Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Visum kort verblijf (toeristenvisum)

Gestart door Briantje, donderdag 7 september 2017, 20:06:10

Vorige topic - Volgende topic

Briantje

Ik heb reeds een 5-jarige relatie met mijn vriendin en zou haar graag eens naar hier laten komen via een visum kort verblijf.
Ikzelf ben 22, zij is zopas 26 geworden. Ze heeft reeds een kind (5jaar oud) en een huis die op haar naam staat.
Is het mogelijk om een visum kort verblijf aan te vragen aan m'n gemeente?
M'n ouders zouden garant staan voor de ten laste neming.
Iemand enig ervaring tot het verwerven van deze visum? Zou het een goed terugkeerbewijs zijn als ik zou aantonen dat ze over een woning beschikt en een kind heeft? Ook studeert ze nog aan de hoge school en zou ze vanaf april tot juni vrij zijn. Eventueel binnen deze periode zou ik haar laten komen en indien dit mogelijk zou zijn te trouwen in de eerste 2 maanden.
Iemand enig advies hieromtrent?
Alvast bedankt!

Pieter30

Ervaring heb ik amper, ben zelf net begonnen met mijn vriendin met het verzamelen van documenten om een visum kort verblijf te verkrijgen.
Mijn relatie met haar is minder lang dan deze van jou en we schelen 6 jaar, zij heeft op dit moment door omstandigheden geen job noch een huis noch een kind.

Ik schat jou kansen veel hoger in dan de mijne eerlijk gezegd :) dus het is zeker haalbaar.

Heb je vast werk waarvan dat je maandelijkse loonfiches kan voorleggen dan lukt het zeker en vast volgens mij. De rest van de documenten kan je bij je gemeentehuis gaan halen en een medische verzekering in orde brengen via online AXA voor haar.

dit is wat ik nu verzameld heb en zal opzenden naar haar (mijn vriendin heeft reeds al haar internationaal paspoort)

- Kopie Identiteitskaart
- de drie meest recente loonfisches
- bewijs van woonst (bij gemeente)
- bewijs van nationaliteit (bij gemeente)
- Ik heb de aanvraag voor kort verblijf online gedaan en afgedrukt voor op te zenden naar haar
- Axa Medische verzekering (Schengenverzekering die min. 30.000 euro dekt)
- Bijlage 3bis voor telastenneming invullen en laten afstempelen door je gemeente (recto verso uitprinten anders niet geldig) als je geen printer hebt geven ze dit document wel bij de gemeente
- net voor mijn vriendin dan naar haar afspraak bij de VFS Global gaat zal ik een vliegticket met retour reserveren voor een 3tal dagen (kan helpen als extra bewijs dat ze terugkeert op tijd)
- een handgeschreven invitatie dat je voor haar garant staat en dat je haar uitnodigt om naar België te komen.

voor de rest lees ik hier vaak het advies dat je moet praten over een vriendschap in plaats van een langdurige relatie (alhoewel ik toch denk dat ze bij de VFS toch beter moeten weten als een blanke man een Filipijnse vrouw laat overkomen naar Europa voor een kort verblijf)


Dan alles opzenden naar haar en kan zij een afspraak maken bij VFS Global

Mijn visumaanvraag is nog niet binnen dus ervaring heb ik nog niet :) er zullen er hier wel zijn die het beter weten of ik. Ik praat nu uit eigen ervaring dus zover

Veel Succes!

Briantje

#2
Hartelijk bedankt voor je antwoord!

Ik heb momenteel nog geen vast werk maar verdien wel bij via interimjobs (ben momenteel nog bezig met een opleiding die eind dit jaar is afgerond).
Op het gemeentehuis vertelden ze me dat mijn ouders garant konden staan voor de ten laste neming maar dat ik indien hier zou trouwen dan wel een vaste job moet hebben.

-Aanvraag voor kort verblijf online: kan dit ook via de gemeente? Via welke site heb je dit dan gedaan?
-Wanneer regel je de afspraak dan met de VFS?Als de documenten zijn opgestuurd? Hoelang duurt het ongeveer eer alles daar is toegekomen?
-Medische verzekering via AXA: kan je mij de site eens linken hoe ik dit kan bekomen of dien ik hiervoor naar AXA te bellen?
-Wat zet je in de handgeschreven invitatie? Is dit in het Engels dan en enkel een kort zinnetje met datum, handtekening dat ze hier wordt uitgenodigd?
-Hoe pak je dat dan aan dat je over een vriendschap spreekt van 5 jaar? Ik ben namelijk zelf half Filipijns (moeder is filipijnse) en ben dus niet blank, kan dit een voordeel bieden?

Alvast een dikke merci!

Pieter30

ik ga antwoorden uit mijn (beperkte) kennis :)

1. De aanvraag heb ik gedaan op deze website, die moet je uitprinten en opzenden.
    https://visaonweb.diplomatie.be/Account/Login?ReturnUrl=%2Fnl-BE

2. Documenten opzenden duren tss 7 a 10 dagen denk ik, als zij alles ontvangen heeft kan ze online een afspraak maken.

3. ik heb ergens gelezen dat je dit online kan doen, ik heb het bij een kantoor in mijn gemeente gedaan
    https://www.assudis.be/nl/welcomeschengengen.aspx

4. Gewoon effe googelen hoe je een invitatie moet opmaken. Je vind genoeg hulp via internet :)
    http://covers.ddns.net/invitation-letter-for-visa-schengen.html

5. Ja, dat vraag ik me ook af :) of gewoon eerlijk zijn? Volgens mij heeft je vriendin al genoeg redenen om terug te gaan naar de
    Filipijnen binnen de 3 maand (werk, kind, huis). Of het helpt als je half Filipijns bent weet ik niet.

Sowieso ga je drie loonbrieven moeten voorleggen van de persoon die de tentlastneming van je vriendin kan garanderen (let wel, het nettoloon moet boven de 1350 of 1450 euro liggen per maand dacht ik)

mvg

flipjov

Interim wordt vaak niet aanvaard maar je ouders kunnen wel een tenlasteneming voor haar invullen, voor een toeristen/friends visit visa maakt niet uit wie dat doet zolang iemand maar garant staat.

Briantje

Bedankt alvast voor alle nodige info!!

Mijn ouders kunnen alvast garant staan voor de ten laste neming. Moeten zij dan beiden hun loonfiches voorleggen of is het reeds genoeg als 1 van m'n ouders dit al aantoont?
Ik zou proberen om haar nog naar hier te laten komen in december/januari, lijkt dit nog mogelijk (ook zou ik met haar willen trouwen binnen die periode)?

flipjov

Ik ga er vanuit dat jullie in die 6 jaar elkaar al wel regelmatig ontmoet hebben?  Als ze hier kan geraken met een visum kort verblijf kan je inderdaad hier een huwelijksaangifte doen op de gemeente, let wel op dat je een onderzoek schijnhuwelijk kan krijgen en dit kan 5 maanden na huwelijksaangifte duren dus haar visum is dan vervallen, wat wil zeggen dat ze illegaal is en dus opgepakt kan worden en terug gestuurd met een inreisverbod van x aantal jaren, dit is in theorie , in de praktijk wordt niemand uitgewezen zolang de procedure onderzoek schijnhuwelijk loopt... bij een negatief advies kan ze dus wel uitgewezen worden. Je kan ook altijd de eu route doen uiteraard.

Maar indien jullie elkaar 6 jaar kennen en elkaar vaak hebben gezien zal huwen in België wel geen probleem zijn.

Briantje

Ik was 17 en zij 21 toen we in een relatie gingen. Doordat ik nog student was gedurende een hele periode heb ik haar wel maar een 3 tal keren kunnen bezoeken (schoolvakanties en telkens voor 30dagen). Hiervoor heb ik wel steeds studentenjobs gedaan om de tickets te kunnen betalen. We hebben dagelijks contact via facebook, skypen, sms berichtjes, soms bellen. Ik zie niet in dat ze van een schijnhuwelijk kunnen spreken. Ik ben zelfs 4 jaar jonger dan haar.. Ik denk dat men veelal kijkt naar oude mannen kijkt die een filipijnse ontmoeten met een leeftijdsverschil van meer dan 10 jaar ofzo.
Op welke feiten zouden ze in mijn geval van een schijnhuwelijk kunnen spreken?

Is het niet mogelijk om reeds een huwelijksaangifte te doen op de gemeente vooraleer ze hier is?

flipjov

Citaat van: Briantje op vrijdag  8 september 2017, 15:38:27
Ik was 17 en zij 21 toen we in een relatie gingen. Doordat ik nog student was gedurende een hele periode heb ik haar wel maar een 3 tal keren kunnen bezoeken (schoolvakanties en telkens voor 30dagen). Hiervoor heb ik wel steeds studentenjobs gedaan om de tickets te kunnen betalen. We hebben dagelijks contact via facebook, skypen, sms berichtjes, soms bellen. Ik zie niet in dat ze van een schijnhuwelijk kunnen spreken. Ik ben zelfs 4 jaar jonger dan haar.. Ik denk dat men veelal kijkt naar oude mannen kijkt die een filipijnse ontmoeten met een leeftijdsverschil van meer dan 10 jaar ofzo.
Op welke feiten zouden ze in mijn geval van een schijnhuwelijk kunnen spreken?

Is het niet mogelijk om reeds een huwelijksaangifte te doen op de gemeente vooraleer ze hier is?

Ja hoor, maar dan moet ze een visum aanvragen om te huwen met jou, had verstaan dat ze je wou komen bezoeken met family visit visum. Er bestaat ook altijd de kans dat ze het visum afwijzen wegens vestigingsgevaar en dan moet je maar een een visum om te huwen indienen. Schijnhuwelijk onderzoek krijg je sowieso wel denk ik maar daar moet je je ook niet te ongerust over maken als je elkaar goed kent dus.
Na het huwelijk in BE kan je gezinsherening aanvragen, daarvoor moet jij wel vast werk hebben en loonbriefjes kunnen voorleggen dat je meer dan 1380euro netto verdient, voldoende huisvesting hebt en dat jullie beide bij de mutualiteit zijn.Briantje

Ik zou haar eigenlijk willen laten komen via een toeristenvisum omdat m'n ouders dan kunnen garant staan voor de ten laste neming. Momenteel kan ik dit nog niet.. Eenmaal ze hier is dan huwelijksaangifte doen (enig idee hoelang dit in beslag neemt?)
Is het niet mogelijk om reeds een huwelijksaangifte te doen op de gemeente via een toeristenvisum en niet met een visum met het oog op huwelijk (bij dit visum moet ik reeds vast werk hebben en dit heb ik momenteel nog niet met m'n opleiding enzo. Als ze hier zou zijn is m'n opleiding volledig afgelopen en kan ik vast werk zoeken).

Wat wordt bedoeld met vestigingsgevaar?

flipjov

Ja hoor je kan een huwelijksaangifte doen als ze hier is met een friends visit visa, zorg er wel voor dat je tegen dan ook de cenomar, geboorteakte, legal capacity heeft. De eerste 2 moeten vertaald en gelegaliseerd worden door de Belgische ambassade in manila. De laatste kan je hier halen op de Filipijnse ambassade of consulaat. Bij ons duurde die 3 papieren in orde maken toch wel een 3-4 weken.

Luc

Zonder vast werk gaat ze zelfs wanneer gehuwd in  :belgiesmiley: geen verblijfsvergunning krijgen.

sommigen verwarren een visa D met een verblijfsvergunning. Bij het toekennen van het visa wordt enkel gekeken of men in  :belgiesmiley: voldoet aan de voorwaarden van gezinshereniging. Met een toeristenvisa komen en hier trouwen geeft nog geen recht op een verblijfsvergunning.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

flipjov

Citaat van: Luc op vrijdag  8 september 2017, 16:51:55
Zonder vast werk gaat ze zelfs wanneer gehuwd in  :belgiesmiley: geen verblijfsvergunning krijgen.

sommigen verwarren een visa D met een verblijfsvergunning. Bij het toekennen van het visa wordt enkel gekeken of men in  :belgiesmiley: voldoet aan de voorwaarden van gezinshereniging. Met een toeristenvisa komen en hier trouwen geeft nog geen recht op een verblijfsvergunning.

We hebben het over een visum, de verblijfsvergunning kunnen ze indien geen vast werk meerdere keren na elkaar indienen... vast werk vinden met meer dan 1400 euro netto is trouwens niet zo moeilijk indien niet te kieskeurig

Luc

Citaat van: flipjov op vrijdag  8 september 2017, 17:09:33
Citaat van: Luc op vrijdag  8 september 2017, 16:51:55
Zonder vast werk gaat ze zelfs wanneer gehuwd in  :belgiesmiley: geen verblijfsvergunning krijgen.

sommigen verwarren een visa D met een verblijfsvergunning. Bij het toekennen van het visa wordt enkel gekeken of men in  :belgiesmiley: voldoet aan de voorwaarden van gezinshereniging. Met een toeristenvisa komen en hier trouwen geeft nog geen recht op een verblijfsvergunning.

We hebben het over een visum, de verblijfsvergunning kunnen ze indien geen vast werk meerdere keren na elkaar indienen... vast werk vinden met meer dan 1400 euro netto is trouwens niet zo moeilijk indien niet te kieskeurig
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

flipjov

Er zijn meerdere opties om ze hier te krijgen en dan te huwen.... iedereen kan huwen en daarna de verblijfsvergunning aanvragen. En indien niet voldoende inkomen vestig je in Nederland of Duitsland en ze kan daar een eu verblijfsvergunning aanvragen. Dan val je onder het soepele eu recht. Voor een friends visit visum speelt inkomen van topic starter ook geen rol aangezien zen ouders garant staan... uiteraard zijn er vaak andere redenen om een visum af te wijzen zoals vestingsgevaar Daarom beter zwijgen over een relatie bij de visumaanvraag.
Ze kan ook een visum aanvragen voor Spanje als toerist (moet ze wel voldoende geld op haar rek hebben) en je boekt daar een hotel zodat je bewijst dat je daar samen op vakantie gaat..

Luc

Zo makkelijk gaat dat allemaal niet meer. De enige goede raad die ik kan geven, voltooi je opleidingen, zoek vast werk. Na 3 maanden vast werk vraag je visa D aan. Inwonen bij ouders mag indien het huis voldoende groot is. Je bent nog maar 22 jaar.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

flipjov

Citaat van: Luc op vrijdag  8 september 2017, 17:56:36
Zo makkelijk gaat dat allemaal niet meer. De enige goede raad die ik kan geven, voltooi je opleidingen, zoek vast werk. Na 3 maanden vast werk vraag je visa D aan. Inwonen bij ouders mag indien het huis voldoende groot is. Je bent nog maar 22 jaar.

1 jaar geleden ging het nog zo makkelijk dus. Maar inderdaad vast werk zoeken en visa om te huwen is ook een optie. Ze kan ook altijd eerst 3 maanden op bezoek komen, netjes terug gaan zoals het moet en dan een visum om te huwen aanvragen. Trouwens een visum D is visa gezinshereniging, dat kan je niet aanvragen als je niet gehuwt bent. Ze moet een visum c aanvragen aangezien ze willen huwen in België. 

En mss doen ze in de gemeente niet moeilijk, kunnen ze gewoon huwen en dienen ze een aanvraag gezinshereniging in, ze krijgt dan een oranje kaart, indien afgewezen wegens onvoldoende inkomen kan je gewoon 1u later een nieuwe aanvraag indienen en krijgt ze een nieuwe oranje kaart voor 6 maanden enz....

Briantje

Ik kan toch de toeristenvisum aanvragen en ervoor zorgen dat als ze hier eindelijk is vast werk heb? Het is dan ook niet altijd gemakkelijk geweest voor ons.. Ben altijd student geweest en altijd bijverdiend via studentenjobs. We zijn nu al meer dan 5 jaar ver en ik wil gewoon dat ze eindelijk hier is. Wat werk betreft lijkt mij dit niet echt moeilijk indien niet te kieskeurig inderdaad..
Ik probeer ook maar alles te doen zodat ze hier eindelijk kan zijn en ik weet dat het moeilijk zal zijn maar het is het proberen toch waard?

flipjov

Citaat van: Briantje op vrijdag  8 september 2017, 18:49:17
Ik kan toch de toeristenvisum aanvragen en ervoor zorgen dat als ze hier eindelijk is vast werk heb? Het is dan ook niet altijd gemakkelijk geweest voor ons.. Ben altijd student geweest en altijd bijverdiend via studentenjobs. We zijn nu al meer dan 5 jaar ver en ik wil gewoon dat ze eindelijk hier is. Wat werk betreft lijkt mij dit niet echt moeilijk indien niet te kieskeurig inderdaad..
Ik probeer ook maar alles te doen zodat ze hier eindelijk kan zijn en ik weet dat het moeilijk zal zijn maar het is het proberen toch waard?

Als dat toeristenvisum lukt dan lukt de rest ook

Pieter30

Citaat van: Briantje op vrijdag  8 september 2017, 11:44:11
Bedankt alvast voor alle nodige info!!

Mijn ouders kunnen alvast garant staan voor de ten laste neming. Moeten zij dan beiden hun loonfiches voorleggen of is het reeds genoeg als 1 van m'n ouders dit al aantoont?
Ik zou proberen om haar nog naar hier te laten komen in december/januari, lijkt dit nog mogelijk (ook zou ik met haar willen trouwen binnen die periode)?

Dit moet zeker lukken als je er nu aan begint, 3 maand is ten vroegste voor de aanvraag in te dienen (bv: 15 december -> aanvraag tenvroegste 15 september)

tipsy

Ik zet dus ook de stap om mijn vriendin te laten komen. Ga daar verder niet op terug komen, zie mijn andere topics.

Bedankt voor de vele info, maar ik wil geen fouten maken.

Dus als ik het goed heb begrepen :

- Ik heb nu al Bijlage 3 bis en samenstelling gezin. Ik maak een afspraak met vreemdelingen -dienst, ik heb 3 loonfiches nodig, en eventueel andere inkomsten, en belastingaangifte. is dat voldoende? heeft vreemdelingenzaken van mijn gemeente, nog iets anders nodig? Moet ik voor vreemdelingenzaken, al een ticket boeken, of is dit enkel nodig voor aanvraag dossier bij degene die de aanvraag op de Belgische ambassade behandelt? Moet ik voor vreemdelingenzaken al de verzekering nemen?

- Dan moet ik mij inschrijven bij visa on line. Wat gebeurt er dan? Wanneer moet ik contact opnemen met de behandelingsagent van de ambassade om afspraak te maken, en wat moet ze dan daar allemaal bezorgen? Ik begrijp dat je daar wel ticket moet hebben, verzekering, haar paspoort en documenten vreemdelingenzaken.

Als er ergens een officiële link is voor step by step, opdat ik geen fouten kan maken is dat ook welkom.....

mars

Mijn schoonzus wil komen van Dubai naar hier met kerst. kent er iemand een goede website om een vliegtuigticket te "holden of reserveren" voor een x aantal dagen voor vsf

JeeDee

Citaat van: mars op woensdag 11 augustus 2021, 19:51:06
Mijn schoonzus wil komen van Dubai naar hier met kerst. kent er iemand een goede website om een vliegtuigticket te "holden of reserveren" voor een x aantal dagen voor vsf

Ik maak meestal een screenshot van een zoekopdracht en dat werd reeds 4x probleemloos geaccepteerd.

Luke

Citaat van: mars op woensdag 11 augustus 2021, 19:51:06
Mijn schoonzus wil komen van Dubai naar hier met kerst. kent er iemand een goede website om een vliegtuigticket te "holden of reserveren" voor een x aantal dagen voor vsf

Ze willen weten HOE je gaat vliegen. Van Dubai naar brussel zijn er directe vluchten. Als ze bv een tussenlanding maakt ergens in een Schengenland en langer verblijft in DAT land, dan op de eindbestemming, dan moet het visum voor DAT land aangevraagd worden. Zal zeker niet zijn in haar geval.

Er zijn websites die visa bookingen  uitgeven, maar een gewone vliegroute kan ook werken zoals al genoend werd...
https://bookforvisa.com/?gclid=EAIaIQobChMIkbrQ9ayr8gIV2mSLCh0C9QXKEAAYASAAEgJ3CPD_BwE#pricingtable

startagain

Citaat van: flipjov op vrijdag  8 september 2017, 16:35:40Ja hoor je kan een huwelijksaangifte doen als ze hier is met een friends visit visa, zorg er wel voor dat je tegen dan ook de cenomar, geboorteakte, legal capacity heeft. De eerste 2 moeten vertaald en gelegaliseerd worden door de Belgische ambassade in manila. De laatste kan je hier halen op de Filipijnse ambassade of consulaat. Bij ons duurde die 3 papieren in orde maken toch wel een 3-4 weken.
Als je naar de Belgische ambassade gaat om deze documenten te legaliseren, dan word je op het matje geroepen: een toeristenvisum en u vraagt om docs te legaliseren die bedoeld zijn om te huwen?
Heb het zelf voorgehad in 2019. Toeristenvisum kan je dan vergeten.. wel met de raad van de ambassade: vraag dan een visum voor huwelijk aan.
Move on.. to learn and improve

Luc

Citaat van: startagain op zaterdag 20 mei 2023, 12:28:55
Citaat van: flipjov op vrijdag  8 september 2017, 16:35:40Ja hoor je kan een huwelijksaangifte doen als ze hier is met een friends visit visa, zorg er wel voor dat je tegen dan ook de cenomar, geboorteakte, legal capacity heeft. De eerste 2 moeten vertaald en gelegaliseerd worden door de Belgische ambassade in manila. De laatste kan je hier halen op de Filipijnse ambassade of consulaat. Bij ons duurde die 3 papieren in orde maken toch wel een 3-4 weken.
Als je naar de Belgische ambassade gaat om deze documenten te legaliseren, dan word je op het matje geroepen: een toeristenvisum en u vraagt om docs te legaliseren die bedoeld zijn om te huwen?
Heb het zelf voorgehad in 2019. Toeristenvisum kan je dan vergeten.. wel met de raad van de ambassade: vraag dan een visum voor huwelijk aan.

Tegenwoordig krijgen documenten in de Filippijnen toch een apostille en dan moeten die niet meer gelegaliseerd worden in de ambassade. Vertalen en legaliseren van de vertaling kan ook in België. Gewoon bij DFA laten legaliseren in Manila is voldoende.
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Luc

Apostilles

Singapore (inwerkingtreding 16-9-2021), Jamaica (3-7-2021), Palau (23-6-2020), de Filipijnen (14-5-2019), Guyana (18-4-2019), Bolivia (7-5-2018), Tunesië (30-3-2018) en Guatemala (18-9-2017) traden in de recente periode toe tot het Apostilleverdrag.

België maakte echter bezwaar voor de toetreding van Tunesië. Dit houdt in dat voor Tunesische documenten de traditionele legalisatie op het Belgisch consulaat ter plaatse verplicht blijft. Voor de overige landen is er geen legalisatie door het Belgisch consulaat meer nodig, maar geldt de Apostille.

https://vlavabbs.be/nieuws/20210902-apostilles

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

startagain

Citaat van: Luc op zaterdag 20 mei 2023, 17:24:24
Citaat van: startagain op zaterdag 20 mei 2023, 12:28:55
Citaat van: flipjov op vrijdag  8 september 2017, 16:35:40Ja hoor je kan een huwelijksaangifte doen als ze hier is met een friends visit visa, zorg er wel voor dat je tegen dan ook de cenomar, geboorteakte, legal capacity heeft. De eerste 2 moeten vertaald en gelegaliseerd worden door de Belgische ambassade in manila. De laatste kan je hier halen op de Filipijnse ambassade of consulaat. Bij ons duurde die 3 papieren in orde maken toch wel een 3-4 weken.

Als je naar de Belgische ambassade gaat om deze documenten te legaliseren, dan word je op het matje geroepen: een toeristenvisum en u vraagt om docs te legaliseren die bedoeld zijn om te huwen?
Heb het zelf voorgehad in 2019. Toeristenvisum kan je dan vergeten.. wel met de raad van de ambassade: vraag dan een visum voor huwelijk aan.

Tegenwoordig krijgen documenten in de Filippijnen toch een apostille en dan moeten die niet meer gelegaliseerd worden in de ambassade. Vertalen en legaliseren van de vertaling kan ook in België. Gewoon bij DFA laten legaliseren in Manila is voldoende.

Beste leden, graag had ik hier een update gekregen over het volgende:
- hoelang heeft DFA nodig voor het legaliseren van ?
-Ivm dat vertalen: Zijn de Filipijnse documenten niet in het Engels? Het Engels wordt in België aanvaardt als taal voor officiële documenten. https://diplomatie.belgium.be/nl/legalisatie-van-documenten.
- cenomar en legal capacity: is dat niet hetzelfde?

Alvast dank!
Move on.. to learn and improve