Advies gevraagd over wijzigen reis - verplaatsen naar 2021 door Corona virus?

Gestart door The last Jedi, donderdag 19 maart 2020, 11:39:25

Vorige topic - Volgende topic

The last Jedi


Beste forumleden,

door het corona virus en het inreisverbod van Belgen in de Filipijen is mijn reis van maart 2020 in het water gevallen.

Nu is komt het erop aan om een "goede" nieuwe datum te kiezen.

Ok, het is een moeilijke situatie. Niemand heeft een glazen bol. Hoe lang gaat dit allemaal duren?

Welke problemen heb ik momenteel:

a) voor het wijzigen van mijn reis rekent het reisbureau wijzigingskosten aan en dit zowel voor het vliegtuigticket als voor het hotel.

vb voor het vlieghtuigticket - als ik dit zou wijzigen naar bijvoorbeeld 15 augustus 2020, kost dit al 400 EUR. Voor mij is dit veel geld ... Voor andere periodes (buiten het hoog seizoen) is het minder bijvoorbeeld eind augustus - begin september 2020: 122 EUR

Maar dan komen de wijzigingskosten van het hotel er nog bij.

b) verplaatsen naar 2021?

ik heb een artikel gelezen met advies van Viroloog Marc Van Ranst.

zie: https://m.hln.be/de-krant/-ga-deze-zomer-niet-op-vakantie~a89def63/

"Een zonnige zomervakantie boeken? Zonder goede annulatieverzekering (die coronaperikelen dekt) zou Van Ranst er niet aan beginnen. "Stel dat het virus midden of eind mei ten einde loopt in ons land, dan betekent dat nog niet dat het ook uitgedoofd is in andere landen, waar corona nu pas de kop opsteekt of zelfs nog moet doorbreken." Gevolg kan zijn dat Belgen die in eigen land de dans ontsprongen zijn, in het buitenland besmet raken en het virus weer meenemen naar ons land. "Ik zou alleszins een pauze inlassen voor internationale reizen. Vorig jaar was ik in de Ardennen: dat was heel fijn. Ik zou nu ook kiezen voor een vakantie in eigen land. Al was het maar om de horeca te ondersteunen. Naar zee kan ook, als we voldoende afstand houden van elkaar."

Voor de grote festivals, zoals Graspop (18-21 juni), Rock Werchter (2-5 juli) en Tomorrowland (17-26 juli), heeft de viroloog eveneens slecht nieuws. Die zouden volgens hem beter afgelast worden, in navolging van het Engelse Glastonbury (24-28 juni). Vanuit dezelfde redenering: "Laat je mensen uit landen waar het virus nog woedt naar België reizen, dan riskeer je corona hier te herintroduceren. Bovendien zullen veel artiesten afzeggen - ik verwacht immers nog meer reisverboden."
Probleem, als ik mijn reis wijzig naar september 2020. En dat corona virus "gedoe" is nog steeds aan de hand, ben ik misschien dan al mijn geld kwijt (ergste geval) of betaal je opnieuw wijzigingskosten. Je kan zo blijven wijzigingskosten betalen ... Zoveel verdien ik niet  :floet:


Ps: ik heb de voorwaarden van mijn reisverzekering eens nagelezen. Er staat oa.

"De dekking is niet van kracht indien de oorzaak reeds bestond op het ogenblik van het boeken van de reis of bij het boeken van de reis zodanige omstandigheden bekend of aanwezig waren dat het te verwachten viel dat (een deel van) de reis niet zou kunnen uitgevoerd worden."


=> dus de reisverzekering gaat niet tussenkomen; corona virus is "bekend" bij het wijzigen van je reis.


Zoals gezegd, het is een moeilijk onderwerp.

Maar advies is altijd welkom.


Alvast bedankt,

Groeten,

The last Jedi


disnoke

Er zullen weinig annulatieverzekeringen dit dekken, persoonlijk zou ik kijken naar eind zomer.  Als ze het tegen dan niet onder controle hebben ....

Wel niet echt commercieel van het reisbureau, meesten doen dit kosteloos nu, veel airlines staan kosteloos wijzingen toe en ook hotels doen inspanningen.

Heb zelf geboekt voor april en airline staat gratis wijziging toe en 1 hotel geeft krediet, later te gebruiken, bij het andere hotel kan ik gratis annuleren

Rich

Ik zou eerst zien hoe alles gaat evolueren want niemand weet wat er nog wel en niet gaat komen.

Rich de Nederbelg.

Luke

In principe mag je zelfs PH niet binnen want je komt van een land dat COVID-19 patiënten heeft.
Is uw vlucht niet geannuleerd? Welke maatschappij?
Hotels in de PH worden gesloten. Nog geen bericht gehad van uw geboekt hotel dat uw boeking gecanceld is???
Ik denk dat u reisburo profiteert van de situatie....
https://www.cnnphilippines.com/news/2020/3/18/PH-limits-hotel-operations-to-contain-COVID-19-outbreak-.html

En juist in: Geen visum meer voor ALLE buitenlanders:
https://www.cnnphilippines.com/news/2020/3/19/Philippines-DFA-considering-visa-issuance-suspension-Locsin-coronavirus-COVID.html

disnoke


Als ik het artikel lees is dit dat je geen nieuwe boekingen kunt maken voor hotels maar bestaande en longterm blijven geldig.

annulatieverzekeringen verschuilen zich achter kleine letters, zelfs intrekking visa in gevolge van natuurramp of epedemiehttps://www.test-aankoop.be/geld/reisbijstandsverzekeringen/dossier/coronavirus/annulatieverzekering-coronavirus

Maar het reisbureau maakt zeker geen goede beurt

joost


Hallo The last Jedi
Als ik jou was dan zou ik m'n verlies pakken. Het is zeker jammer van het geld maar beter iets van je geld terug krijgen dan helemaal niets. Ik had 30-01-2020 twee tickets , 22-04-2020 tot 22-05-2020 , gekocht bij Cathay Pacific. Men zou het geld terug krijgen als je voor 4-2-2020 je ticket gekocht had. Ik heb de berichtgeving van hen dagelijks gevolgd en afgelopen maandag heb ik de tickets geannuleerd. Jammer maar helaas. Volgend jaar maar weer.

Groeten.
Joost.

The last Jedi


Ok allen,

bedankt voor jullie advies.

Ik volg het op. Ik zie wel wat ik uit de wacht kan slepen. Misschien kan ik mijn "reischeque" overdragen op mijn ouders.

Want in België krijg je geen geld meer terug. Je hebt enkel recht op een reischeque - 1 jaar geldig.

Probleem, ik heb mijn reis al geboekt op 23 november 2019. Dus tel daar een jaar bij - 23 november 2020. Ik zit ook met regels van mijn werk. Ik moet mijn verlof opnemen in bepaalde periodes. Ik mag na 15 september geen blok van 2 weken verlof meer opnemen.


Bron ivm die "reischeque - 1 jaar geldig":

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/18/minister-muylle-maatregelen-reizen-en-evenementen/

Door de massale annuleringen tijdens deze crisis lopen de kosten bij de reissector enorm op. Daarom besliste Nathalie Muylle dat voor gedupeerden van de coronacrisis andere regels gelden."We zijn gekomen tot een tijdelijke afwijking van de verplichting om de reiziger terug te betalen voor geannuleerde pakketreizen, zowel als de annulering uitgaat van de reiziger zelf als van de reisorganisator. Voorwaarde is wel dat de reisorganisator een voucher (reischeque) aflevert voor dezelfde waarde die voor minstens één jaar geldig is. Hiermee kan de reiziger een andere pakketreis of reisdiensten aankopen."Soit, het zijn moeilijke tijden voor iedereen.

Het ga jullie goed.

Groeten,

The last Jedi.

boldy

Bedoelen ze niet  dat zo een voucher 1 jaar geldig is na de datum dat je zou vertrekken en niet de datum wanneer je geboekt hebt !
het leven is net een lul keihard en veel te kort

Ton Hasselt


tjenn

Via een reisbureau zou het toch iet simpeler moeten gaan om te wijzigen of refund aan te vragen. Via online is een ander paar mouwen heb al verschillende mails verzonden om mijn geld terug te krijgen maar tot hiertoe nog geen response. Voor de binnenlandse vlucht Manila naar Bohol met airasia heb ik wel een case om refund maar dat kan wel meer dan een maand duren eer ik mijn ticket geld zou terug krijgen (hopelijk).