Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

niet rijksinwoners belasting

Gestart door joe, donderdag 20 april 2023, 06:03:24

Vorige topic - Volgende topic

Baron

Citaat van: O.B.Bommel op donderdag 20 april 2023, 15:59:29
Citaat van: joe op donderdag 20 april 2023, 06:03:24ik word aan 100% belast OP MIJN INKOMSTEN, te betalen 5345€- lees amtenaren pensioen in Belgie door de Belgische fiscus omwille dat ik in de Filipijnen woon.Een attest van geen inkomen afgeleverd door de (BIR) volstaat niet. Heeft iemand ervaring of het zefde probleem. Kan toch niet zijn dat ik de enige hier de enige ben 😪. IK dank U voor uw aaaaandacht
Is geen nieuws, dat zijn nu eenmaal de regels. In NL werkt dat ook zo. Ik heb een rijkspensioen en is belast in NL. Uitgezonderd in het verdrag. Waar ik ook woon. Zo ook de AOW, het algemene pensioen.

Mij verbaast de verbazing daarover. Dat is het eerste waar je naar kijkt als je wil emigreren. Voordeel in NL is dat de eerste schijf niet zo duur is, je betaalt geen premieheffing meer. Maar uiteindelijk is het netto bedrag wat telt.


Dat is best interessant. Wat, mocht ik besluiten om helemaal dus te emigreren naar de Filipijnen, betekent dat voor mijn inkomen (uitsluitend AOW).

Denk, beter misschien droom, hier vaker over. Heb het altijd koud, verwend door mijn tijden in de Filipijnen. Graag vanaf 22 graden. Dus absoluut niet te doe, niet te bekostigen, in Nederland.

Ik denk geen toeslagen (voor de ziektekostenverzekering) en geen belasting betalen meer?

Graag uitgebreide reacties zodat ik dat thema eens goed kan overwegen.
Ik ben heel open: ik verberg niet dat ik iets te verbergen heb.
Mijn bijdragen zijn ter algemene lering en vermaak.
Laat je niet gek maken en maak vooral jezelf niet gek!
Baron, aka ... Baron van Munchhuizen, Baron in Barong, Baron Biero (= grapje).

Bjorna145

Ik betaal over mijn AOW in Nederland belasting maar je betaald geen premie volksverzekeringen meer over mijn andere pensioenen betaal ik geen belasting.
De Filippijnen hebben wel het heffingrecht daarover maar maken daar geen gebruik van.
Als je een staatspensioen uit Nederland ontvangt (AOW ABP) blijf je in Nederland belasting betalen maar je betaald geen premie volksverzekering meer.
Zover ik weet betaal je over de eerste twee schijven rond de 9 a 10%% belasting daarna boven de 68000EURO per jaar rond de 50% belasting.
Dus van de 5345€ zal meer dan 1000Euro aan belasting ingehouden worden schat ik dan heb je nog steeds een mooi pensioen voor Filippijnse begrippen maar of het eerlijk is??????.


m.vr.gr.

Johan


Pinocchio

Citaat van: Bjorna145 op dinsdag  5 maart 2024, 00:18:31Dus van de 5345€ zal meer dan 1000Euro aan belasting ingehouden worden schat ik

ik word aan 100% belast OP MIJN INKOMSTEN, te betalen 5345€- lees amtenaren pensioen in BelgieHier wordt alles een beetje door elkaar gehaspeld lijkt mij.

Het gaat om een pensioen uit Belgie en de betaalde belasting bedraagd 5345 Euro,,, of zie ik dat verkeerd?


boeman

#24
Citaat van: Pinocchio op dinsdag  5 maart 2024, 01:16:14
Citaat van: Bjorna145 op dinsdag  5 maart 2024, 00:18:31Dus van de 5345€ zal meer dan 1000Euro aan belasting ingehouden worden schat ik

ik word aan 100% belast OP MIJN INKOMSTEN, te betalen 5345€- lees amtenaren pensioen in Belgie

Hier wordt alles een beetje door elkaar gehaspeld lijkt mij.

Het gaat om een pensioen uit Belgie en de betaalde belasting bedraagd 5345 Euro,,, of zie ik dat verkeerd?


Dan zal jouw pensioen uitbetaald zijn op een Belgische rekening ? Als je deze op uw Filipijnse bankrekening laat storten is dat niet het geval en krijg je het bruto op je rekening daar

Bjorna145

Boeman, waarom is het zo dat wanneer je het op een Filippijnse rekening laat storten je ineens geen belasting meer betaald?
Volgens mij moet je nog steeds aangifte doen en volgt daar een aanslag uit wanneer je inkomen boven de belasting vrije voet uitkomt.


m.vr.gr.

Johan

Luke

Citaat van: boeman op dinsdag 30 april 2024, 18:29:45Dan zal jouw pensioen uitbetaald zijn op een Belgische rekening ? Als je deze op uw Filipijnse bankrekening laat storten is dat niet het geval en krijg je het bruto op je rekening daar

Keep dreaming. Als je een BE staatspensioen ontvangt (FPD) dan wordt dat BE belast ongeacht of je domicilie in the PH is.