Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Fruit afval

Gestart door ImaginePWS, zaterdag 21 december 2013, 11:09:48

Vorige topic - Volgende topic

ImaginePWS


Samen met 3 enthousiaste medeleerlingen doe ik, Lisanne, mee aan de Imagine wedstrijd, een wedstrijd waarin scholieren een ondernemingsplan maken voor het opstarten van een bedrijf. Dit bedrijf moet worden opgezet in een ontwikkelingsland naar keuze en moet daar een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Het winnende project zal worden uitgevoerd in het desbetreffende ontwikkelingsland.

Wij hebben gekozen voor een bedrijf dat vezels produceert die kunnen worden verkocht aan betonbedrijven om super beton mee te fabriceren in de Filipijnen, waarmee stevigere constructies kunnen worden gebouwd. Op deze wijze willen wij voorkomen dat de huizen in het ontwikkelingsland snel instorten door toedoen van aardbevingen. De vezels willen wij halen uit abaca planten. De vezels moeten daarna bewerkt worden, zodat ze beter hechten aan het beton. Voor de bewerking van de vezels is azijnzuur nodig. Dit kunnen wij halen uit afval van fruit. Om duurzaam bezig te blijven, willen wij afval van fruit uit de Filippijnen gebruiken.

Ik heb de volgende vragen:

-Wordt er in de Filippijnen veel fruit geproduceerd? Zoja welk fruit en weet u toevallig wat er nu met het afval gebeurd?
-Wat kost een abaca plant in de Filippijnen?

Alle info is van harte welkom!

Met vriendelijke groeten,

Lisanne Loonen
Het Willem van Oranje College Waalwijk
lisanne_l99@hotmail.com