Hoofdmenu

Import spullen van Ph naar Be.

Gestart door Fail_over, donderdag 10 juni 2021, 20:35:49

Vorige topic - Volgende topic

Fail_over

Stel:

Ik wil 10 kratten San Miguel light, en 10 kratten Red horse, 4 dozen magic sarap, 20 flessen dato puti en 2 dozen pancit kanton van de  :smiley-philippines: naar de  :belgiesmiley: laten opsturen.

Waar loop ik tegenaan? Waar krijg ik mee te maken?
Iemand ervaring met het verschepen van producten van de Phils naar EU?  :weetikniet:
Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

disnoke

Hoi,

Heb geen ervaring met het verschepen vanuit de Filippijnen maar wel bij importeren van zendingen in de EU

Veel hangt af van het soort goederen, als je accijnsgoederen wilt invoeren dien je hier, invoerrechten, btw en ook accijns te betalen.  Dit zal berekend worden op de waarde van de goederen en afhankelijk van de incoterm dat je op de factuur hebt, bij zo'n hoeveelheid dient er dus ook een aankoopfactuur bij te zitten, eventueel kun je de invoer laten verzorgen door de transport maatschappij, die zal dit niet gratis doen

Sommige mensen denken dat ze dan gewoon een factuur toevoegen met een lage waarde maar dan kun je vlug een douane controle verwachten, het gewicht van je zending en de aard accijns zullen zowiezo al aandacht trekken.

Indien er voedingswaren bij zijn kan dit onderhevig zijn aan vergunningen of zelfs verboden zijn, afhankelijk van de classificatie

opinie

De kans bestaat dat een deel van lading voor onderzoek in beslag wordt genomen. (vooral van het bier) Laat men het door en achteraf is er iets mis is met samenstelling (niet volgens EU-normen) ben verplicht een terugroepactie te doen (of doen zij het op jouw kosten). Vraag maar eens eerst na bij het FAVV voor je begint.
O, heb je al een aanvraag voor een erkenningsnummer gedaan bij het FAVV? Is de opslagruimte volgens de normen? Zijn er geen verboden kleur- of smaakstoffen gebruikt? Enz.

Einde van de rit: veel goedkoper om bij een importeur te kopen. Als er iets mis gaat, is dat zijn probleem. Pas als je meer dan een pallet per maand nodig hebt, kan je kijken voor eigen import. En zelfs dan kan het interessanter zijn om eens een goed gesprek met de importeur te hebben.
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus

Bjorna145

Ik weet dat je tegen heel hoge kosten aanloopt, ik heb het al eens uitgezocht voor auto onderdelen, ik heb hier een versleten M41 versnelllingsbak liggen en daar is bij Volvo liefhebbers veel belangstelling voor maar schrikken meestal terug van de verzendkosten kosten.

succes

Johan

maastricht

San Miguel is toch een Spaans merk, zou je ook in Spanje kunnen bestellen.

O.B.Bommel

Citaat van: maastricht op vrijdag 11 juni 2021, 08:16:42
San Miguel is toch een Spaans merk, zou je ook in Spanje kunnen bestellen.
Ook te koop in Duitsland. Of het hetzelfde smaakt weet ik niet. Andere soort fles. Ik koop het er nooit, kan nooit beter zijn dan Duits bier (lager heb het niet over speciaalbier). En mijn ervaring is dat lokaal geconsumeerd het altijd anders smaakt. Ouzo is in Griekenland lekkerder dan in NL is mijn ervaring.

Vervang Red Horse door Duvel. Weliswaar anders van smaak (Duvel is zurig) maar het effect is hetzelfde: Je bent zat voor je het weet. Smaak is niet belangrijk.

Of maak het in NL zelf. Maak een mixdrankje van smaakloze gin (anders Wodka) en pilsener bier. Kom je dicht in de buurt.

Even  :ontopic: : Je moet van goeden huize komen om concurrerender te zijn dan de al werkende bedrijven. Alle valkuilen zijn al genoemd.
Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam