Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

zelf brood bakken?

Gestart door eddyvm, donderdag 26 december 2013, 11:51:43

Vorige topic - Volgende topic

eddyvm

hallo mensen
ik vroeg me af indien ik in Tagbilaran de ingredienten kan kopen om zelf brood te bakken met zo'n broodmachine,en welke ingrdienten dat dan wel zijn.heb het nooit gedaan in belgie,dus weet ik er niets van.het brood daar is niet je dat he.alvast bedankt.eddy

janenerica

Hoi Eddy,

Of de ingrediënten voor brood te koop zijn weet ik niet. Wij wonen nog niet op de Filipijnen, dat hopen we volgend jaar oktober/november te doen.

Ik kan je wel helpen aan een recept:

500 gram bloem
10 gram zout
20 gram boter/margarine
5 gram suiker
20 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist.
280 ml water

Als het goed is heeft je broodbakmachine een programma voor witbrood. Het is dan alleen een kwestie van alle ingrediënten er in doen en de machine starten.
Mocht je je machine op tijdsuitstel zetten, moet je er wel even op letten dat je het zout niet direct in contact laat komen met het gist.

Groeten vanuit een koud Hongarije,

Jan

gosternokke

Zal niet zo een probleem zijn denk ik, er zijn  immers in Tacbilaran diverse bakkers dus bloem en gist zal zeker wel te koop zijn.  maar dan wel voor wit brood, volkorenmeel word al een heel ander verhaal in  :smiley-philippines:     Ik weet dat in plaatsen waar er door buitenlanders veel vraag naar volkoren brood is het word gebakken, maar tis moeilijker om aan het volkorenmeel te komen.

omdat bakkers weten dat buitenlanders vaak naar bruin of volkorenbrood vragen, word er soms nep- bruinbrood gebakken.  men mengt gewoon koffie door het deeg heen waardoor het brood zen bruine kleur krijgt.   Is me in Puerto Pricesa wel eens overkomen.  Dus bakkers weten niet hoe er aan te komen, of kennen het volkorenmeel niet  , of neppen de boel bewust.

Filippijns brood is zeer goed te eten wel zoeter dan in  :eu:  , waar een kniesoor die daar over valt nietwaar ?

vooral de warme pandesal brood die sochtendvroeg langs de deur uitgevent word, eet ik soms een hele zak van leeg , zonder beleg  :lachen:

bananacreek

Citaat van: gosternokke op donderdag 26 december 2013, 17:27:07
Zal niet zo een probleem zijn denk ik, er zijn  immers in Tacbilaran diverse bakkers dus bloem en gist zal zeker wel te koop zijn.  maar dan wel voor wit brood, volkorenmeel word al een heel ander verhaal in  :smiley-philippines:     Ik weet dat in plaatsen waar er door buitenlanders veel vraag naar volkoren brood is het word gebakken, maar tis moeilijker om aan het volkorenmeel te komen.

omdat bakkers weten dat buitenlanders vaak naar bruin of volkorenbrood vragen, word er soms nep- bruinbrood gebakken.  men mengt gewoon koffie door het deeg heen waardoor het brood zen bruine kleur krijgt.   Is me in Puerto Pricesa wel eens overkomen.  Dus bakkers weten niet hoe er aan te komen, of kennen het volkorenmeel niet  , of neppen de boel bewust.

Filippijns brood is zeer goed te eten wel zoeter dan in  :eu:  , waar een kniesoor die daar over valt nietwaar ?

vooral de warme pandesal brood die sochtendvroeg langs de deur uitgevent word, eet ik soms een hele zak van leeg , zonder beleg  :lachen:

Correct hier doen ze dat ook met het Reye bread en het meeste "bruinbrood" is een mix omdat het anders veel te duur zou worden, (zo werd gezegd)

Meeste volkorenmeel komt uit Manila en daar zitten ook een paar buitenlanders die dat meel importeren en door verkopen aan zaken zoals de Why Not hier en dan nog is er een mix.

klootzakken (voorheen Jens)

zelf neem ik altijd van die pakken kant en klaar mix mee geschikt voor brood bak machine . werkt prima, ik stel dat kreng s,avonds in en heb s,morgens een heerlijk bruin of wit brood . het enige probleem is de machine 50 hertz, naar een tijdje geven ze de geest . ik heb er al 2 naar de eeuwige jachtvelden geholpen . valt mij op dat alles wat programmeerbaar is aan elektrische apparaten van 50 hertz die gaan niet zo lang mee bij 60 hertz.     
grote mond tegen de baas , je mag op dit forum geen eigen mening hebben . dan volgt een ban , haha . verrek maar met het forum.
Reactie van de Admin: Bovenstaande werd door dit lid geplaatst nadat hij op zijn taalgebruik aangesproken werd. Zulke leden kunnen we missen.

Luc

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Ronny55

Citaat van: jens op donderdag 26 december 2013, 20:23:52
zelf neem ik altijd van die pakken kant en klaar mix mee geschikt voor brood bak machine . werkt prima, ik stel dat kreng s,avonds in en heb s,morgens een heerlijk bruin of wit brood . het enige probleem is de machine 50 hertz, naar een tijdje geven ze de geest . ik heb er al 2 naar de eeuwige jachtvelden geholpen . valt mij op dat alles wat programmeerbaar is aan elektrische apparaten van 50 hertz die gaan niet zo lang mee bij 60 hertz.     
Bestaat er niet zoiets als een omvormer om van 60 htz input naar 50 htz uitput ?  :weetikniet: , Is maar een vraag.
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Ronny55

Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Rich

Rich de Nederbelg.

regenwolkje

Citaat van: janenerica op donderdag 26 december 2013, 14:30:54
Ik kan je wel helpen aan een recept:

500 gram bloem
10 gram zout
20 gram boter/margarine
5 gram suiker
20 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist.
280 ml water

Als het goed is heeft je broodbakmachine een programma voor witbrood. Het is dan alleen een kwestie van alle ingrediënten er in doen en de machine starten.
Mocht je je machine op tijdsuitstel zetten, moet je er wel even op letten dat je het zout niet direct in contact laat komen met het gist.

Uit de tijd dat wij nog zelf brood bakten met zo'n machine herinner ik mij het volgende...

Bloem was in totaal 770 gram (want het uiteindelijke brood moest 1100 gram wegen, niet 800 gram zoals de meeste broden). Dat was een mix die ik zelf bepaalde, en dat varieerde dagelijks wel wat. Het grootste deel was een vaste hoeveelheid witte bloem; de rest bestond uit een hoeveelheid bruine bloem, een hoeveelheid witte bloem met veel grote graantjes in, en een kleine hoeveelheid waldkorn (heel donkerbruin).

Qua volgorde was het eerst de gist, dan de bloem, en dan de overige ingrediënten. Water kwam laatst.

In het begin hebben we ook nog suiker in het brood gedaan, uiteindelijk zijn we daar mee gestopt geloof ik. Hebben ook nog wat melk bij het water gedaan in het begin, maar ik veronderstel dat we dat later ook weggelaten hebben. Misschien werd het wel vervangen door melkpoeder ofzo.  :weetikniet: Het is ondertussen ook al bijna 10 jaar geleden.

Het was wel niet in de Filipijnen.

Pinocchio


Luc

Citaat van: Pinocchio op vrijdag 27 december 2013, 02:37:15
Citaat van: Ronny55 op donderdag 26 december 2013, 23:20:42

Bestaat er niet zoiets als een omvormer om van 60 htz input naar 50 htz uitput


Ja:http://www.ebay.com/bhp/50-60-hz-converter

Volgens mij niet wat hij wil hebben. Dit zet 110V/60hz om naar 220V/60hz of 110V/50hz naar 220V/50hz. Van 110V/60hz naar 220/60hz of van 220V/50hz naar 220V/50hz  :neeneenee:
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Luc

Citaat van: Rich op vrijdag 27 december 2013, 00:13:11
Citaat van: Luc op donderdag 26 december 2013, 22:24:32
Koop een machine in de VS of Canada via internet. Die zijn 110V/60hz. Dan nog een 110V-220V transformer en je kunt zonder problemen bakken.

http://www.benl.ebay.be/itm/Balanced-Living-Digital-Bread-Maker-T-Fal-PF111EUS-Home-Bread-Making-Machine-/221174620959?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item337f08e31f

http://www.benl.ebay.be/itm/750-WATT-POWER-VOLTAGE-CONVERTER-TRANSFORMER-110-220-V-/270849672913?pt=Travel_Adapters_Converters&hash=item3f0fe606d1

Hoezo in Canada of VS kopen?  :weetikniet:  Zijn gewoon te koop in de Filippijnen, en meestal Panasonic.



Wat is dan het probleem? Waarom zit men dan toestellen van  :eu: op te sturen naar de  :smiley-philippines:  :ikkeniebegrijp:
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

LMBen

Het is al zoveel keren gemeld.
Electrische apparaten uit europa werken hier wel maar gaan niet zo lang mee.
Speciaal dingen met een tijdklok zoals broodmachines werken niet naar behoren omdat de klok te snel loopt.

En hier zijn ook broodmachines te koop in de mall en die werken wel goed.
Wel net zo duur als in europa of duurder.
Na 8jaar philipijnen weer terug europa

Ronny55

Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

Luc

Veel van die elektrische apparaten in de  :smiley-philippines: is wel Chinese brol.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

LMBen

Citaat van: Luc op vrijdag 27 december 2013, 13:36:28
Veel van die elektrische apparaten in de  :smiley-philippines: is wel Chinese brol.

Nu niet zoveel meer, meest is nu made in taiwan off japan off usa.
Tegenwoordig veel moulinex, philips,panasonic,dowell enz.
Uiteraard wel internationale prijzen.
Na 8jaar philipijnen weer terug europa

Ronny55

Citaat van: Benincebu op vrijdag 27 december 2013, 14:02:34
Citaat van: Luc op vrijdag 27 december 2013, 13:36:28
Veel van die elektrische apparaten in de  :smiley-philippines: is wel Chinese brol.

Nu niet zoveel meer, meest is nu made in taiwan off japan off usa.
Tegenwoordig veel moulinex, philips,panasonic,dowell enz.
Uiteraard wel internationale prijzen.
En waar denk je dat die gemaakt worden....het is sinds dat die in china produceren dat ze hier te krijgen zijn.  :floet:
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

LMBen

Maar wel europeese standaard en veiligheid
Na 8jaar philipijnen weer terug europa

wispelturig

Wij hebben een broodmachine gekocht at SM mall of Asia met hetzelfde merk die wij thuis heb hier in Belgie wel gemaakt in Australia. Breville bread maker, allebei werkt prima. Die van de Filippijnen heb wel veel extra toebehoren en een ander vorm. Mijn man is zeer tevreden. kost 12 duizend daar ginder, hier kost het meer. Mijn waffel maker is ook van hetzelfde merk, en het werkt beter dan wat Ik van Belgie gebracht. Kijk eens naar een SM appliance store of Abenson.

Amice

Wat ik me afvraag is of men die broodmachines dan ook echt dagelijks of op langere termijn blijft gebruiken.
Ik hoor van menigeen(wel in  :nederlandsevlag:) die zo'n ding aangeschaft hebben eerst enthousiaste verhalen alsof ze het ei van columbus hebben gevonden, maar naar verloop van tijd staat dat ding dan weer in de kast en kopen ze gewoon brood bij de bakker.  :weetikniet:

Ik benieuwd of er ook mensen zijn die de broodmachine dan ook jarenlang gebruiken en of dit  dan per saldo voordeel oplevert.?  :weetikniet:

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Luc

Citaat van: Amice op vrijdag 27 december 2013, 17:56:25
Wat ik me afvraag is of men die broodmachines dan ook echt dagelijks of op langere termijn blijft gebruiken.
Ik hoor van menigeen(wel in  :nederlandsevlag:) die zo'n ding aangeschaft hebben eerst enthousiaste verhalen alsof ze het ei van columbus hebben gevonden, maar naar verloop van tijd staat dat ding dan weer in de kast en kopen ze gewoon brood bij de bakker.  :weetikniet:

Ik benieuwd of er ook mensen zijn die de broodmachine dan ook jarenlang gebruiken en of dit  dan per saldo voordeel oplevert.?  :weetikniet:


Ik gebruik zo eentje van Domo al jaren.

Veel goedkoper zal het niet zijn, zeker al je gewoon wit of bruin brood gaat bakken. Misschien ben je zelfs goedkoper af met een brood uit de Lidl en eigenlijk zijn die nog niet zo slecht. Ga je voor de speciale mixen dan ben je wel goedkoper uit. Daar durven ze bij de warme bakker schandalig veel voor vragen. Voor wie in de  :smiley-philippines: woont kan ik het wel begrijpen, dat sponsachtig brood daar is veel te zoet.

Maar je hebt wel gelijk, bij de meesten staat dat na een paar maanden gewoon in de kast.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

peldoman

Ik heb destijds ook zo'n machine gekocht, een paar weken gebruikt en nu staat hij in de schuur.
Het duurt zo'n 3 uur voor het brood klaar is.
Kost dus ook elektrik.
Brood is wel goed te eten maar niet vergelijkbaar met brood van de bakker.
Ik heb vroeger op de bakkerschool gezeten en mijn Vader was bakker, ik weet er dus wel iets vanaf.
Mijn advies is brood gewoon met de handen te maken, lekker kneden en in een gewone oven bakken.
Dan kom het dichterbij het brood zoals dat van de echte bakker.
Voordeel is dat je er 2 of 3 tegelijk kan bakken.
Toch blijf ik erbij dat je het meer als een hobby moet zien, je hebt wat te doen.

Ronny55

Gezien ik tijd genoeg heb zie ik er van af een broodmachine te kopen...Ben nu begonnen met een keukenrobot voor het kneden en een broodoventje.
Daar mijn vriend Raf Lemmens daar meer ervaring in heeft had ik hem gevraagt mijn op gang te helpen. Na x aantal experimenten ben ik dan tot een brood gekomen dat mij goed bevalt....Voltarwekaneel broodje...
Ik koop de "whole weaht" in zakken van 25 kg...930 Php  37,2 php/kg ...In de supermarkt als je het al vind +/- 100php/kg....tarwe: 830 php/25 kg.

Ingredienten voor 2 broodjes +/- 500gr.
          500gr voltarwe
          100gr tarwe
          320cl lauw water
           30gr droge gist
           30gr Cinamon(kaneel)
           10cl pure honig
           10cl olijfolie
            1/2 theelepel zout

Ik werk met een "starter" , Das 400gr van een vorig bakmensel dat enkele dagen oud is . daarvan neem ik de helft en voeg er van het nieuwe mensel weer 200gr bij, dat gaat dan terug de frigo in tot mijn volgende baksessie.

  Water, starter, cinamom en gist saman tot een geheel mengen met de keukenrobot dan langzaan 50% van de bloem toevoegen. Honig zout en olie bijvoegen , goed laten mengen , dan de rest van het meel erbij met kleine beetjes .
Gezien de keukenrobot niet perfect is ...een stenenplaat of 60x60 tegel is ideaal "inbloemen" en nog een tiental min alles mooi samen kneden.
Het deeg onder een keukenhandoek laten rijzen, +/- 1 uur tot 2x het volume
opnieuw 10 min kneden ,dan in een vorm of wat ook laten rijzen voor het bakken, ik prik met een bamboe stokje er enkele gaatjes in.
Oven op 200gr voorverwarmen, dan 30 min laten bakken , wil je geen te harde korst het deeg met water bestuiven.
Het ideale broodoventje is er eentje met luchtcirculatie.

Na het eerstemaal rijzen kan je er ook nog ingredienten toevoegen zoals Rozijnen, okkernoten etc
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.