Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

eTravel voor UIT-reizen

Gestart door Kalbo, vrijdag 17 november 2023, 06:50:03

Vorige topic - Volgende topic

Kalbo

Ik was al bekend met het fenomeen eTravel voor het reizen naar de Philippijnen, werk snel en efficient. Maar nu zie ik voor het eerst dat ook een eTravel pass vereist is bij uitreizen, Dus bij het verlaten van de Philippijnen.
Vraag: Is dit een vervanging van de "Exit Clearance"? Of komt deze eTravel er gewoon bovenop? NOG meer burocratische nonsence :)

https://etravel.gov.ph/

Luke

Citaat van: Kalbo op vrijdag 17 november 2023, 06:50:03Ik was al bekend met het fenomeen eTravel voor het reizen naar de Philippijnen, werk snel en efficient. Maar nu zie ik voor het eerst dat ook een eTravel pass vereist is bij uitreizen, Dus bij het verlaten van de Philippijnen.
Vraag: Is dit een vervanging van de "Exit Clearance"? Of komt deze eTravel er gewoon bovenop? NOG meer burocratische nonsence :)

https://etravel.gov.ph/

Who are required to register or update in the eTravel?

The following shall be required to register/update in the eTravel System, except  foreign diplomats, and their dependents, foreign dignitaries, and members of their delegation, 9(e) visa holders, and holders of diplomatic and official/service passport:

Arriving Filipino and foreign crewmembers;
Arriving Filipino and foreign passengers; and
Departing Filipino passengers.

Het ECC-A (voor toeristen) is nog altijd nodig indien verblijf langer dan 6 maanden

Bulldozer

Citaat van: Kalbo op vrijdag 17 november 2023, 06:50:03Vraag: Is dit een vervanging van de "Exit Clearance"? Of komt deze eTravel er gewoon bovenop? NOG meer burocratische nonsence :)

https://etravel.gov.ph/
Dat komt er nog bovenop. Met een beetje geluk kent hij al je gegevens nog van de vorige reis nog. Klik op click here if travelling again onderaan de pagina. Scheelt heel veel invullen.

Ik ben trouwens nog nooit gecontroleerd uitgaand, maar misschien zien ze op de computer bij de immigratie wel of je het heb ingevuld.

Riens

Afgelopen zomer kwam dit in plaats van de exit clearance. Dus alles ging via de e-travel verder helemaal niets ingevuld om het land te verlaten. Document hoef je ook niet te laten zien, komt tevoorschijn als ze het paspoort scannen.

Eerder was ik al eens met collega's gereist die het niet ingevuld hadden omdat er toch niet naar gevraagd werd, zij werden er gewoon tussen uitgehaald om deze alsnog in te vullen.

maastricht

Exit clearance is nog steeds nodig na verblijf van 6 maanden, er werd mij in het voorjaar naar gevraagd. Is ook maar een maand geldig.

Who needs exit clearance in Philippines?
Tourists staying more than 6 months must obtain an Emigration Clearance Certificate(ECC) from BI. You must submit the proper form along with 3 passport-sized photographs and the visa fees . Permanent residents temporarily leaving the country must apply for a re-entry permit with BI.

Kalbo

Nou, een dag voor vertrek UIT de Ph. dus een eMailtje van Cebu Pacific dat ik vooral niet moest vergeten om onze eTravel pass aan te vragen. Dus gedaan, klik op "Foreign Passport" etc. Klik op "LEAVING the Ph."
Alles verder naar behoren ingevuld en ik krijg netjet een eTravel uitreis pass. Eenmaal aangekomen op NAIA zie ik dat alle PHILIPPINO citizens zo'n ding moeten aanvragen. Geen spreke dus van NIET Philippino's. Netjes door Immigration gegaan en nooit heeft er ook maar 1 simpele ziel naar onze eTravel pass gevraagd.
Het is altijd "More Fun in The Philippines".  :ikkeniebegrijp:   

maastricht

Hoe lang was je in de Filipijen geweest, langer dan 6 maanden vereist een Exit clearance. Wanneer je getrouwd bent na een jaar.

As for emigration clearance certificate, it is not applicable to a balikbayan, so long as you leave before the year is up. And if you were an ordinary tourist, it is not required until you have been in the Philippines for more than 6 months. There will be no travel tax so long as you depart before the year is up.

Bulldozer

Citaat van: maastricht op woensdag 22 november 2023, 01:35:14Hoe lang was je in de Filipijen geweest, langer dan 6 maanden vereist een Exit clearance. Wanneer je getrouwd bent na een jaar.
Ligt aan je visum. Als je een 13a visum heb moet je altijd een Exit Clearance en reentry permit kopen. Zelfs al ben je maar 2 weken in de Filippijnen geweest.

Enige voordeel is dat je op Naia 3 dan apart door de immigratie en tegenwoordig ook de beveiligde kan waardoor er hier geen wachttijd voor is. Ik voelde me bijna een vip

Kalbo

Wat is dan nog het nut van een 13a visum?? Ik ben getrouwd met een Philippina en reis op een Balakbayan visum.

Bulldozer

Citaat van: Kalbo op woensdag 22 november 2023, 11:28:40Wat is dan nog het nut van een 13a visum?? Ik ben getrouwd met een Philippina en reis op een Balakbayan visum.
Ik reis vaak alleen dus een Balakbayan krijg ik niet. Met een 13a visum mag je blijven zolang je wilt. Handiger voor aanvragen van Rijbewijs, hypotheek, bank rekening, etcetera.