Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Reis Filippijnen

Gestart door timc, zondag 19 maart 2023, 23:59:17

Vorige topic - Volgende topic

timc

Citaat van: Ingy op vrijdag 24 maart 2023, 02:48:59Timc,

Het is een mooi land, aangename mensen, maar het is een andere cultuur, andere gewoontes, een ander "Way of life" zal ik maar zeggen.
Begin dus niet te vergelijken met België of onze westerse wereld, draai de knop in je hoofd om, je bent in de Filippijnen.

En vooral geniet ervan!

Grtz!
Ik ga zeker mijn best doen zag er een heel mooi land uit :D palawan en manilla staan op de lijst

timc

#11
Citaat van: koy op vrijdag 24 maart 2023, 06:27:13Hallo,

Ga je alleen om ga je daar iemand ontmoeten...

Het zijn mijn zaken niet maar het is een heel groot verschil als er een filipina(o) naast je staat om je advies te geven. Een white guy (Americano) wordt dikwijls in 't zak gezet. 't Is anders als er een PH bij is die meereist.

Succes en welkom!
Koy

Ik ga met een maat van me , iemand ontmoeten staat niet op het plan maar we gaan wel iets drinken enzo dus die kans is er altijd i geuss :P . Ik wordt liever niet in het zak gezet uiteraard XD

Luke

Citaat van: Michaela op vrijdag 24 maart 2023, 13:18:12voor het reizen in Manila gebruikte ik de app Uber, kun je meteen zien hoeveel  het kost en de gegevens van de taxi en de chauffeur.

UBER in Manila?? Je bedoelde GRAB?

Bulldozer

Wat tips voor beginners:

Voordat je weg gaat je bank informeren dat je buiten Europa gaat en je betaal pas/credit card op buiten Europa zetten.

Indien je nog geen credit card heb, schaf er 1 aan.

Als je langer dan 30 dagen gaat heb je een visum nodig. Dit kan je in Belgie of lokaal in de Filippijnen regelen. Als je geen visum heb moet je een ticket hebben die binnen 30 dagen de Filippijnen uit gaat.

Op het vliegveld in de Filippijnen kan je locale sim kaarten kopen. Ik zelf zal een Globe kaartje nemen. Je kan met Globe registreren voor een internet bundel. Voor zo'n 10 euro heb je wel een sim kaartje met internet voor een maand en nog wat beltegoed.

Euro's worden niet geaccepteerd op de Filippijnen. Op het vliegveld kan je geld wisselen en er staan ook pin apparaten.

Geld pinnen in de Filippijnen is duur. Je moet bij elke keer pinnen een extra bedrag betalen. Beste is zoveel mogelijk pinnen per keer. Beste bank is HSBC. Hier kan je 40000 peso per keer pinnen. Helaas komt deze bank alleen in de zeer grote steden voor en op maar beperkte locaties.

Zorg dat je voldoende kleingeld heb. Een taxi chauffeur, tricycle, of eet tentje kan je niet met 1000 peso betalen, dan hebben ze geen wisselgeld. Beste om grote biljetten in de shopping malls of convenience stores uit te geven.

In Manila is niet zo heel veel te doen (tenzij je van Shopping Malls houd. Intramurous, Rizal Park, Chinese kerkhof en dan heb je het wel gehad. Blijf je langer kan je een excursie naar Mount Pinatubo (in oude jeeps over de lava vlakte en daarna een wandeling naar het krater meer) of naar Corregidor (fort eiland) overwegen.

In Palawan natuurlijk naar de underground river en eiland hoppen in El Nido.


Maar wat had je zelf een beetje in gedachte?

Pinkpanther

Euro's accepteren ze wel in the Philippins......hoe kom je daarbij  ?????
Ik wissel altijd bij moneychangers...tip bezoek er een paar voor de beste koers .

MvG  PP   :hoedjeaf:  :hoedjeaf:  :hoedjeaf:

Bulldozer

Ja, ik bedoel om te betalen. Taxi, winkels, restaurants nemen ze dus niet aan. Staat toch dat je op het vliegveld kan wisselen.

opinie

Citaat van: Bulldozer op zaterdag 25 maart 2023, 13:28:06Ja, ik bedoel om te betalen. Taxi, winkels, restaurants nemen ze dus niet aan. Staat toch dat je op het vliegveld kan wisselen.
Citaat van: Bulldozer op zaterdag 25 maart 2023, 11:33:44Euro's worden niet geaccepteerd op de Filippijnen. Op het vliegveld kan je geld wisselen en er staan ook pin apparaten.

Ja, ik zie waar het misverstand startte. Het geeft de indruk: geld wisselen zolang als het geen euro's zijn.  :happy2: Zulke dingen zijn goudmijnen voor advocaten.
Maar het klopt dat je best alles met lokale valuta betaalt. Veel eenvoudiger!

Citaat van: Pinkpanther op zaterdag 25 maart 2023, 12:58:23Ik wissel altijd bij moneychangers...tip bezoek er een paar voor de beste koers .

Ik heb de beste ervaring met het wisselkantoor in elke SM supermarkt.
57 peso per euro en uit nieuwsgierigheid even gevraagd bij een lokaal wisselkantoor. 49,95! Geen denken aan!
SM werkt via Banco d'Oro (zelfde eigenaar) maar Banco d'Oro wisselt enkel euro's in de provinciehoofdsteden terwijl het in elke stad met een SM kan.  :denk: Zo haal je de klanten binnen die geld hebben.
Let op! No valid ID, no exchange.

Je kan hun site als favoriet in je telefoonbrowser plaatsen. :link: SM wisselkoersen https://smstore.com/services/forex/ Er staan 15 valuta op.
 
Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus

timc

#17
Citaat van: Bulldozer op zaterdag 25 maart 2023, 11:33:44In Palawan natuurlijk naar de underground river en eiland hoppen in El Nido.


Maar wat had je zelf een beetje in gedachte?
DE grooste reden is de underground river uiteraard , island hopping waterval bezoeken en andere toeristise dingen zeg maar in palawan, in manilla hard rock cafe (ja cliche i know) en ook wat dingen bezoeken :D

Luke

Citaat van: timc op zaterdag 25 maart 2023, 21:46:23in manilla hard rock cafe (ja cliche i know) en ook wat dingen bezoeken :D

HardRock Cafe is nu in Conrad hotel Pasay (naast MOA). Best rond een uur of 5 in de namiddag, dan kan je de zonsondergang (als het weer mee zit) over Manila bay bewonderen vanop het terras.
in 2019 was er nog sprake van de oude HardRock in makati terug te openen maar dat is, tot nu toe, nog niet gebeurd.

Michaela

Je hebt gelik Luke, ik bedoelde Grab en niet Uber :thumb: