Weekje duiken in Padre Burgos Southern Leyte

Gestart door Herbie, zaterdag 17 juni 2017, 10:57:31

Vorige topic - Volgende topic

maastricht


Herbie

Deel vier en laatste.

De volgende morgen alles netjes betaald. Alles goed inpakken voor de trip naar Tacloban. Eindpunt eerst bij die mensen thuis. Om dan door te rijden tot Robinsons, Tacloban. Gohotel is waar we slapen. Trip van 159 km.Juist buiten Sogod richting Tacloban. Zijn we even gestopt om iets te drinken, net voor een grote brug. Agus Agus Bridge 84 m hoog.

s'Avonds daar in Palo nog Bbq gegeten, en afgeproken om de volgende dag eens naar Samar te rijden.
De volgende ochtend stipt om 10 uur waren ze bij ons in Robinsons. Nog een klein ontbijtje, en dan richting Samar. Natuurlijk na al die km moest het er eens van komen, platte band. Gelukkig niet ver van een vulcanizing shop

Het weer, begon te veranderen, eerst paar druppels dan stortregen  :negatief: dat moest er nu nog bij komen. Richting Samar over een hele grote brug gereden. Op de brug niet kunnen stoppen, geen foto jammer. Dan maar als we er over waren.Dan maar besloten om naar Sohoton cave te gaan. Was ook nog een redelijk wat rijden tot we daar waren. En het weer was aan het beteren.Op weg naar de grot, 15 min of zo, en genieten van de natuur

https://youtu.be/u_ne7dnLhaADaar aangekomen wachten op een gids, twee.

Na een 45 min was het bekeken, nog wachten op de banca om terug te gaan.
Onderweg nog gestopt bij een cockfight. Was eerste keer dat ik dat live zag.
Veel tralala en is over in paar seconden  :lachen:
Terug in Tacloban eerst een carwashke gedaan, brommerke was wat vuil.

Dan nog wat rond getoerd in Tacloban, wat hotels en teen en tander bezocht.

Macarthur Landing MemorialNa de typhoon ligt de dijk er nog altijd gebroken bij, na al die jaren  :negatief:Een heel mooi maar duur hotel, naam even kwijtNog een ander hotelleke met uitzicht op Samar, Leyte Park Hotel

s'Avonds gaan eten tussen Tacloban en Palo  :thumb: zeker een aanrader.

Het is al bijna middernacht, en morgen vroeg op om de grote trip terug richting Cabadbaran City. We mogen de FastCat zeker niet missen.
Terug op Mindanao, even gestopt om te plassen aan Mainit lake.Na tien dagen terug in Cabadbaran met 10149 km op de tellerEen goeie 1049 km gereden in die 10 dagen.

Einde  :daag: :daag: :daag:

Wanneer mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis.
Wanneer banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.

pagud

the hotels in tacloban : The oriental hotel in palo , Red beach op een steenworp van Mac Arthurlanding en de andere Leyte park hotel in tacloban .
Vroeger " het " hotel in tacloban van de "stars ".
San juanicobridge , de langste brug van de pinas , zogzegd een geschenk van marcos aan imelda (Tolosa) en dan sohotan caves , inderdaad de moeite waard om te zien . Best met motor ter plaatse gaan .  :applaus: :applaus: :applaus: :applaus: :applaus:

Ingy

Echt een zeer mooi reisverslag!  :hoedjeaf: Ik heb er van genoten!  :thumb:  :thumb:  :thumb:
Grtz, Ingy

TheDolphin

Mooi verslag Herbie, je bent een aardige kilometer vreter. Ik houd ook van het motortoeren maar rijd meestal met een gangetje van 40 km per uur voor de veiligheid en dan kan ik ook beter van de omgeving genieten, dus aan zulke grote afstanden kom ik niet. Met die platte band is het altijd maar weer de vraag waar de dichstbijzijnde vulcanizer is, dus ik probeerde er een gewoonte van te maken elke vulcanizer die ik tegenkwam onderweg goed in mijn geheugen te prenten voor het geval dat. Nogmaals bedankt voor het reisverslag :thumb: :thankyoufw5:

Herbie

 :thankyoufw5: :thankyoufw5: was lang wachten op het laatste deel maar ja is er toch.
Wanneer mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis.
Wanneer banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.