Ervaringen op de luchthavens bij binnenkomen Filipijnen na 10 februari 2022

Gestart door stijn54, maandag 21 februari 2022, 13:02:36

Vorige topic - Volgende topic

JeeDee

Citaat van: Pinkpanther op donderdag 17 maart 2022, 14:50:33Nog wat extra info....mijn UNIVE Verzekering in het Engels werd afgekeurd omdat er niet opstond min. 35.000 Us verzekerd tegen Covid-19

Dat dus.....
Terwijl mijn zorgverzekering aangeeft dat de Engelstalige verklaring van ze nooit problemen geeft ondanks er geen bedragen op staan.

Bedankt Panther, dan toch maar een extra verzekering afsluiten.
Ik ga er vanuit dat er bij Unigarant standaard die $35.000,= vermeld wordt.....

Pinkpanther


Bij Unigarant stond een bedrag op vermeld  min 35.000 us Covid dekking

Bij mijn Unive stond geen bedrag, die keurde Singapore Airlines af.... :crazy:  :crazy:  :crazy:     

Unigarant is van de ANWB   

MvG

PP   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:

koy

Sorry voor de late respons betreft de locale QR codes (ik ben nu op Singapore luchthaven aan wachten naar aansluitende vlucht naar Amsterdam om 11u55 en dat is 6u wachten).

Die codes werden steeds door mijn vriend aangemaakt en hij scande ze voor mij als we ergens binnen gingen dus daar kan ik jullie niet mee helpen. Ik heb ze gehad voor Davao en Boracay.

Groetjes,
Koy
leven en laten leven...

disnoke

Ik heb een jaarverzekering bij Ethias, dekt alle reizen zonder beperking op aantal op gebied van annulatie en medische kosten

Een telefoontje en 10 min later had ik een verklaring in het engels met dekking tot 500 000 euro met vermelding covid included.

startagain

Ik ben nu ongeveer 10 dagen terug van weggeweest. Er wordt dus op de luchthaven bij binnenkomst Filipijnen (bij mij Cebu) controle gedaan op:
De negatieve PCR test
Je volledig vaccinatie certificaat
Paspoort uiteraard
Bij mij ook controle op de hospitalisatieverzekering met voldoende dekking.

Daarna was ik binnen, en geen probleem meer gehad. Niets QR codes. Ik heb nog een binnenlandse vlucht naar Dumaguete genomen. Daar moest ik enkel bij aankomst een document invullen (adres van verblijf + telefoonnummer; geen symptomen; gevaccineerd) en ondertekenen.
Een week later de boot/bus terug naar Cebu: niks controle.
Daarna ferry Cebu - Hilongos (Zuid-Leyte): niks QR code of andere tralala. Je kan overal door met je vaccinatiebewijs.
Ik heb wel een cabine genomen, om toch een beetje veiliger te zitten en slapen.
Mijn conclusie: als je de nodige documenten hebt (zie bureau of immigration PH) en je door de paspoort controle bent, is er weinig of niets controle meer. Geen QR codes nodig waar ik geweest ben dan toch. Wel overal en altijd mondmaskerplicht, zelfs als je met de motor rondrijdt  :confused2:  :negatief: je kan niet alles hebben.

Zalige vakantie gehad  :applaus:  :thumb:  en voor herhaling vatbaar.
Move on.. to learn and improve

Pinkpanther

HI, met welke vliegmaatschappij heb je gevlogen.......en klopt het dat je geen PCR test meer nodig had bij je terugvlucht ??

Mvg Pinkpanther    :hoedjeaf:  :hoedjeaf:

Chowking

Ben net terug gekomen vanuit de PH met Singapore Airlines en je heb voor de terugweg geen PCR test meer nodig, het enige wat ze vroegen was het Vaccinatiebewijs. :applaus: