Filippijnse chef te gast bij Michelin sterren restaurant in Nederland

Gestart door jamietagabundok, zaterdag 29 augustus 2015, 05:59:41

Vorige topic - Volgende topic

jamietagabundok

Ik meende te hebben gelezen dat de   :smiley-philippines: keuken niet veel voorstelde  ? Ik lees dat nog wel eens als klacht van mensen die eerder Thailand bezochten, en de  :smiley-philippines: keuken dus helemaal niks vinden.

http://www.rappler.com/move-ph/balikbayan/103842-filipino-culinary-talent-netherlands


Ik vind alles heel vet hier of ik nou pancit Kanton of Mihoen koop, en gewoon een gebakken banaan op de hoek van de straat overal druipt het vet uit,  :negatief:

Cobra

Om maar te zwijgen van de hoeveelheid suiker die ze overal in doen.

Zelfs spaghetti saus maken ze mierzoet.
Website over de PH of je het nu gelooft of niet.  :atyourservice:

Cosyns Guy

Citaat van: jamietagabundok op zaterdag 29 augustus 2015, 05:59:41
Ik meende te hebben gelezen dat de   :smiley-philippines: keuken niet veel voorstelde  ? Ik lees dat nog wel eens als klacht van mensen die eerder Thailand bezochten, en de  :smiley-philippines: keuken dus helemaal niks vinden.

http://www.rappler.com/move-ph/balikbayan/103842-filipino-culinary-talent-netherlands


Ik vind alles heel vet hier of ik nou pancit Kanton of Mihoen koop, en gewoon een gebakken banaan op de hoek van de straat overal druipt het vet uit,  :negatief:
Beter vettig dan teveel suiker.
En zolang het verzadigd vet is wat ze gebruiken is het zelfs niet ongezond,bij normaal gebruik te verstaan natuurlijk.
En als ze het bakken in coconut oil is het zelfs ideaal want coconut oil is 1 van de gezondste vetten of olieen dat er is.
Nu ben ik er maar twee maal geweest en heb daar niks anders gegeten dan Filipijns voedsel en zo vettig vond ik het toch niet,toch niet vettiger dan hier in Europa.
Hangt misschien af van de streek waar je bent of waar je gaat eten ?
En suiker...tja,zijn ze blijkbaar gek op maar dat vind ik dan ook weer overroepen want mijn vrouw kookt 80% van de tijd Filipijns en zoveel suiker gebruikt ze nu ook niet en ze zal wel de enige niet zijn zeker ?

jamietagabundok

Spaghettie was mijn eerste gerecht bij de Jollibee hier , ik dacht eerst nog die hebben per ongeluk suiker in plaats van zout erin gedaan    :lachen:

Maar dat bleek zo te horen     :negatief:

Gister zeg mijn vriendin, ik ga mangofloat maken, ik zeg is goed zet ik alvast de oven aan. Zeg ze nee heb ik geen oven bij nodig.

Ik heb op een feestje dat wel eens eerder gegeten en dacht dat het cake was met mango ertussen.  Maar het is geen cake ,maar pure nep, het zijn Grahams crackers van M.Y. San die ze daarvoor gebruiken,

Gewoon laagje voor laagje opbouwen en de  crackers worden zacht door de mango en condens melk, komt geen oven aan te pas   :biggrinn:

Dan vervolgens paar uurtjes in de vriezer, en voila mangofloat is klaar om te eten.


En wat hadden we vanmorgen als ontbijt ?   :lachen:

Luc

Citaat van: jamietagabundok op zaterdag 29 augustus 2015, 12:24:43

Gister zeg mijn vriendin, ik ga mangofloat maken, ik zeg is goed zet ik alvast de oven aan. Zeg ze nee heb ik geen oven bij nodig.

Ik heb op een feestje dat wel eens eerder gegeten en dacht dat het cake was met mango ertussen.  Maar het is geen cake ,maar pure nep, het zijn Grahams crackers van M.Y. San die ze daarvoor gebruiken,

Gewoon laagje voor laagje opbouwen en de  crackers worden zacht door de mango en condens melk, komt geen oven aan te pas   :biggrinn:

Dan vervolgens paar uurtjes in de vriezer, en voila mangofloat is klaar om te eten.


