Hoofdmenu

Recente berichten

#21
Invoegen van items, enz / Re: Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door Kano - zaterdag 18 juni 2022, 00:34:36
Citaat van: mars op vrijdag 17 juni 2022, 07:35:52Jij betaalt een grote som aan de man, en zij krijgt haar annulment. Zo gaat het in de praktijk...

Mmmm. Voor een annulment is toestemming van de man niet vereist.
#22
Invoegen van items, enz / Re: Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door Kano - zaterdag 18 juni 2022, 00:33:03
Citaat van: folkertjong op vrijdag 17 juni 2022, 05:15:54House Bill (HB) No. 1062 provides that at least five years of actual separation should be a valid ground for an annulment, which is normally a very long, tedious and expensive legal process in the Philippines.7 feb. 2018Voor zover mij bekend is deze House Bill (nog) niet verder gekomen dan de Senate. Dus daar heb je niets aan
Volledige text Family Code:
https://www.bcphilippineslawyers.com/the-family-code-of-the-philippines/
#23
Visum: partners, kinderen en toeristen / Re: Visa run
Laatste bericht door Pinkpanther - vrijdag 17 juni 2022, 12:43:22
OK Stein dank voor info......voor de zekerheid toch maar een ticket geboekt......15 juli naar singapore.......dat is binnen de 30 dagen.
Ik ga dit ticket niet gebruiken.
Ik wil niet het risico lopen voor een paar tientjes dat ik niet mag instappen op Schiphol
Maart 2022 moest ik het tonen..bij Singapore Airlines  :crazy:

Pinkpanther   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:
#24
Invoegen van items, enz / Re: Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door mars - vrijdag 17 juni 2022, 07:35:52
Jij betaalt een grote som aan de man, en zij krijgt haar annulment. Zo gaat het in de praktijk...
#25
Invoegen van items, enz / Re: Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door Luke - vrijdag 17 juni 2022, 07:32:22
Ok, je hebt gekozen voor de moeilijke weg... Ik denk maar even hardop:
Heeft een high school diploma of college? Kan je haar niet helpen om in de grote stad een job te zoeken en eventueel een bedspacer verblijf te financieren? Dan is ze toch al weg uit die "gevangenschap". Vraag is dan wel of ze zich alleen kan behelpen; een probleem voor vrouwen die alleen maar rond het ouderlijk huis geleefd hebben.
Geen kinderen kunnen maken is ook een reden voor Annulment (dacht ik ergens gelezen te hebben in de familie-wetgeving: failure to consummate the marriage). Ze kan altijd eens polsen in hoe verre een annulment haalbaar is. Er zijn ook 'public attornyes' die haar raad kunnen geven. Bij de pakken blijven zitten lost niks op. Een beetje haar op haar tanden kan zelfstandigheid kweken.  :biggrinn:
#26
Invoegen van items, enz / Re: Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door folkertjong - vrijdag 17 juni 2022, 05:15:54
House Bill (HB) No. 1062 provides that at least five years of actual separation should be a valid ground for an annulment, which is normally a very long, tedious and expensive legal process in the Philippines.7 feb. 2018

The total cost of annulment in the Philippines is somewhere in between Php 200,000 and Php 500,000 – assuming that the annulment goes uncontested. If either party challenges the case, the costs can balloon to a million or so.

#27
Invoegen van items, enz / Re: Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door Kano - vrijdag 17 juni 2022, 01:17:32
Citaat van: jan anderen op vrijdag 17 juni 2022, 00:23:09heeft zij toestemming nodig van hem om te kunnen reizen of reispas aan te vragen?

Neen en neen.

Over de vermelding van haar familienaam in het paspoort lees dit (Engels):
https://www.manilatimes.net/2021/08/27/legal-advice/reversion-and-use-of-maiden-name-by-married-women/1812484
https://dailyguardian.com.ph/may-a-married-woman-refuse-to-use-her-husbands-surname/

Weet niet hoe de Belgische ambassade een visumaanvraag van haar zal beoordelen. Alternatief is dat beiden een voor Filipinos visumvrij land bezoeken https://visaguide.world/visa-free-countries/philippines-passport/

Maar dan blijft nog de hobbel van de Immigration Office van de Filipijnen als zij het land wil verlaten.
Wat info daarover (Engels)
https://smalltowngirlsmidnighttrains.com/2014/10/23/what-filipinos-need-to-know-about-traveling-abroad-guidelines-from-the-bureau-of-immigration/#28
Invoegen van items, enz / Shit ze is nog gehuwd ...
Laatste bericht door jan anderen - vrijdag 17 juni 2022, 00:23:09
Beste admin, hoi leden,

ik ben al een tijdje hier op het forum op de achtergrond, voornamelijk hier terechtgekomen door een lange afstandsrelatie met een prachtige vrouw (Filipijnse).  :happy:

Mijn voorstelling, in 2016 in contact gekomen met een meisje op een facebook dating group ... we werden afstands vrienden, want ze was niet bereikbaar voor meer, ik wou wel meer ... tot maart 2020 kon het niet anders, beide realiseerde dat dit meer dan kalverliefde was, alles klopte ... ondertussen kende ik de reden van haar steeds op afstand blijven, ze is 12 jaar geleden gehuwd, uit compassie met een man omdat hij mindervalide was ... er was geen liefde noch aantrekking, het sexuele ging erg moeilijk, in hun strijd om kinderwens te vervullen, wat trouwens niet lukte en werden verwijten op het huwelijksleven en plicht, ze verliet hem reeds na 2 jaren van ergernissen, onderdrukking, verschillende opnames in ziekenhuis door stress tot gevolg ...  Shit ik was gevangen, verliefd op een gehuwde filipijnse vrouw ... dat is om problemen vragen. Onze relatie is sterk, en heel speciaal het klikt op alle gebied ... dus ik heb ze ook gaan opzoeken, dat was moeilijk ... de sociale controle door haar ouders, zuster, tante's, en barangay is moordend ... middels een "moderne tante" heb ik haar één week uit de familiale druk gehaal ... één week zorgloos vakantie voor de allereerste keer in haar leven ... ik zag haar opfleuren niet gewoon, ik weet wij hebben adultery gepleegd ... Nu ik ben terug in België en zij is terug in haar "gevangenschap" ... Annulation is geen optie, scheiden doen ze daar niet, haar kerk laat het ook niet toe ... Het is lelijk, maar ik zou niet treuren mocht "hij" morgen door een bliksem geraakt worden ... :biggrinn: 
Mijn vraag, zijn er mogelijkheden om haar daar relatief veilig uit te krijgen ... al was het maar tijdelijk. Zij heeft de naam van haar "(ex-)man" nog op haar ID staan, heeft zij toestemming nodig van hem om te kunnen reizen of reispas aan te vragen?

Mijn dank voor ideën of tips  :ontopic:

Jan :floet:
#29
Visum: partners, kinderen en toeristen / Re: Visa run
Laatste bericht door stijn54 - donderdag 16 juni 2022, 23:38:01
Citaat van: Pinkpanther op zondag  5 juni 2022, 08:48:10Hi Luke,

Voor de Pandemie ben ik minimaal 15x naar the Philippes gevlogen en had meestal terugvlucht na 2 of 3 maanden.
Voorheen nooit een probleem gehad bij het inchequen.

In maart bij Singapore Airlines vroegen ze er wel naar.......geen return ticket binnen
30 dagen NIET boarden en niet mee.... :crazy:  :crazy:  :crazy:

Ik heb toen ter plaatse een ticket moeten boeken......Scoot MNL  SIG   was gelukkig maar
58 euro.

In the Philippines vroegen ze niet naar het ticket, vroegen alleen hoe lang ik bleef.

Nu ga ik weer 18 juni......  en nog steeds is het mij niet geheel duidelijk...ik had KLM 2 weken geleden gemaild....geen reaktie.


MvG

Pinkpanther   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:

Op de website van de Filipinse ambassade te Brussel vraagt men een retourticket zonder vermelding binnen de 30 dagen voor een 59 dagen visum en op site IATA staat dit ook NIET MEER vermeld.