Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Familie hereniging visum D

Gestart door Geert1968, zaterdag 14 januari 2023, 15:14:24

Vorige topic - Volgende topic

Geert1968

Dag Iedereen,

Een kleine introductie eerst...
Ik ben in de Filippijnen gehuwd en woon In België.
19 December 2022 geeft mijn vrouw die in Filipijnen woont ons compleet dossier/documenten ingediend te VFS Manilla voor aanvraag visum D familie hereniging met Belgische echtgenoot met de bedoeling dat zij kan afreizen naar België en wij hier kunnen samen wonen.

Wij dachten dat zoals beschreven op de website van VFS en Belgische Ambassade Manilla dat de dag na indienen aanvraag visa D familie hereniging + documenten in VFS Manilla mijn vrouw een afspraak zou krijgen op Ambassade voor haar interview maar dit is niet gebeurd.

Pas gisteren 13 Januari geeft iemand van Ambassade haar gebeld en een telefonisch interview afgenomen.
Op het einde van het gesprek tussen de interviewer en mijn vrouw geeft de interviewer gezegd ...ok ...dossier wordt naar IBZ Brussel verstuurd en na een maand of langer zal mijn vrouw bericht krijgen.

Ik vraag mij nu af waarom dat voor sommige mensen voor visum D familie hereniging de Belgische Ambassade in Manilla zelf de beslissing neemt om visum af te leveren en dit binnen 2 a 3 weken en voor andere mensen hun dossier wordt doorgestuurd naar IBZ en zij dan beslissen .

Wanneer dossier wordt doorgestuurd naar IBZ betekent dit dan dat er iets ontbreekt / fout is in ingediend dossier / interview of geeft dit er niks met te maken en is dit willekeurig ?
Volgens mij is ons dossier compleet en we hebben zelfs extra niet gevraagde documenten / foto´s toegevoegd als bewijs van langdurige relatie.

Geeft er nog iemand ervaringen gehad hiermee ?
Geeft er iemand ervaringen in het laatste jaar hoe lang dit kan duren ?

Alvast bedankt voor de antwoorden.
Grtj.. Geert

stijn54

Mijn vrouw heeft dossier op 24 november 2022  afgegeven bij VFS en is daarna in december ergens telefonisch geinterviewd en kreeg daarna de info dat het dossier naar DVZ te Brussel wordt opgestuurd.
Ik denk dat dit de normale procedure is.
Wanneer de beslissing zal vallen weet je nooit maar ik verwacht dat wel een paar maanden zal duren. Afwachten is de boodschap.

Geert1968

Is exact hetzelfde situatie als de onze  , dus afwachten .
Ik laat het weten wanneer er meer nieuws is .

stijn54

Citaat van: stijn54 op zaterdag 14 januari 2023, 16:40:46Mijn vrouw heeft dossier op 24 november 2022  afgegeven bij VFS en is daarna in december ergens telefonisch geinterviewd en kreeg daarna de info dat het dossier naar DVZ te Brussel wordt opgestuurd.
Ik denk dat dit de normale procedure is.
Wanneer de beslissing zal vallen weet je nooit maar ik verwacht dat wel een paar maanden zal duren. Afwachten is de boodschap.

Vraag gekregen van ambassade via VFS om ticket met verzekering per koerier op te sturen naar Manila .Onbegrijpelijk dat dit niet mag via mail gezien de boekingssites dat ook doen. Verder zo onlogisch daar ik niet weet wanneer de beslissing zal vallen. Er was ticket met verzekering bij aanvraag meegestuurd maar met vertrekdatum 15 december.
Ik heb een mail gestuurd welke datum het ticket moet hebben zo stom.Ik ben eens benieuwd welk antwoord ze zullen geven.