Filippijnenforum 2

Filippijnen => Cultuur, relaties, ... => Topic gestart door: flikamax op zaterdag 19 februari 2011, 22:38:46

Titel: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: flikamax op zaterdag 19 februari 2011, 22:38:46
Heeft er soms iemand ervaring met de adoptie van een Filippijns kindje.Zelf hebben we geen kindjes en we bekijken momenteel om een kind te adopteren.Liefst eentje uit de Filippijnen daar mijn vrouw een Filippina is.
In België is het heel moeilijk om een Filipijns kindje te adopteren indien je werkt met een adoptie bureau.Allerlei procedures en lange wachttijden (tussen de 24 en 36 maanden) en dan nog niet gesproken van het kosten plaatje van 13000€.
Ook bestaat er een mogelijkheid via zelfstandige adoptie,je hoeft dan ook eerst in België nog enkele procedures te volgen maar daarna moet je alles zelf regelen en het kostenplaatje is dan ook aanzienlijk minder.Kent er iemand de Filippijnse wetgeving voor buitenlandse Adoptie?Heeft er iemand adressen van Filippinse weeshuizen die officieel erkend zijn door de overheid?Het lijkt allemaal niet zo simpel en het spijtige is dat er daar zoveel kinderen in armoede leven (en dromen van een beter leven) en wij geen kinderen kunnen krijgen...Het is niet eerlijk maar dat is nu éénmaal het leven
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Kano op zondag 20 februari 2011, 00:50:17
Geen ervaring hier. Voor zover ik heb begrepen lopen internationale adopties in de Filipijnen normaliter via het Inter Country Adoption Board (ICAB) http://www.icab.gov.ph/index.php. Dit ICAB eist dat internationale adoptieaanvragen moeten worden ingediend bij de partnerinstellingen in het buitenland en op hun site lees ik dat deze voor Belgie zijn :

Belgium (Flemish Central Authority): Vlaamse Centrale Autoriteit Adoptie    Ms. Dorine Chamon, Director    (02) 533 12 11    (02) 544 13 82
Belgium (French Region): Autorite Communautaire Pour l'Adoption       (02) 413 2726 / 413 3319    (02) 413 2139
Belgium: Flanders Intercountry Adoption Care (FIAC)    Ms. Ann Loos, Psychological Assistant    +32 (0) 14 700 471; 473    +32 (0) 14 700 480
Belgium: Sourires D'Enfants (SDE)    Ms. Francoise Pastor, Director    04 384 5929 / 04 384 6490    04 384 7680

Wetgeving is te vinden op de website van de ICAB onder de Downloads.

Lees ook http://www.dswd.gov.ph/index.php/faq/1890-intercountry-adoption-requirements-and-proceduresTitel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: opinie op zondag 20 februari 2011, 00:59:16
Het forumlid Adriaan heeft toch een adoptie gedaan in de Filippijnen?

Ook nuttig:

American wants to adopt Filipino child
I am married to an American and we want to adopt a Filipino child.:link: (http://www.filippijnen.org/index.php/topic,3548.0.html)
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Adriaan op zondag 20 februari 2011, 04:22:17
Wij hebben de zoon van mijn vrouw's zuster geadopteerd. Er zijn in principe twee mogelijkheden. Je doet het op of internationale manier met alle moeilijkheden van dien of je doet het via de procedure voorgeschreven in de Filippijnse wet. Wij kozen voor het laatste was het alleen maar omdat in de internationale procedure die ouders, of een van hen, niet meer dan 45 jaar in leeftijd met het te adopteren kind mogen (mag) verschillen. In mijn geval is dat 59 jaar. De Filippijnse wet maakt daar geen punt van. Het is wel een vereiste van de Filippijnse wet dat een vreemdeling die een Filippijns kind wil adopteren tenminste twee jaar lang in de Filippijnen heeft gewoond op het moment dat hij de adoptie aanzwengelt of in ieder geval wanneer het door een gerechtshof wordt beslist. Als je vrouw echter een Filipina is geldt die bepaling niet - althans dat was bij ons zo. We waren maar een paar maanden in de Filippijnen terug. Je moet een advocaat in de armen nemen. Die moet een rechtsgeldige verklaring verkrijgen van de werkelijke ouders van het kind dat ze inderdaad de ouderlijke macht wensen over te dragen. Die advocaat moet ook een advertentie plaatsen met de bijzonderheden. Vervolgens moet je contact opnemen met een sociaal werkster die rapport uit moet brengen. Ze bezoekt daartoe de werkelijke ouders van het kind en tracht ook zoveel mogelijk te weten te komen over jullie achtergrond. Tenslotte komt de zaak voor het hof waar je advocaat voor je pleit. Voor dat dat gebeurde had een of andere commissie nog eens de moeder van het kind gesommeerd om voor hen in het gerechtsgebouw te verschijnen. Zij werd gevraagd naar de reden van de adoptie. Die ligt voor de hand: betere toekomst voor het kind - onvermogen om voor zoveel kinderen te zorgen. De rechtszitting was makkelijk. Alleen maakte de rechter er een punt van dat ik voorheen al twee keer gescheiden was en hij vroeg hoe hij er zeker van kon zijn dat dat niet opnieuw zou gebeuren etc.

Ik geloof dat we de advocaat voor de hele procedure 10,000 peso betaalden - maar ik zal het nog eens navragen bij mijn vrouw. Voorts stopten we de sociaal werkster elke keer dat we met haar in contact waren 500 peso toe. Je moet er overigens niet op rekenen dat je advocaat vertrouwd is met de procedure.Je moet zelf de nodige rechtsartikelen opspeuren op het internet. Als wij die domestieke procedure niet gevonden hadden had onze advocaat ons de internationale weg opgestuurd (waar hij ook de ballen van wist).

Adoptie in de Filippijnen is nogal radicaal. Zelfs het geboortebewijs wordt gewijzigd en uiteraard de familienaam. Het geboortebewijs vermeldt dat jij en je vrouw de werkelijke ouders zijn.

Na de adoptie moet je het kind nog naar je eigen land zien te krijgen, in jouw geval Belgie en in dat van ons Australie. Voor de Australische wet geldt dat de ouders of een van hen alleen maar een visum aan kunnen (kan) vragen na een jaar buiten Australie te hebben gewoond met niet het oogmerk om die adoptie er door te krijgen. Voor Belgie zal dat wel weer anders liggen. Wel wordt de adoptie als die door een hof is heengegaan als rechtsgeldig erkend.
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Adriaan op zondag 20 februari 2011, 05:56:14
Mijn vrouw geeft een heel ander kostenplaatje. We betaalden de advocaat aan het begin inderdaad tienduizend peso maar daarna, inclusief twee rechtszittingen, schat ze dat we nog eens dertigduizend betaalden - in totaal veertigduizend dus. En inderdaad betaalden we die sociale werkster 500 peso elke keer dat we haar zagen maar op een gegeven moment moest ze naar Manila (zei ze) en we betaalden haar vijfduizend peso voor die reis en nog eens tienduizend daarna. Ook betaalden we haar nog eens tienduizend toen het allemaal achter de rug was maar dat was natuurlijk niet strikt noodzakelijk. Volgens mijn vrouw, die het allemaal nauwlettender heeft gevolgd, speelde die sociale werkster (een employee van het DSWD _ Department of Social Welfare and Development) de belangrijkste rol in de affaire. Die moet je gunstig zien te stemmen - want als ze een negatief advies uitbrengt komt het wschl. ook niet door het hof heen.

Maar wat de kosten betreft ben je daar toch nog aanzienlijk goedkoper uit dan in Belgie, want je noemde 13,000 euro voor die zaak daar.Ik denk dat we alles bij elkaar dus zo'n tachtigduizend peso hebben uitgegeven
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Kano op zondag 20 februari 2011, 10:07:58
Adriaan, is het  zo dat in jouw geval minder eisen werden gesteld omdat dit een adoptie was van een "relative within the fourth (4th) degree of consanguinity or affinity of the Filipino spouse" ? Zie artikel 7, b, III  http://www.chanrobles.com/republicacts/republicactno8552.html
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Adriaan op zondag 20 februari 2011, 11:23:26
Ja, dat was geloof ik het geval - ik zou het weer eens moeten naslaan. Op dit punt zou de internationale procedure ons ook weer in  de weg gestaan hebben omdat bij de Australische toepassing daarvan men de adoptie van verwanten tegengaat, vooral als die nog ouders hebben. Men wil het liefst dat je een wees adopteert - logisch want die hebben het ook het hardste nodig.

Maar de Filippijnse wet moedigt de adoptie van verwanten aan. Misschien ook omdat dat een zekere garantie biedt dat je geen kinderhandelaar of -misbruiker bent.
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Digos op zondag 20 februari 2011, 11:28:58

Adriaan, hoelang is die adoptie van jullie al geleden?

 :daag:
Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Adriaan op zondag 20 februari 2011, 19:45:50
De uiteindelijke rechtszitting was geloof ik in 2003. Maar we hadden hem al geadopteerd wat verzorging en scholing (in de Filippijnen) betreft in 2000. In 2008 is hij naar Australie gekomen. Hij in nu zestien en hard op weg een Aussie te worden. Volgend jaar wil hij trachten toegang te krijgen tot de 'Army Signal School' die opleidt voor de verbindingstroepen bij het Australische leger.Zijn hobby en expertise is computers en alles wat daarmee samenhangt.

Het is mogelijk dat de wetgeving intussen veranderd is (misschien de bedoeling van je vraag) maar dat acht ik niet waarschijnlijk.

Titel: Re:Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Digos op zondag 20 februari 2011, 20:19:14

Ja toch wel Adriaan, dat was men eigenlijke vraag.

Bedankt allezins.

Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: boeman op dinsdag 21 maart 2017, 20:19:57
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Ronny55 op vrijdag 24 maart 2017, 11:24:29
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: share op maandag 10 april 2017, 12:09:16
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: kristof19 op maandag 10 april 2017, 12:40:12
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Ja, zeer goede reden om 2000 a 3000 euro te spenderen.
Is jouw familienaam toevallig fuckemie?  :lachen:
 :floet: :thumb:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: klootzakken (voorheen Jens) op maandag 10 april 2017, 13:32:47
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Ja, zeer goede reden om 2000 a 3000 euro te spenderen.
Is jouw familienaam toevallig fuckemie?  :lachen:
 :floet: :thumb:
Wat is dit voor een Antwoord Kristof 19 . :uitleggen:  leg eens uit . hebben wij wat gemist ?  :ikkeniebegrijp:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op maandag 10 april 2017, 15:13:37
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Mijn partner (we zijn niet getrouwd) heeft mijn oudste dochter ook geadopteerd hier in Nederland. De biologische vader van mijn dochter is allang dood, dus het was makkelijker voor ons, bovendien ben ik de biologische moeder.
Het was alleen een formaliteit, even een uurtje naar de rechtbank, handtekening zetten en klaar is kees. Wel is het de bedoeling van mijn partner/man dat zijn geadopteerde dochtertje ook van hem erft evenals zijn 3 oudste kinderen van zijn eerdere huwelijk. Mijn dochtertje wilde zelf de achternaam van haar biologisch vader houden. Ach ja, nu heeft hij inmiddels 5 kinderen, de erfenis is mager aan het worden  :lachen:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: share op maandag 10 april 2017, 22:57:19
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Ja, zeer goede reden om 2000 a 3000 euro te spenderen.
Is jouw familienaam toevallig fuckemie?  :lachen:
 :floet: :thumb:
Wat is dit voor een Antwoord Kristof 19 . :uitleggen:  leg eens uit . hebben wij wat gemist ?  :ikkeniebegrijp:

AUB zeg, mijn vriendin wil dit om een sterke band te smeden tussen mezelf en haar dochter, of had je dat nog niet tussen de lijntjes gelezen? En by the way ik ben hier niet op de  :smiley-philippines: voor fuckie fuckie maar om op persoonlijk vlak een stabiele relatie uit te bouwen. En bij mijn  :vl: naam is er in de verste verte geen verwijzing naar sex te vinden...
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: klootzakken (voorheen Jens) op dinsdag 11 april 2017, 08:06:11
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Mijn partner (we zijn niet getrouwd) heeft mijn oudste dochter ook geadopteerd hier in Nederland. De biologische vader van mijn dochter is allang dood, dus het was makkelijker voor ons, bovendien ben ik de biologische moeder.
Het was alleen een formaliteit, even een uurtje naar de rechtbank, handtekening zetten en klaar is kees. Wel is het de bedoeling van mijn partner/man dat zijn geadopteerde dochtertje ook van hem erft evenals zijn 3 oudste kinderen van zijn eerdere huwelijk. Mijn dochtertje wilde zelf de achternaam van haar biologisch vader houden. Ach ja, nu heeft hij inmiddels 5 kinderen, de erfenis is mager aan het worden  :lachen:
met andere woorden , het draait allemaal om de poen . tsja zo snel zijn wij mannen vergeten  :lachen: nieuwe ronde nieuwe prijzen .  :ripba8: .  volgende .
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: klootzakken (voorheen Jens) op dinsdag 11 april 2017, 08:13:26
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Ja, zeer goede reden om 2000 a 3000 euro te spenderen.
Is jouw familienaam toevallig fuckemie?  :lachen:
 :floet: :thumb:
Wat is dit voor een Antwoord Kristof 19 . :uitleggen:  leg eens uit . hebben wij wat gemist ?  :ikkeniebegrijp:

AUB zeg, mijn vriendin wil dit om een sterke band te smeden tussen mezelf en haar dochter, of had je dat nog niet tussen de lijntjes gelezen? En by the way ik ben hier niet op de  :smiley-philippines: voor fuckie fuckie maar om op persoonlijk vlak een stabiele relatie uit te bouwen. En bij mijn  :vl: naam is er in de verste verte geen verwijzing naar sex te vinden...
geen post uit zijn verband trekken , ik heb het totaal niet over sex gehad dat maakt u er van . veel succes met de uitbouw van uw stabiliteit .
 
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op dinsdag 11 april 2017, 11:41:20
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?

Mijn partner (we zijn niet getrouwd) heeft mijn oudste dochter ook geadopteerd hier in Nederland. De biologische vader van mijn dochter is allang dood, dus het was makkelijker voor ons, bovendien ben ik de biologische moeder.
Het was alleen een formaliteit, even een uurtje naar de rechtbank, handtekening zetten en klaar is kees. Wel is het de bedoeling van mijn partner/man dat zijn geadopteerde dochtertje ook van hem erft evenals zijn 3 oudste kinderen van zijn eerdere huwelijk. Mijn dochtertje wilde zelf de achternaam van haar biologisch vader houden. Ach ja, nu heeft hij inmiddels 5 kinderen, de erfenis is mager aan het worden  :lachen:
met andere woorden , het draait allemaal om de poen . tsja zo snel zijn wij mannen vergeten  :lachen: nieuwe ronde nieuwe prijzen .  :ripba8: .  volgende .

Je weet het verhaal niet om zo te oordelen. En het is belachelijk dat ik me moet verdedigen. Natuurlijk ging het niet om poen, zulke reactie is een weerspiegeling van angst je rijkdom te verliezen, al heb ik daar begrip voor hoor, daar gaat niet om. Maar zulk reacties zijn wel vervelend te krijgen.
Dit is het verhaal tussen mijn man en oudste dochter (inmiddels bijna 20 jaar). Mijn dochtertje was anderhalf jaar toen ik mijn huidige man ontmoet, ze was 2,5 jaar toen we in Nederland kwamen. Vanaf het begin heb ik mijn man als "papa"voorgesteld aan haar, met de bedoeling dat zij hem idd als haar vader gaat beschouwen.
Eenmaal in Nederland kreeg zij een hele gelovige leerkracht, die zei steeds dat Jesus ook een "papa"is. Mijn dochter was verbaasd en de hele tijd vertelde zij trots dat zij 3 papa heeft, papa in de hemel, papa Jesus en haar papa nu. Na ongeveer 5 jaar vond mijn man het welletjes, want als er "ruzie"is tussen hen, riep mijn dochter soms "je bent toch mijn vader niet"! Nu, kun je wel voorstellen dat mijn man dat erg vervelend vindt, daarom stelde hij aan mij voor mijn dochtertje te adopteren, met de hoop de relatie tussen hen te verbeteren en mijn dochtertje hem als een echte papa gaat zien.
Dus, mijn man nam de initiatief van de adoptie, niet van mij!
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op dinsdag 11 april 2017, 12:05:15
jammer dat ik mijn tekst niet meer kan aanpassen na het posten, daar en her lees ik taalfouten.
en ook de behoefte om nog meer te schrijven:
Ja, Jens, je leest, ik geef verschillende redenen waarom er gekozen wordt voor adoptie, maar dat zijn allemaal bijzaken.
Het belangrijkste is dat de relatie verbeterd, mijn dochter meer affectie naar haar (stief)vader en vice versa.
Ik heb medelijden met de mensen die zo angstvallig omgaan met hun vermogen ten koste van prachtige ervaring en leven samen met een leuke levenspartner.
Zo argwanend aan alles wat men doet, vindt het vermoeiend zo te leven, altijd op je pas tellen.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Adik op dinsdag 11 april 2017, 13:56:45
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?
Wou graag wat info over adoptie in de Filipijnen . Alle info is welkom. Thanks
Zelf heb ik het zoontje van mijn vrouw geadopteerd, kan je zeggen een procedure van lange adem. Na twee jaar hebben we dan eindelijk het fiat van de rechtbank gekregen, nu nog wachten op bevestiging van Manila. Kosten vielen mee denk ik, 2000 a 3000 euro omgerekend . Nu wij wonen wel op de  :smiley-philippines: , dus de erkenning in  :belgiesmiley: moet nog gebeuren zodra we de nieuwe geboorteakte hebben... kosten ????

Mijn gf heeft me ook net gevraagd haar kindje te adopteren (ze zegt dat het eigenlijk is omdat ze mijn familienaam tof vindt, dat is zowat het enige meningsverschil dat we hebben nu) We hebben ook trouwplannen, al is datniet op héél korte termijn. Kan je iets meer zeggen over de procedure?


Ja, zeer goede reden om 2000 a 3000 euro te spenderen.
Is jouw familienaam toevallig fuckemie?  :lachen:
 :floet: :thumb:
Wat is dit voor een Antwoord Kristof 19 . :uitleggen:  leg eens uit . hebben wij wat gemist ?  :ikkeniebegrijp:

AUB zeg, mijn vriendin wil dit om een sterke band te smeden tussen mezelf en haar dochter, of had je dat nog niet tussen de lijntjes gelezen? En by the way ik ben hier niet op de  :smiley-philippines: voor fuckie fuckie maar om op persoonlijk vlak een stabiele relatie uit te bouwen. En bij mijn  :vl: naam is er in de verste verte geen verwijzing naar sex te vinden...

Eerlijk gezegd las ik het niet tussen de lijntjes.

In mijn ogen doe je een sterke band smeden met andere dingen en dan is een adoptie mogelijk het resultaat. Maar goed, u gaf zelf al aan dat u er een meningsverschil over had en bovendien heeft u niet om een mening gevraagd maar om informatie omtrent adopties, en die heb ik verder niet. Ik wens u veel succes en wijsheid toe.  :hoedjeaf:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Adik op dinsdag 11 april 2017, 13:58:09
jammer dat ik mijn tekst niet meer kan aanpassen na het posten, daar en her lees ik taalfouten.
en ook de behoefte om nog meer te schrijven:
Ja, Jens, je leest, ik geef verschillende redenen waarom er gekozen wordt voor adoptie, maar dat zijn allemaal bijzaken.
Het belangrijkste is dat de relatie verbeterd, mijn dochter meer affectie naar haar (stief)vader en vice versa.
Ik heb medelijden met de mensen die zo angstvallig omgaan met hun vermogen ten koste van prachtige ervaring en leven samen met een leuke levenspartner.
Zo argwanend aan alles wat men doet, vindt het vermoeiend zo te leven, altijd op je pas tellen.


Respect voor uw man, en  :thumb: voor het dikgedrukte hierboven  :hoedjeaf:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op dinsdag 11 april 2017, 14:26:52
 Adik  :thankyoufw5:
Mijn man vindt de gedachte niet leuk mocht het gebeuren dat hij eerder overlijdt dan ik dat mijn oudste dochter niks van hem erft en daardoor afgewezen zou voelen.
En dat begrijp ik heel goed...
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op dinsdag 11 april 2017, 14:35:50
Toch leuk te vermelden, nu ben ik de enige erfgenaam, de kinderen erven pas na mijn overlijden.
En ja, ik ben getrouwd om zijn portemonnee, wanneer ik dat zei, moeten we allebei om lachen  :lachen: :happy:
En ja, ik heb een lieve man, een domme man? welnee, hij weet donders goed waarmee hij bezig is, hij koopt mij en ik liet me kopen  :floet:
Ik zocht goede toekomst, hij zocht leuke jonge vrouw die gezonde kinderen kon baren, we staan dus gelijk.
Dit is ons leven, iedereen heeft zijn eigen verhaal en redenen, je leeft een keer, de tijd kan je niet terugdraaien, als je door angst laat leiden kan dat een hindernis zijn voor je geluk.
Idd heb je je miljoenen behouden, maar misschien een eenzaam leven en stille  :ripba8: NIemand om voor je te rouwen, niemand die je mis  :weetikniet:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: eddyvm op dinsdag 11 april 2017, 23:45:22
Aan Michaela:ik heb u nooit ontmoet,maar u bent een prachtvrouw!Veel geluk in het verdere leven.groetjes.eddy,cathy en alyssa.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: klootzakken (voorheen Jens) op woensdag 12 april 2017, 12:45:07
jammer dat ik mijn tekst niet meer kan aanpassen na het posten, daar en her lees ik taalfouten.
en ook de behoefte om nog meer te schrijven:
Ja, Jens, je leest, ik geef verschillende redenen waarom er gekozen wordt voor adoptie, maar dat zijn allemaal bijzaken.
Het belangrijkste is dat de relatie verbeterd, mijn dochter meer affectie naar haar (stief)vader en vice versa.
Ik heb medelijden met de mensen die zo angstvallig omgaan met hun vermogen ten koste van prachtige ervaring en leven samen met een leuke levenspartner.
Zo argwanend aan alles wat men doet, vindt het vermoeiend zo te leven, altijd op je pas tellen.
ja zeker is het jammer dat je een text niet meer kunt aanpassen , maar daar is een gegronde reden voor . als je zulks niet begrijpt dan begrijp je mijn reactie op uw post ook niet . dit topic is voor iedereen zichtbaar , dus ook voor gasten die hier info op willen doen . het kan zijn dat u met uw reactie [de erfenis is mager aan het worden] toch bepaalde gevoelens kweekt bij aspirant adoptie  voornemens , al is hier ook een smile bij geplaatst .daar is niets mis mee hoor.  en ja ik heb ook medelijden met vermogende mensen die vol onder water worden getrokken door bruiden met of zonder kinderen . niets aan te doen eigen schuld dikke bult . moeten ze maar opletten en niet zo goed gelovig zijn . voorbeelden genoeg hier op het forum .
ook Jens heeft een adoptie kind  :jajaja: voor dit kind heb ik speciaal een testament laten op maken zodat dit kind na mijn dood niet buiten de boot valt , ik beschouw dit kind dan ook als mijn eigen .
verder heb ik veel respect voor mannen die zulks doen , dus ook voor uw man . maar er kleven risico,s aan vast . of die neem je op de koop toe of je dekt je in , het laatste lijkt mij het verstandigste als man zijnde . vermogend of onvermogend maakt niets uit . een vrouw blijft een vrouw , ook een pracht vouw blijft een vrouw . bij een evt ruzie of scheiding kan zo,n pracht vrouw zo maar veranderen in een inhalig iemand die zo,n leuke en goed geloofs-vermogend man in één keer uit kleed tot aan het bot aan toe .
natuurlijk zijn zij niet allemaal zo , maar toch voorkomen is beter dan genezen .

even ter info  , een kinds deel is wel terdege opeisbaar door het kind , mits niet goed geregeld . houd daar rekening mee.   

 :atyourservice:   
o ja, een ieder mag hier anders over denken .
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: opinie op woensdag 12 april 2017, 16:09:19
Ach ja, nu heeft hij inmiddels 5 kinderen, de erfenis is mager aan het worden  :lachen:
met andere woorden , het draait allemaal om de poen . tsja zo snel zijn wij mannen vergeten  :lachen: nieuwe ronde nieuwe prijzen .  :ripba8: .  volgende .

Jens, ik denk dat je van een mug een olifant maakt. De grap die Michaela maakt, verwijst naar het aantal kinderen. Als de erfenis gelijk blijft maar er zijn ondertussen meer kinderen dan is elk aandeel kleiner (20% versus 25%). Het maakt dus minder uit of je een aandeel ervan hebt of niet. Voor de andere kinderen is het effect nog kleiner. Het symbolische ervan blijft echter gelijk.
Ik ken iemand wiens schoonouders enkel een dochter hadden. Kort na het huwelijk komt er een nakomertje. Hij regeerde laconiek: mijn aandelen zijn met 50% gekelderd. Gevolg: iedereen plat van het lachen.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: klootzakken (voorheen Jens) op donderdag 13 april 2017, 09:30:37
het gaat mij niet om het geld in spe , maar om de materialistische inslag van de dames .  :lachen:  weet ook wel dat het als grap bedoelt was . maar toch kon zij het niet laten om dit te vermelden , ik moest dan ook direct aan mijn vriend en gewaardeerde member Pjoter denken. zoals ook de vele post van bananacreek  [wilem de kloo....] .

 :run:  :lachen:   

met adoptie is niets mis hoor , en ik heb oprecht respect voor mannen die dit doen .  maar denken doe je met je hoofd en niet van uit de gulp . en daar scheelt het echte mannen nog al eens aan .  maar goed voor elk wat wils . 
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op vrijdag 14 april 2017, 14:26:03
jammer dat ik mijn tekst niet meer kan aanpassen na het posten, daar en her lees ik taalfouten.
en ook de behoefte om nog meer te schrijven:
Ja, Jens, je leest, ik geef verschillende redenen waarom er gekozen wordt voor adoptie, maar dat zijn allemaal bijzaken.
Het belangrijkste is dat de relatie verbeterd, mijn dochter meer affectie naar haar (stief)vader en vice versa.
Ik heb medelijden met de mensen die zo angstvallig omgaan met hun vermogen ten koste van prachtige ervaring en leven samen met een leuke levenspartner.
Zo argwanend aan alles wat men doet, vindt het vermoeiend zo te leven, altijd op je pas tellen.
ja zeker is het jammer dat je een text niet meer kunt aanpassen , maar daar is een gegronde reden voor . als je zulks niet begrijpt dan begrijp je mijn reactie op uw post ook niet . dit topic is voor iedereen zichtbaar , dus ook voor gasten die hier info op willen doen . het kan zijn dat u met uw reactie [de erfenis is mager aan het worden] toch bepaalde gevoelens kweekt bij aspirant adoptie  voornemens , al is hier ook een smile bij geplaatst .daar is niets mis mee hoor.  en ja ik heb ook medelijden met vermogende mensen die vol onder water worden getrokken door bruiden met of zonder kinderen . niets aan te doen eigen schuld dikke bult . moeten ze maar opletten en niet zo goed gelovig zijn . voorbeelden genoeg hier op het forum .
ook Jens heeft een adoptie kind  :jajaja: voor dit kind heb ik speciaal een testament laten op maken zodat dit kind na mijn dood niet buiten de boot valt , ik beschouw dit kind dan ook als mijn eigen .
verder heb ik veel respect voor mannen die zulks doen , dus ook voor uw man . maar er kleven risico,s aan vast . of die neem je op de koop toe of je dekt je in , het laatste lijkt mij het verstandigste als man zijnde . vermogend of onvermogend maakt niets uit . een vrouw blijft een vrouw , ook een pracht vouw blijft een vrouw . bij een evt ruzie of scheiding kan zo,n pracht vrouw zo maar veranderen in een inhalig iemand die zo,n leuke en goed geloofs-vermogend man in één keer uit kleed tot aan het bot aan toe .
natuurlijk zijn zij niet allemaal zo , maar toch voorkomen is beter dan genezen .

even ter info  , een kinds deel is wel terdege opeisbaar door het kind , mits niet goed geregeld . houd daar rekening mee.   

 :atyourservice:   
o ja, een ieder mag hier anders over denken .

In grote lijn ben ik met je mee eens....het verschil is, ik schreef vanuit mijn eigen perspectief, je hebt het over een bruid, of een beginnende relatie, en in dat geval ben ik volkomen met je eens.
Ik ben zijn bruid niet, ik ben zijn levenspartner, en samen hebben we 16 jaar hard gewerkt. Samen hebben we grotendeels opgebouwd wat we hebben tot nu toe.
Samen hebben we drie jonge kinderen, en als we scheidden moesten we toch met mekaar omgaan. Ik ben dus niet zomaar een voorbijganger in zijn leven, we hebben met elkaar mee te maken voor de rest van ons leven, gescheiden of niet.
Zo ben ik met je eens dat het niet terecht is dat de ander (in dit geval, een filippijnse vrouw) meteen de helft van de vermogen krijgt bij een scheiding na een kort huwelijk, zoiets moet afgeschaft worden.
Hetzelfde geldt voor alimentatie....
Eddy, een prachtvrouw is een groot woord, ik beschouw mezelf eerder als een eerlijke vrouw, en zoiets schrijven op het forum waar niemand je kent is gemakkelijker.
Mijn man beschouwt idd mijn oudste dochter als zijn eigen dochter, zo wist hij van tevoren dat hij verantwoordelijkheid heeft voor haar voor de rest van haar leven, en dat wil hij heel graag als vader.
Mijn dochter heeft trouwens nooit haar biologische vader bewust meegemaakt, hij was overleden toen zij nog een baby was, er is dus geen "rivaliteit"tussen de vaders, voor mijn man is dat erg belangrijk, denk ik.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op vrijdag 14 april 2017, 14:35:15
het gaat mij niet om het geld in spe , maar om de materialistische inslag van de dames .  :lachen:  weet ook wel dat het als grap bedoelt was . maar toch kon zij het niet laten om dit te vermelden , ik moest dan ook direct aan mijn vriend en gewaardeerde member Pjoter denken. zoals ook de vele post van bananacreek  [wilem de kloo....] .

 :run:  :lachen:   

met adoptie is niets mis hoor , en ik heb oprecht respect voor mannen die dit doen .  maar denken doe je met je hoofd en niet van uit de gulp . en daar scheelt het echte mannen nog al eens aan .  maar goed voor elk wat wils .

Dat is kort door de bocht gezegd, mijn opmerking over de erfenis die mager aan het worden is wel serieus, vooral richting naar zijn 3 oudere kinderen bij zijn eerdere huwelijk. Opinie heeft al een toelichting gegeven, dat is precies wat ik bedoel, wat in feite niet meer van toepassing is want ik ben nu de erfgenaam. Ik heb wel verkeerd geteld, hij heeft er nu zes kinderen i.p.v. 5 kinderen, dus nog magerder.

Iedere relatie is anders, Willem heeft b.v. geen kinderen bij zijn ex en als ik goed begrepen heb is het allemaal zijn geld, zij heeft helemaal niks binnengebracht. En dan ben ik weer met je eens.
Ik weet niks over het verhaal van Pjoter,   maar dat terzijde.
Ik ga wel vanuit dat adoptie besloten worden terwille van het kind, niet voor het behoud van de relatie. Uiteindelijk beschouwt zon kind je als vader, een vaderschap is toch een levenslange verantwoordelijkheid.
Dat doe je niet zomaar.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Ingy op vrijdag 14 april 2017, 20:48:08
Dag Michaela,

Sinds een paar jaar volg ik dit forum en ik feliciteer je met je posts! :applaus:
Altijd eerlijk, nuchter en niemand kleineren of aanvallen. :thumb:
Ik zou zeggen doe zo verder en laat je niet intimideren.
Gefeliciteerd voor je kennis van het Nederlands!  :hoedjeaf:

Mijn asawa en mijzelf hebben zeer veel respect voor mensen zoals jij!

