LED lampen met solar panel als buitenverlichting

Gestart door Antonio, donderdag 25 augustus 2022, 10:54:32

Vorige topic - Volgende topic

Ronny55

Dat zou mooi zijn , maar je vergeet een ding netto ga je 15 peso betalen voor wat je van het grid krijgt(import), terwijl je netto maar ongeveer 9 peso terug krijgt voor wat je naar het grid stuurt(export). Met mijn batterijen bespaar ik 6 peso extra en heel voornaam , GEEN BROWNOUT.Ben begonnen zonder batterijen, 3 maanden, 4 - 5 K rekening per maand , mijn export was niet voldoende om mijn import te compenseren. En brownout 2x . Het was een installatie van "ik wil maar ik kan niet" , dus een set batterijen geïnstalleerd, 4x 5Kw opslag , prijsgunstig , maar niet erg productief , niet eens 80% rendement. Batterijen teruggestuurd. Ander en beter maar ook duurder , 3x10 Kw veel betere kwaliteit, 95% tot 98% rendement . Maar je hebt mss gelijk , batterijen is de minst rendabele investering , maar het comfort van geen brownouts meer, is ook niet te onderschatten.
 
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Bjorna145

Het is net wat ik zeg het is persoonlijk, wat jij aan geld in batterijen steekt zou ik in panels steken en zou de brownouts buiten de zonuren voor lief nemen.
Of ik zou geen ruimte hebben voor panels maar dan gaan we anders praten.
Geen batterijen is ook geen onderhoud.

Maar wat ik wel vind jij krijgt geld voor elke KW die je terug het net insteekt in Nederland krijgt men niets terug.
Wat ik wil zeggen als je hier Filippijnen geld terug krijgt voor elke KW die je in het net steekt waarom kan dat in Nederland dan niet Filiijnen is een derde wereld land.
Dan krijg ik zo maar een raar onderbuik gevoel over Nederland.

m.vr.gr.

Johan


folkertjong

Citaat van: Bjorna145 op dinsdag 20 september 2022, 00:53:35Maar wat ik wel vind jij krijgt geld voor elke KW die je terug het net insteekt in Nederland krijgt men niets terug.

Dan krijg ik zo maar een raar onderbuik gevoel over Nederland.



????????????????????????????????????????

De energieleverancier is wettelijk verplicht de zonnestroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. Alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min teruggeleverde energie) betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw.

Om je teruglevering daadwerkelijk vergoed te krijgen is het essentieel dat je energiemeter geschikt is om terug te leveren. Met de nieuwe energiewet wordt een meter die levering en teruglevering apart registreert verplicht. Normaal gesproken een slimme meter, maar je kunt die eventueel 'administratief uit' laten zetten

https://www.consumentenbond.nl/zonnepanelen/salderen-en-terugleververgoeding-zonnepanelen

Bjorna145

Ik dacht dat ik laats gelezen heb of het is in de Telegraaf of Nu dat men niets meer terug geeft.
Maar het artiekel van de consumentenbond zegt totaal iets anders.
Verwarring?

Johan

folkertjong

Als je een ''slimme'' meter hebt en je registreerd bij je stroomleverancier krijg je gewoon terug voor iedere geleverde kilowatt.

Even naar beneden scrollen dan zie je hoeveel cent je per kilowatt terug krijgt per leverancier in Nederland.

https://www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren


Guadalupe

Na saldering krijg ik in Nederland 0.09 cent terug.Het was veel hoger maar is inmiddels afgezakt.

De zonnepanelen liggen er inmiddels 9 jaar op en dus al terugverdiend.Via een app op de telefoon kan je zien wat de opbrengst is.

Wel was de omvormer,converter,overleden dit voorjaar.Die gaan meestal maar 10 jaar mee ongeveer.
Voor 250 euro heb ik een oud model kunnen bemachtigen,een koopje daar die apparaten anders al gauw 1000 euro kosten.
Wie lacht niet wie de mens beziet.

Antonio

Zegguh..... Allemaal mooi en aardig, maar het topic ging over LED lampen met solar en accu, ervaringen in de Filippijnen.
In die context heb ik niks aan slimme meter in NL, terugleverprijzen etc  :ikkeniebegrijp:
Als je achteraf alles vooraf anders doet als dat je gedaan zou hebben blijft het resultaat hetzelfde

kaetemi

Firefly heeft gewoonlijk degelijk materiaal qua lampen.

Ze hebben onder de naam Ecolum blijkbaar ook solar LED lampen.

https://shopee.ph/search?keyword=ecolum%20solar
https://shopee.ph/mall/search?keyword=solar&shop=126386977

Niet kijken naar de wattages, dat zijn van die onnozele gloeilamp equivalenten. Niet het wattage van het paneel. Lumens zijn gemakkelijk te vergelijken met andere LED lampen die ge hebt en waar ge de info nog van hebt.

Ben persoonlijk wel geen fan van 's nachts daylight buiten te laten schijnen, warm licht is aangenamer. Maar dat vind ik enkel van verdachte merken.
Kaetemi

opinie

Citaat van: kaetemi op woensdag 21 september 2022, 20:31:02Ben persoonlijk wel geen fan van 's nachts daylight buiten te laten schijnen, warm licht is aangenamer.

 :denk: Als er 3 soorten lichtkleuren aangeboden worden! Warmwit is gloeilampwit (redelijk gelig). Daglicht is lichtjes gelig. Ik vermoed dat je denkt aan dat akelig licht gekend als  :smiley-philippines: white wat in :belgiesmiley: en  :nederlandsevlag: industriewit is. Ook gekend als cool white omwille van de blauwe tint.

Ik heb het een tijdje terug nog gezien: een "quality"-hotel met een restaurant. Het plafond gesierd met TL's in fel cool white.  :kotsen: Een restaurant is geholpen met daglichtkleur en nog beter met warmwit licht. Ook een zachtere verlichting is gezelliger.

Kleur en smaak zijn psychologisch verwant. Een voorbeeld: welke kleur hebben de netjes waarin sinaasappels worden verkocht en waarom?
Antwoord: rood, geel, soms groen maar meestal oranje. Nooit blauw. Testen wezen uit dat dezelfde sinaasappels slechter verkochten in blauwe netjes zelfs als de prijs lager was.

Je zou toch verwachten dat iemand die geld investeert in zoiets eens goed rondkijkt maar vaak is het: iedereen doet dat.
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus

kaetemi

#39
Citaat van: opinie op donderdag 22 september 2022, 00:03:31:denk: Als er 3 soorten lichtkleuren aangeboden worden! Warmwit is gloeilampwit (redelijk gelig). Daglicht is lichtjes gelig. Ik vermoed dat je denkt aan dat akelig licht gekend als  :smiley-philippines: white wat in :belgiesmiley: en  :nederlandsevlag: industriewit is. Ook gekend als cool white omwille van de blauwe tint.
De solars die ik linkte zijn enkel in daylight.

We hebben hier daylight LED lampen van Firefly in de keuken. Die zijn degelijk, maar niet echt sfeervol voor 's nachts buiten. Buiten gebruiken we warm white van hetzelfde merk voor de algemene buitenverlichting die kan blijven branden, en enkel daylights waar we overdekkingen hebben. :)

In onze living en eetkamer van die YeeLight lampen met WiFi die ik geprogrammeerd heb om geleidelijk te varieren tussen daylight en warm wit volgens de berekende stand van de zon.
Kaetemi