De bouw van een beach house & 5 Units

Gestart door Kalbo, woensdag 13 maart 2024, 11:50:39

Vorige topic - Volgende topic

Kalbo

Dit werd duidelijk toen we regelmatig werden geconfronteerd met illegaal "dynamite fishing" hier voor de deur. Toen mijn echtgenote hierover ging rapporteren bij de "Coast Guard" kreeg ze allerlei wazige antwoorden. Wat blijkt: de eerste en de beste visvangst wordt afgeleverd bij........ je raadt het al?....... bij de Coast Guard.  :negatief:   :ikkeniebegrijp: 

Bjorna145

Toen ik indertijd 2011 aan de aanbouw van mijn huis begon had ik geen vergunning in een notime stonden er mensen van de gemeente op de stoep (getipt door jaloerse buren).
Wij hadden gelukkig veel familie op het stadhuis een tekenaar en een vergunning was zo geregeld.
Geld en kennissen doet veel.

m.vr.gr.

Johan 

Kalbo

Nog altijd met de fundering bezig, niet de meest opwindende fase van de bouw, wel de belangrijkste.

Nog maar even een rondje vliegen dan:


Kalbo

Het beton voor de fundering is gestort, de eerste lagen hollow blocks liggen er in, en dat gebeurt emmertje voor emmertje voor emmertje....  :ikkeniebegrijp: En als je het cement moet aandragen en je hebt geen kruiwagen bij de hand, dan draag je de zakken toch gewoon op je hoofd? Geen wonder dat ze allemaal nek-schouder en rugklachten hebben.


Kalbo

Het is nog steeds een grote bouwput, het gaat erg langzaam naar mijn zin, hoewel de kenners zeggen dat het allemaal vlot gaat. Maar de steigers zijn al op volle hoogte. Pas als de hele fundering erin ligt zal alles wel een stuke sneller gaan. We zullen zien.startagain

Ziet er allemaal mooi en zéér stevig uit. Wat ik me afvraag is of er in de Filipijnen ook "kelders" in huizen voorzien worden soms, zoals hier in België. Hebben er leden ervaring mee? Is het er koeler? Veiliger lijkt me wel, toch bij aardbevingen of oorlog. Mss beter een nieuw topic opstarten?
Move on.. to learn and improve

Pinocchio

Kelders  worden enkel toegepast voor geventileerde ruimtes zoals winkelpanden en parkeergarages.
Door de hoge luchtvochtigheid is het niet aangewezen om dit in private woningen toe te passen.

Kalbo

Citaat van: startagain op zaterdag 11 mei 2024, 22:54:21Ziet er allemaal mooi en zéér stevig uit.

Die stevigheid wordt bereikt door de diepte van de fundering. Deze is hier 3 meter! De reden hiervoor is dat slechts de bovenste meter van de grond klei is, en daarna wordt het klei/zand en daarna slechts zand.
Door de fundering dieper te maken loop je minder kans op verschuivingen. Ook bij aardbevingen staat het huis "als een rots in de branding." (Dat laatste kun je heel letterlijk nemen ondat het huis direct aan het strand ligt)
Daarnaast zijn ale kolommen verbonden met gewapend betonnen "beams". Ik weet het Nederlanse woord hiervoor niet.


koy

ziet er stevig en goed onderbouwd uit - veel succes met de bouw  :daag:

koy
leven en laten leven...