Grtz,

Ingy
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Michaela op zaterdag 15 april 2017, 12:25:41
Ingy  :hoedjeaf:
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: opinie op zaterdag 15 april 2017, 14:40:05
.....  weet ook wel dat het als grap bedoelt was . maar toch kon zij het niet laten om dit te vermelden , ...

... maar denken doe je met je hoofd en niet van uit de gulp . en daar scheelt het echte mannen nog al eens aan . ...

Je uitspraak is een mes dat aan twee kanten snijdt. Als je vervolgens humoristisch zegt dat echte mannen zelden met hun hoofd denken, komt de tweede snijzijde in beeld. Het is juist die beeldvorming die veel visa doet in het water vallen.
Het beeld van een meelijwekkende, niet al te snuggere oudere man die treurend om zijn verloren jeugd in de handen van een nietsontziende jongere vrouw valt.
Ook is er de neiging om één geval te veralgemenen net zoals buitenstaanders dat merendeels doen. Mensen zien graag het idee van één oplossing voor alles. Behalve voor zichzelf want enkel zij zijn de uitzondering die de regel bevestigd.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Cosyns Guy op zaterdag 15 april 2017, 15:59:25
.....  weet ook wel dat het als grap bedoelt was . maar toch kon zij het niet laten om dit te vermelden , ...

... maar denken doe je met je hoofd en niet van uit de gulp . en daar scheelt het echte mannen nog al eens aan . ...

Je uitspraak is een mes dat aan twee kanten snijdt. Als je vervolgens humoristisch zegt dat echte mannen zelden met hun hoofd denken, komt de tweede snijzijde in beeld. Het is juist die beeldvorming die veel visa doet in het water vallen.
Het beeld van een meelijwekkende, niet al te snuggere oudere man die treurend om zijn verloren jeugd in de handen van een nietsontziende jongere vrouw valt.
Ook is er de neiging om één geval te veralgemenen net zoals buitenstaanders dat merendeels doen. Mensen zien graag het idee van één oplossing voor alles. Behalve voor zichzelf want enkel zij zijn de uitzondering die de regel bevestigd.
en daar scheelt het echte mannen nog al eens aan . ...
Beste Jens zou wel eens graag willen weten wat je onder een echte man verstaat zonder de gulp erbij te halen...
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: boeman op donderdag 9 mei 2019, 17:50:47
Ben al een paar jaar hier als lid maar lees graag de avonturen van de leden hier ;) maar heb nu ook weer een vraag wat betreft adoptie van een Filipijns kindje .
heeft er hier iemand ervaring met deze optiek ? Zou geen familie zijn van mijn vrouw , zij is Filipijnse .
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Kano op vrijdag 10 mei 2019, 02:05:57
Gaat het om een lokale of internationale adoptie in de Filipijnen of een lokale of internationale adoptie in Belgie?
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: boeman op zaterdag 11 mei 2019, 19:10:43
Liefst een lokale adoptie ginder als dat mogelijk zou zijn
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Luke op zondag 12 mei 2019, 02:41:44
Ben al een paar jaar hier als lid maar lees graag de avonturen van de leden hier ;) maar heb nu ook weer een vraag wat betreft adoptie van een Filipijns kindje .
heeft er hier iemand ervaring met deze optiek ? Zou geen familie zijn van mijn vrouw , zij is Filipijnse .


Officieel zou dat via DSWD moeten gebeuren. Een lange procedure. Hou rekening dat de moeder (die het kind opgeeft) aanspraak kan maken om het het kind, tot de leeftijd van 7 jaar, terug op te eisen. Als de moeder een kennis is of in de buurt woont is dat volgens mij geen goed idee.
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: boeman op maandag 13 mei 2019, 13:00:17
En wat met weeskindjes ? wat is de procedure hiermee ?
Titel: Re: Zelfstandige adoptie van een Filippijnse kindje
Bericht door: Kano op dinsdag 14 mei 2019, 04:42:38
Voor een lokale adoptie moet de buitenlandse partner minstens 3 jaar in de Filipijnen wonen voorafgaand aan de adoptie-aanvraag en ook daar blijven wonen totdat de adoptie-uitspraak in kracht van gewijsde is gegaan.
Het adopteren van weeskinderen loopt via de DSWD en kent een hele procedure