Een paar dagen Cebu (vanuit Davao)

Gestart door Antonio, maandag 6 maart 2023, 11:24:41

Vorige topic - Volgende topic

Antonio

Even weg van de renovaties en paperassen stress, we zaten te denken aan een paar dagen Cebu.
De nadruk ligt op ontstressen, geen wilde toestanden (wij zijn senioren  :floet: )
Mogelijk heeft er iemand tips ?
Zoals :
- leuk resort, met wat luxe, liefst aan zee
- uitstapjes die de moeite waard zijn
- goede restaurants ? we houden o.a van Japans eten. De Filippijnse keuken laat maar even zitten..
- vluchten zullen we kunnen boeken via Cebu Pacific, neem ik aan.

We kijken niet op een dubbeltje, we gaan niet zelf koken en zo, we willen gewoon een paar dagen verwennerij...
Als je achteraf alles vooraf anders doet als dat je gedaan zou hebben blijft het resultaat hetzelfde

Pinocchio

Enkel Cebu Pacific heeft rechtstreekse vluchten tussen Dumaguete en Cebu.
Dagelijks een avondvlucht en enkele dagen per week een late namiddagvlucht maar die uren veranderen vrijwel maandelijks.
Misschien wil je 's avonds geen lange taxirit meer naar een resort, dan is Eloisa hotel (even googelen) een goede optie. Vervoer van en naar de luchthaven inbegrepen, zeer goed ontbijtbuffet en redelijk geprijsd.
Het hotel is net naast The Outlets (maakt de vrouw blij) en er is een SM hypermart met moneychanger.
Ook de koffieshop in de lobby valt best mee.
In Mactan zijn er verschillende beach resorts.

koy

Ik zou niet in Cebu blijven en raadt je Moalboal aan. Er is daar een Belg die een leuk resort uitbaat maar er zijn veel mogelijkheden. Je kan er ook gaan duiken als dat je ding is. Er zijn bussen naar Moalboal en ook snelle vans.

grtjs koy
leven en laten leven...

Bulldozer

Luxe resort aan zee kan ik Shangri-la Mactan aanbevelen.

Uitstapjes op Cebu schiet mij alleen de Walvis haaien in Oslob te binnen en de waterval beklimmen die daar ook in de buurt is.

Guadalupe

Shangrila zou ik zelf ook doen als budget geen probleem is of Maribago.
Aardig met mooi uitzicht tegen de avond is Tops.In Busay leuke bloemen park en restaurants to over.
Quest hotel bij Ayala heeft goed buffet als ook in Parklane hotel.Malls zijn er te over,SM Seaside heeft mooi uitzicht op zee redelijke restaurants ook maar geen topklasse.
Chinese temple in Beverly is ok voor een uur.Fort Santiago ook te doen.Spaanse geschiedenis.
Verder tsjaa,we zijn in de Filipijnen dus niet veel bijzonders verder.Oslob whalesharks is leuk maar je moet er wel om 6 uur in de ochtend zijn.
Als je van wandelen houd is Osména peak mooi,in de buurt van Dalaquete.
Malapasgua island in het noorden is aan te bevelen voor mooi strand.Mactan is verder niks te doen en zeewater is vervuild met e-colli bacterien,zeg maar veel verontreiniging door overbevolking.

Voor een paar dagen is er genoeg te doen wel in Cebu City zelf.

Wie lacht niet wie de mens beziet.

stijn54

Citaat van: Bulldozer op maandag  6 maart 2023, 15:37:39Luxe resort aan zee kan ik Shangri-la Mactan aanbevelen.

Uitstapjes op Cebu schiet mij alleen de Walvis haaien in Oslob te binnen en de waterval beklimmen die daar ook in de buurt is.
Uit nieuwsgierigheid eens gekeken op Agoda Shangri-la bijna 30K voor een nacht. :benweg:

Pinocchio

Voor een romantische avondmaaltijd in open lucht met prachtig uitzicht over de stad en Mactan:Mr A @ Busay
Je gaat er voor de sfeer niet voor het eten
.

Antonio

Dank voor de tips !
Ik ga e.e.a. googelen voor meer info...
Als je achteraf alles vooraf anders doet als dat je gedaan zou hebben blijft het resultaat hetzelfdePinocchio

Momenteel loopt er een promotie bij Cebu Pacific (6 tot 10 maart)
Dumaguete-Cebu-Dumaguete (roundtrip) voor 30 Euro zonder baggage en voorbeeld is 7 april-14 april.
PHP 776.52 one way

Bulldozer

Citaat van: stijn54 op dinsdag  7 maart 2023, 04:25:35
Citaat van: Bulldozer op maandag  6 maart 2023, 15:37:39Luxe resort aan zee kan ik Shangri-la Mactan aanbevelen.

