Nieuwe planten en dieren ontdekt in Negros

Gestart door opinie, maandag 20 april 2009, 23:36:41

Vorige topic - Volgende topic

opinie

Bron:inquirer.net

Bacolod City, Filippijnen

Zeldzame planten-en kikkersoorten werden gevonden door een team van milieudeskundigen uit het Verenigd Koninkrijk en de Filippijnen.
Dit gebeurde toen het gezamenlijke team een tweeweekse biologische expeditie naar het binnenste van het Noord-Negros Natural Park (NNNP) maakte.
Met een oppervlakte van 80.454 hectare, is hetd NNNP is de grootste bosrijke omgeving op het eiland Negros en is het de thuis van vele zeldzame, inheemse en bedreigde soorten. Het omvat de steden Talisay, Silay, Victorias, Cadiz, Sagay en San Carlos en de stadjes van EB Magalona, Murcia, Toboso, Calatrava en Don Salvador Benedicto.
"Dit is absoluut een unieke omgeving - het midden van dit park is het meest ongerepte regenwoud die we ooit hebben gezien overal in de wereld", zei Teamlid dr. Craig Turner.
Sawyer zei dat zondag het team een nevelwoud vond, een nat tropisch bos op een berg op een hoogte tussen 1000 en 2500 meter. Het wordt gekenmerkt door een overdaad van epiphytes en de aanwezigheid van wolken zelfs in het droge seizoen.
Het team zag veel vreemd uitziende insecten en kikkers, die zij niet kon identificeren d.m.v. de standaard veldgidsen.
Naast het vinden van een aantal nooit eerder geziene planten- en kikkersoorten, vond het team ook de uitwerpselen van de Visayan gevlekte herten.
De aanwezigheid van de Visayan gevlekte herten, een van de zeldzaamste bedreigde zoogdieren in de wereld was een belangrijke ontdekking, zei hij.
Sawyer benadrukt dat exemplaren van de zeldzame planten- en diersoorten moeten worden genomen als bewijs van hun bestaan. Echter, het team was niet in staat om monsters te verzamelen omdat het doel van hun twee weken durende expeditie alleen een snelle beoordeling van de biodiversiteit was.

Sawyer zei graag terug te gaan in 18 tot 24 maanden met meer specialisten om aan te tonen aan de wetenschappelijke wereld dat er onontdekte soorten in het NNNP bestaan.
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus