Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Boskalis: Megaorder in Manilla

Gestart door O.B.Bommel, dinsdag 15 december 2020, 11:23:48

Vorige topic - Volgende topic

O.B.Bommel

Het probleem is dat Nederlandse bedrijven het wat lastiger hebben omdat het niet meer openlijk kan. Maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt. En hoe hoger in de boom hoe makkelijker het is. Dan is de kring klein. Smeergeld wordt zelden openlijk betaald, hoewel het voorheen gewoon bedrijfsonkosten waren. Het is officieel verboden en natuurlijk loopt men er niet mee te koop. En een Filipijnen zonder smeergeld is zeldzaam.

Op die handelsdelegaties en zo zit een groot ons-kent-ons gehalte. Waarom denk je dat b.v. oud politici erg gewaardeerd worden als commissaris bij zo'n multinational? Het lijkt me sterk dat dat alleen over de inhoudelijke kwaliteiten gaat. Dan wordt je b.v. ineens "strategisch adviseur" bij Volker Wessels of zo terwijl je je niet eens kunt herinneren bij welke gelegenheden je aanwezig was. Is ook een kwaliteit.

Als je er te dichtbij komt (follow the money) als kleine jongen gaan er ineens gordijnen en deuren dicht en wordt je van een zaak afgehaald. Ik werk al een aantal jaren niet meer maar ik heb zo'n vermoeden dat dit nog steeds zo werkt. En Boskalis is geen klein jongetje.
Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam

opinie

Bv. kinderen van een plaatselijke politicus die een vet betaalde job krijgen in het project al hebben ze er geen verstand van en dagen nooit op.
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus

O.B.Bommel

Citaat van: opinie op vrijdag  1 januari 2021, 11:28:51
Bv. kinderen van een plaatselijke politicus die een vet betaalde job krijgen in het project al hebben ze er geen verstand van en dagen nooit op.
Inderdaad. Kraait geen haan naar. En dat gebeurt niet alleen daar, ook hier en niet eens incidenteel. Zelfs openlijk, natuurlijk met een legaal sausje eroverheen. En een mooi verhaal. Daar hebben we o.a. de Algemene Bestuursdienst voor. Dat is dan het ambtenarenstuk, maar binnen de besturen van semi-overheid en privaat gebeurt hetzelfde.

Dat is een cocongebeuren en houdt zichzelf in stand. Hoor je erbij dan houd je je aan de erecode want er mogen natuurlijk niet veel kikkers uit de vijver springen. Als dat gebeurt worden die kaltgestelt. En dat werkt.
Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam

Pinocchio

NEDA welcomes award of NAIA PPP.

MANILA, Philippines —  The award of the contract for the P170.6-billion project to rehabilitate the Ninoy Aquino International Airport (NAIA) highlights the emphasis of the Marcos administration in providing world-class air transportation infrastructure to achieve the government's economic transformation agenda, according to the National Economic and Development Authority  :lachen:

https://www.philstar.com/business/2024/02/18/2334113/neda-welcomes-award-naia-ppp#:~:text=MANILA%2C%20Philippines%20%E2%80%94%20The%20award%20of,the%20government's%20economic%20transformation%20agenda%2C

innka3