dataverkeer vreten natuurlijk. Tenzij de aanvrager(s) bereid zijn bij te dragen voor de extra kosten. "Quid pro quo, Clarice!"  :floet:

Dit gezegd zijnde, enkele tips (verplichtingen) voordat men een upload doet:
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: pierrevanwies op zaterdag 17 april 2021, 15:21:22
tja,in die ongeveer 27 jaar dat ik hier in totaal heb verbleven [de laatste 23 aan 1 stuk] zijn er een 20 tigtal[helft pinoy en een 10tal expats die ik kende al was het maar bij sommige van zien koelbloedig vermoord... bij het tiental vermoorde pinoy ken ik de reden niet maar bij de expats was de reden nooit ver te zoeken,infact het was altijd dezelfde.....ze hadden allemaal bij mijn weten een lot en huis op naam van hun pinay ....en geen enkele van
hen staat daar op dat lijstje van vermoorde expats dat folkerjong hier op dit topic plaatste...   :moord:   
   :hoedjeaf:   groeten   van wies pierre.

ps; het gaat hier wel degelijk om expats die ik kende of soms eens tegenkwam in y-not or elders. 
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zaterdag 17 april 2021, 15:49:00
Dank voor het antwoord.
Geprobeerd maar krijg deze melding als in het Excel wil toevoegen:
 export(1).csv.
Je kunt een bestand met deze extensie niet uploaden. De enige toegestane extensies zijn txt, xlsx.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: pierrevanwies op zaterdag 17 april 2021, 16:29:38
okey ik ben effe terug want ik heb problemen met de computer die schijnbaar gek is geworden [reden dat ik weinig op het forum kom].

zoek ne keer  [kin of murdered belgian convinced pinay wife did it].....
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Admin op zaterdag 17 april 2021, 20:21:28
export(1).csv.
Je kunt een bestand met deze extensie niet uploaden. De enige toegestane extensies zijn txt, xlsx.
:denk:
Ik heb nu behalve de .txt-extensie, ook de .xlsx-extensie (Excel 2007 en later) toegestaan.

(https://i.pinimg.com/originals/e4/20/27/e4202775e20af98b6992a31eed774e4d.jpg)

Waarom een .CSV gebruiken? Tenzij je een database omzet, die beter met .SQL werkt, of bij de belastingdienst werkt. De .XLSX zal trouwens steeds een kleinere bestandsgrootte hebben omdat die in wezen een gezipt bestand is.[1] Zet het gewoon om in een .XLSX want als je niet gewoon bent met .CSV te werken, is het importeren ervan een te grote klus.
 1. A file with the .xlsx file extension is a Microsoft Excel Open XML Spreadsheet (XLSX) file created by Microsoft Excel. You can also open this format in other spreadsheet apps, such as Apple Numbers, Google Docs, and OpenOffice. They are stored as a compressed Zip file, which contains a bunch of other files used to open the document.
https://www.howtogeek.com/392333/what-is-an-xlsx-file-and-how-do-i-open-one/ (https://www.howtogeek.com/392333/what-is-an-xlsx-file-and-how-do-i-open-one/)
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 18 april 2021, 00:25:36

Waarom een .CSV gebruiken?

Als je de bestanden download van de USA state department zijn dat automatisch CSV bestanden. Als ik die  omzet naar bijv Word verspringen alle kolommen, is minder gemakkelijk te lezen.

Maar goed, nogmaals, de echt geinteresseerde kan de link gebruiken welke ik 2maal gaf. Type de de maanden/ jaren  in en vergelijk landen. Mijn voorbeeld was Thailand en Filipijnen vanwege het feit dat beide landen nogal wat buitenlandse expats hebben welke er permanent wonen en beiden in Azie liggen en beiden zo'n beetje vergelijkbaar zijn wat betreft 3e wereldland enz. Natuurlijk zijn er verschillen maar voor een indicatie was het volgens mij een aardig vergelijk.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Admin op zondag 18 april 2021, 02:02:32
10 Minuten downloaden, converteren online en posten!
https://document.online-convert.com/convert/csv-to-xlsx
En de .csv's zijn 20% groter.
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 18 april 2021, 03:38:03
Bedankt maar helaas.
Gedownload en opgeslagen als ZIP
Daarna met ZIP wizard uitgepakt en inderdaad was nu een xlsx

bericht gemaakt, document toegevoegd via bijlagen an andere opties.
Daarna:
export.xlsx.
Je kunt een bestand met deze extensie niet uploaden. De enige toegestane extensies zijn txt, xlsx.

Vreemd.....Maar goed, de liefhebber kan zelf prutsen via: https://travel.state.gov/content/travel/en/international-travel/while-abroad/death-abroad1/death-statistics.html
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Admin op zondag 18 april 2021, 05:00:43
 :ikkeniebegrijp:
Onder mijn vorig bericht staan de bestanden al! Downloaden van jouw link als .csv. Dan via de link in mijn vorig bericht converteren en hier uploaden. Het is een peulenschil. Ik deed nog geen 10 minuten over alles.

Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: Fail_over op zondag 18 april 2021, 12:11:17
Gewoon fullscreen op je scherm zetten en dan windowstoets+shift+s (Win 10) of appletoets+shift+4
(Mac) en als .jpg aan de post hangen
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: folkertjong op zondag 18 april 2021, 12:40:10
Bedankt, weer wat geleerd maar als ik dat doe krijg ik alleen wat ik zie op het scherm, niet het gehele (lange) document 14 pagina's alleen voor de Filipijnen en dan nog 12 voor Thailand
 Laat maar, Kristof19 kan zelf wel even de bestanden downloaden en analiseren denk ik dan maar
Titel: Re: 'Mysterie rond dode Nederlandse oud-journalist op Filipijnen
Bericht door: kristof19 op zondag 18 april 2021, 15:08:18
Bedankt, weer wat geleerd maar als ik dat doe krijg ik alleen wat ik zie op het scherm, niet het gehele (lange) document 14 pagina's alleen voor de Filipijnen en dan nog 12 voor Thailand
 Laat maar, Kristof19 kan zelf wel even de bestanden downloaden en analiseren denk ik dan maar

Dat zal helaas niet mogelijk zijn vrees ik want dat geeft geen duidelijkheid over uw beweerde stelling.