Uitstapjes op Cebu schiet mij alleen de Walvis haaien in Oslob te binnen en de waterval beklimmen die daar ook in de buurt is.
Uit nieuwsgierigheid eens gekeken op Agoda Shangri-la bijna 30K voor een nacht. :benweg:
Ja nou, op booking.com is het al bijna de helft... Toen wij er waren lang geleden was ik nog niet getrouwd en had dus nog geld zat, dus dat maakte toen niet uit. Bovendien kregen we fikse korting aangezien mijn vrouw vroeger jaren voor EDSA Shangri-La gewerkt heeft. Toen geboekt via een oud collega.

Bulldozer

Citaat van: Bulldozer op maandag  6 maart 2023, 15:37:39Uitstapjes op Cebu schiet mij alleen de Walvis haaien in Oslob te binnen en de waterval beklimmen die daar ook in de buurt is.
Uit de oude doos, exclusief foto's dus alleen de saaie tekst:

Voordat de partij voor de dieren en een aantal grijze wollen sokken actie voerders het verbiedt zijn we toch maar even naar de Whale sharks in Oslob wezen kijken. Nu kan het nog.

Ik heb een vlucht met Cebu Pacific vanuit Manila naar Dumaguete geboekt. Mijn mening is dat je beter vroeg kan reizen in de Filippijnen en dus vetrok onze vlucht al vanaf 07:00 vanuit NAIA 3.
Onze vlucht was verder zonder problemen en om 08:30 kwamen we aan op Dumaguete. Beste stad om in te wonen volgens velen. Vanaf het vliegveld moesten we naar Sibulan port. Dit zouden we met tri-cycles doen. Omdat we met zijn 5en zijn en veel bagage meehadden namen we 2 tri-cycles. De eerste is een regelrechte oplichter. Hij wilde maar liefst P150 hebben voor het ritje. Omdat er verder geen andere tri-cycles waren en het bloed verziekend heet was deze toch maar genomen. Na 10 minuten wachten kwam er eindelijk tweede tri-cycle aan en die vroeg wel gewoon P120. Aan het einde van de rit beide tri-cycles P150 gegeven waar de tweede heel blij mee was en de eerste niet zo erg.
 
Anyhow, wij gingen lekker verder met de boot van Sibulan naar Liloan. Ieder half uur gaat een boot (tot 19:00 geloof ik). Een kaartje met de pumpboat is P45 of de ferry is P62. Wij hadden de pumpboat op de heenweg en de ferry op de terugweg. Dit kwam zo uit, anders zouden we een half uur moeten wachten. Eerlijk gezegd vind ik de pumpboat comfortabeler. Hier zit je lekker buiten. De ferry zat bij ons helemaal vol en moesten we binnen in de hitte zitten.
De overtocht ging ook voorspoedig en een half uurtje later stonden we aan de andere kant, op Cebu eiland.

Hier verder met 2 tri-cycle naar waar we overnachtten. Dit was GT Seaside Inn in het pittoreske Oslob. Dit had ik van tevoren via Facebook geboekt. We zaten ruim drie kwartier op/in de tri-cycle voordat we er waren. Kosten P350 per tricycle. In checken bij GT Seaside Inn was pas om 13:00 en we waren er al om 11:00. Met wat San Migual en een vroege lunch kwamen we de tijd wel door. Op tripadvisor krijgt GT Seaside Inn 4.5 van de 5 punten. Dat vind ik wel ietwat overdreven. Goed, het is relatief goedkoop, maar de badkamer in de kamer was wel erg klein. Bovendien kwam er nauwelijks water uit de douche. Ze waren ook bezig met een verbouwing dus overdag van 8:00 tot 18:00 zit je in de herrie van het bouwen. Het is geen resort en behalve je kamer en een klein terrasje is er bij GT Seaside Inn verder niets te doen. Om de rest van de dag te besteden wilden we naar de water val gaan.

De Tumalog waterval is natuurlijk de toeristische attractie in Oslob (naast de Whale Sharks, maar dat is alleen 's ochtends). Volgens de mensen van de Seaside Inn konden we echter beter naar de Aguinid watervallen gaan.
Vervoer geregeld via de Seaside in en na de lunch gingen we dan op weg (met een van dit keer) naar de watervallen. Deze zijn een stuk verder dan de beroemde Tumalog waterval welke praktisch naast het whale shark festijn ligt en waarschijnlijk daarom zo bekend is. We zaten ruim een uur in de auto maar toen we bij de waterval kwamen vielen we van de ene verrassing in de andere. Ik had van tevoren niets op internet gelezen en wist dus niet wat we konden verwachten. Maar goed, een water val is een waterval toch? Nou niet dus. Eerst kregen we een safety briefing. Na de briefing kregen we twee gidsen (wij waren met 5) om ons te helpen met het technische gedeelte... Technische gedeelte? Ik dacht het is een beetje ontspannen naar de waterval kijken en een beetje zwemmen. Nou niet dus. Het is een heuse survival tocht annex foto shoot. Ik had 1 van de gidsen mijn telefoon gegeven en hij heeft er meer dan 200 foto's van gemaakt. Al met al wel een zeer leuke ervaring waar we door de waterval naar boven moesten klimmen, wat zwemmen, 3 meter naar beneden springen en veel geklauter. Om te relaxen kan je in de bovenste waterval wat zwemmen en je voeten laten behandelen door eelt etende vissen. Dit had ik al eens in Manilla in een zogenaamde fish spa gedaan waar je er vet voor moet betalen en hier kan het gewoon gratis in de natuur.

Al met al is een tochtje naar de Aguinid Falls zeker de moeite waard naast de whale sharks. 's Avonds gingen we dineren in het dorp. Er is niet veel, dus volgens mij komt iedereen uit bij hetzelfde eettentje. Niet echt iets bijzonders, maar de dynamite sticks vond ik erg lekker. Daarnaast had ik nog een portie friet en het bier (red horse) kwam in halve liters flessen dus zover niets te klagen.

Na het dinner vroeg naar bed. Verder is er toch niets te beleven en we moeten er morgen ochtend vroeg uit want dan gaan we naar de Whale Sharks. We hadden transport naar de Whale sharks ook weer gerelend via onze "inn".
Om 05:40 vertrokken we van onze slaap plaats naar de Whale Sharks. Daar waren we om 06:00 en tegen die tijd gaat het daar open ook. Na het aanhoren van de briefing ging de bestuurder van het vervoer de permits regelen en rond half 7 konden we met een van de eerste boten naar de sharks. Wij hadden voor de snorkel "tour" gekozen. Kost P1000 per persoon en dan mag je een half uur snorkelen. Het is wel de bedoeling dat je dicht bij je bootje blijft. Voor de erg beginnende snorkelaars zal ik dit afraden. Je mag maar een half uurtje snorkelen en als je dan de hele tijd met je snorkel zit te kutten is het zo om. Behalve de whale sharks is er verder ook niets te zien. Het water is ook erg troebel (door al het voeren?) maar wat een indrukwekkend gezicht is het als je die beesten ziet zwemmen. Toen er 1tje recht op mij af kwam werd ik echt wel een beetje bang.
Ik had een foto camera waarmee je ook onderwater foto's kan nemen bij onze slaapplek gehuurd. Dat was wel leuk. Zit er over te denken om er zelf ook maar 1tje te kopen. (toen wij gingen was er verder niemand beschikbaar om foto's te maken). Al met al was het niet echt relaxt snorkelen omdat ik ook nog mijn vrouw en dochter in de gaten hield (niet zulke hele goede snorkelaars), foto's maken en ook nog die whale sharks zoeken. Maar wel leuk.
Na de whale sharks terug naar onze slaap plaats om te ontbijten, na het ontbijt uitchecken en daarna terug naar Dumaguete om daar nog even 3 nachten in een resort te blijven. Al met al is 1 nacht Oslob met de waterval en whale sharks goed bevallen en een unieke ervaring.

Antonio

Citaat van: Pinocchio op dinsdag  7 maart 2023, 08:30:32Momenteel loopt er een promotie bij Cebu Pacific (6 tot 10 maart)
Dumaguete-Cebu-Dumaguete (roundtrip) voor 30 Euro zonder baggage en voorbeeld is 7 april-14 april.
PHP 776.52 one way
Ja maar... we wonen in Davao.
Als je achteraf alles vooraf anders doet als dat je gedaan zou hebben blijft het resultaat hetzelfde

Pinocchio

Dan ben je goedkoper met Air Asia:48 euro retour voorbeeld 15-22 april.