En wat hadden we vanmorgen als ontbijt ?   :lachen:

Maken ze hier zo ook. In de winkel kun je van die mixen kopen van dr. oetker. Ook stapelen, een paar uurtjes in de frigo en gereed.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

jim miata

Citaat van: Cosyns Guy op zaterdag 29 augustus 2015, 12:23:00
Citaat van: jamietagabundok op zaterdag 29 augustus 2015, 05:59:41
Ik meende te hebben gelezen dat de   :smiley-philippines: keuken niet veel voorstelde  ? Ik lees dat nog wel eens als klacht van mensen die eerder Thailand bezochten, en de  :smiley-philippines: keuken dus helemaal niks vinden.

http://www.rappler.com/move-ph/balikbayan/103842-filipino-culinary-talent-netherlands


Ik vind alles heel vet hier of ik nou pancit Kanton of Mihoen koop, en gewoon een gebakken banaan op de hoek van de straat overal druipt het vet uit,  :negatief:
Beter vettig dan teveel suiker.
En zolang het verzadigd vet is wat ze gebruiken is het zelfs niet ongezond,bij normaal gebruik te verstaan natuurlijk.
En als ze het bakken in coconut oil is het zelfs ideaal want coconut oil is 1 van de gezondste vetten of olieen dat er is.
Nu ben ik er maar twee maal geweest en heb daar niks anders gegeten dan Filipijns voedsel en zo vettig vond ik het toch niet,toch niet vettiger dan hier in Europa.
Hangt misschien af van de streek waar je bent of waar je gaat eten ?
En suiker...tja,zijn ze blijkbaar gek op maar dat vind ik dan ook weer overroepen want mijn vrouw kookt 80% van de tijd Filipijns en zoveel suiker gebruikt ze nu ook niet en ze zal wel de enige niet zijn zeker ?

even iets over de misverstanden die over olie bestaan, verzadigd vet is puur slecht, (cholestorol) onverzadigd daarentegen minder,  het is kalorie rijk dus dik wordt je van beide. De meeste olieen van planten afkomstig zijn goed, dat wil zeggen geen cholestorol, maar je wordt er nog steeds wel dik van, nou kleeft er nog een bezwaar aan olie en dat is de stabiliteit bij verhitting, slechts weining soorten olie kunnen ongestraft tot temperaturen boven de 200 graden verhit worden zonder hun stabilitiet te verliezen, bij het verhitten van olie vindt er een chemisch proces plaats in jouw eigen koekenpan, de goede olie veranderd daardoor in transvetten en Transvet is nog slechter voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. heel lang hebben we gedacht dat cocos olie wel gezond en wel stabiel was, nou stabiel is het wel het veranderd dus niet in transvet maar gezond nou nee het staat namelijk net als alle verzadigde vetten stijf van de cholestorol
ik geniet mijn pensioen in de tropen

Blauwvinger

Die kant en klaar koffie zakjes, (koffie,melk,suiker) Verschrikkelijk zoet.

Daarom zet ik  zelf in  :smiley-philippines: filter koffer van DE ,Douwe Egberts,  :thumb:

Rich

Ik wil geen andere koffie meer dan Nespresso.  :thumb: , en die is ook verkrijgbaar in de Filippijnen.
Rich de Nederbelg.

gertve

Citaat van: jim miata op zondag  7 augustus 2016, 08:54:58
even iets over de misverstanden die over olie bestaan, verzadigd vet is puur slecht, (cholestorol) onverzadigd daarentegen minder,  het is kalorie rijk dus dik wordt je van beide. De meeste olieen van planten afkomstig zijn goed, dat wil zeggen geen cholestorol, maar je wordt er nog steeds wel dik van, nou kleeft er nog een bezwaar aan olie en dat is de stabiliteit bij verhitting, slechts weining soorten olie kunnen ongestraft tot temperaturen boven de 200 graden verhit worden zonder hun stabilitiet te verliezen, bij het verhitten van olie vindt er een chemisch proces plaats in jouw eigen koekenpan, de goede olie veranderd daardoor in transvetten en Transvet is nog slechter voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. heel lang hebben we gedacht dat cocos olie wel gezond en wel stabiel was, nou stabiel is het wel het veranderd dus niet in transvet maar gezond nou nee het staat namelijk net als alle verzadigde vetten stijf van de cholestorol

Voor mij klinkt dit als de propoganda die de 'wetenschappers' verkondigden vanaf de jaren 60. Wetenschappers die gesponsored werden door de suikerindustrie.

Ifugao

Citaat van: Blauwvinger op zondag  7 augustus 2016, 11:10:10
Die kant en klaar koffie zakjes, (koffie,melk,suiker) Verschrikkelijk zoet.

Daarom zet ik  zelf in  :smiley-philippines: filter koffer van DE ,Douwe Egberts,  :thumb:

Je kunt ook in de PH hele goede koffie kopen hoor. Ik heb altijd Barako of Sagada Dark Roast, beide kosten rond de Php.350/kilo. Wordt ter plaatse uit de jute zak van 50kg geschept en gemalen waar je bijstaat. Je moet er wel even voor naar de plaatselijke markt. De geur alleen al is een waar genot.
Je kunt het zelfs online bestellen bij http://www.garciacoffee.com/

Ifugao