Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Turkish Airlines

Gestart door Pinocchio, zondag 7 april 2024, 07:55:53

Vorige topic - Volgende topic

Pinocchio

Wie momenteel reeds op zoek is naar het beste ticket voor het najaar komt meestal uit bij Turkish airlines zowel met vertrek uit Schiphol als uit Zaventem. Kostprijs rond de 900 Euro.
Wie kijkt voor een ticket om +/- 6 maand te overwinteren en dat in comfortabele Business class wil doen komt aan 2500 Euro. Vlieg je vanuit Brussel dan betaal je zelfs meer dan 3.000 Euro.
Ben je wat meer avontuurlijk aangelegd dan kan een ticket Amsterdam - Bangkok in Business class evenwel voor 1.873 Euro en dat is een koopje want minder dan het dubbele van een economy ticket (zelfde vlucht):

Amsterdam to Bangkok on Saturday, August 17
14:40 AMS Amsterdam IST 15:25 BKK Bangkok Next day Flight 19h 45m
BUSINESS Business Semi-FlexibleJ,J

INBOUND TRIP  
Bangkok to Amsterdam on Monday, February 17 --06:25 BKK Bangkok IST 16:55 AMS Amsterdam Flight 16h 30m
BUSINESS Business Semi-FlexibleJ,J

De heenvlucht 19u45m met een overstap van ruim 6 uur geeft je bovendien de kans om de business lounge in de luchthaven van Istanbull te verkennen.
Een ticket Bangkok-Manila=Bangkok kost met Cebu Pacific ongeveer 190 Euro maar kan goedkoper tijdens promotie acties. Daar komt wel nog wat bij voor de ruimbagage.
Vlieg je met Philippine Airlines dan kost het ongeveer 280 Euro en daar is dan ruimbagage,eten en drinken aan boord inbegrepen. Vlieg je verder naar Cebu (via Manila) dan kost een ticket bij Philippine airlines ongeveer 300 Euro en 235 euro bij Cebu Pacific maar minder comfortabele uren en ruimbagage eten en drinken niet inbegrepen.
Een luchthaven hotel in Bangkok kost een stuk minder dan in Manila.

Bulldozer

Ik snap deze post niet. Ik vlieg voor de laatste 10 jaar minimaal 3x per jaar Amsterdam - Manila - Amsterdam en ik ben Turkish Airlines nog nooit als goedkoopste tegen gekomen. Bron google flights en directe websites luchtvaart maatschappijen welke op Naia vliegen

Pinocchio

Even een verduidelijking.
Vanuit Amsterdam zijn er uiteraard meer mogelijkheden om naar Azie te vliegen dan vanuit Brussel.
Bij de keuze voor een luchtvaartmaatschappij kijk ik bovendien nooit naar maatschappijen die ruimbagage apart rekenen en dat zijn (volgens mij) alle Europese maatschappijen.(behalve Turkish airlines als je die als Europees beschouwd)
Vanuit Brussel kom je met 1 overstap automatisch op maatschappijen uit het Midden Oosten + Singapore airlines.
Voor de data in mijn voorbeeld kwam ik als goedkoopste tegen Saudia airlines en die heb ik niet meegerekend, en als tweede Turkish airlines maar misschien heb ik hieruit te vroeg conclusies getroffen waarvoor mijn excuus.
Ik maak steeds gebruik van Skyscanner als ik op zoek ga naar goedkope tickets.

Bulldozer

Vooral omdat je zegt "komt meestal uit op" wat betreft Brussel zal het best kunnen dat je gelijk heb, daar kijk ik niet naar vluchten. Maar er is dus een aanzienlijk verschil tussen meestal uitkomen op en met mijn ervaring dat ze nog nooit vanuit Schiphol de goedkoopste zijn geweest.

Waarom reken je Saudia trouwens niet mee? 1x mee gevlogen, is niet beter/slechter dan de andere, tenzij je perse alcohol wilt drinken.

Qua Europese luchtvaart maatschappijen is alleen KLM rond de kerst relatief goedkoop (toen ik er mee gevlogen had was bagage nog inclusief) en af en toe Lufthansa / swiss air, maar dat is 2x overstappen en niet echt vriendelijk met boeken dus heb die laatste nog nooit geboekt. Meestal inderdaad via midden oosten, vooral tijdens Corona. Laatste paar keer was Cathay Pacific de goedkoopste. Wat op zich wel lekker is want dat is de snelste verbinding vanuit Schiphol met anderhalf uur overstappen.

Pinocchio

Citaat van: Bulldozer op maandag  8 april 2024, 06:37:09Waarom reken je Saudia trouwens niet mee? 1x mee gevlogen, is niet beter/slechter dan de andere, tenzij je perse alcohol wilt drinken.
De voornaamste reden dat ik Saudia niet meereken is de 6 uur overstap op de heenreis. Ik heb er nooit mee gevlogen en ook niet met Turkish airlines trouwens.
Vanuit Brussel heeft ook Ethiad dat probleem, namelijk 6 uur overstap op de heenreis in Abu Dhabi.
Turkish airlines heeft verschillende vluchten op Brussel en Amsterdam en dan kan je wel in minder dan 20 uur naar Manila Vliegen.
Een zeer korte overstaptijd heeft dan weer het risico dat je de aansluiting mist bij vertraging.
Vluchten vanuit Manila kan je beter, indien mogelijk, een langere overstaptijd nemen want daar heb je altijd vertraging. :lachen:

O.B.Bommel

Een maand geleden weer geboekt voor Juli en November. Kwam ook weer uit op Turkish Airlines want Cathay Pacific zat BC ruim boven de 3000. Wellicht te vroeg geboekt nu hebben ze ineens promo voor Cathay al moet je maar afwachten of het voor jouw vlucht geldt. Ik maak me er inmiddels niet meer druk om of het een paar honderd scheelt, je doet het zelden goed. Het is altijd wat. Je boekt te vroeg of te laat. Vroeger zag je nog wel echte koopjes die zijn er steeds minder in mijn beleving. Meestal lever je dan comfort in als wachttijden, overstappen of combinatievluchten.

Ik kijk meestal op Skyscanner en Momondo. Heb ik dan een prijs dan ga ik naar mijn reisbureau waar ze mogen boeken als zij dezelfde of een lagere prijs hebben. Soms zien ze net iets meer dan ik of hebben ze een speciaal ticket. Bij dezelfde prijs kost het me 35 euro extra boekingskosten, ze zijn geen filantropische instelling. En als er iets mis gaat mogen zij het oplossen.

Ik vrees dat vliegen steeds meer een dure aangelegenheid wordt. Mijn grootste kostenpost zeg ik altijd. Het zij zo, met de boot duurt het wat lang.

Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam

jack

heb laatst een enkeltje voor nu in mei;  Cebu-ams geboekt voor 245€,  met china eastern, 5uur layover in Shanghai, ben benieuwd.

reviews zijn niet slecht,

Pinocchio

Ook vanuit Amsterdam kan je in mei goedkoop AMS-CEB-AMS met China Eastern.
Voorbeeld: heenreis 19 mei en terugreis 17 juni: 519 US $ (484 Euro) rechtstreeks te boeken bij de luchtvaartmaatschappij

20:15 AMS Amsterdam ‪23h 20min‬ 1 tussenstop 01:35+2 CEB Cebu City

Toegestane bagage:‪ 1 × 23kg‬

02:35 CEB Cebu City ‪21h 55min‬ 1 tussenstop 18:30 AMS Amsterdam

Toegestane bagage:‪ 1 × 23kg‬

‪US$ 519 Prijs per volwassene

yepyep

Ik heb een retourticket kunnen kopen voor mei 2024 van MNL naar AMS voor 600 euro met China Southern via Guangzhou. Ben er blij mee, want de prijzen zijn niet meer goedkoop tegenwoordig.