Verdwenen Filippijnse luchtvaartmaatschappijen

Gestart door Pinocchio, maandag 15 januari 2024, 11:17:14

Vorige topic - Volgende topic

Pinocchio

Een lijstje met Filippijnse luchtvaartmaatschappijen die niet langer bestaan (en het zijn er heel wat)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_defunct_airlines_of_the_Philippines

opinie

Iloilo-Negros Air Express was de eerste commerciële luchtvaartmaatschappij in de  :smiley-philippines:
Dankzij de Japanners die de luchthaven platbombardeerden verloor Iloilo zijn voorsprong op andere provincies ook in andere sectoren. Samen met het andere Hiligaynon-gebied Negros Occidental was het een tegengewicht voor Manila.


Op tijdstip 11 minuten komt de eerste vlucht en luchthaven ter sprake:Even een zijstapje hierop voortbouwend: Negros Occidental en Oriental waren gedurende een korte tijd een onafhankelijke republiek tussen de Spaanse en Amerikaanse overheersing. https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Negros
Een grappig feit is dat de Spaanse bevelhebber zich overgaf toen hij het zwaarbewapende revolutionaire leger Bacolod zag omsingelen. Pas na de overgave kwam hij te weten dat hij zich had overgegeven aan een leger niet gewapend met geweren en kanonnen maar met houtskool zwartgeverfde stokken en opgerolde bamboematten op karrenwielen. De stapels kanonskogels waren zwartgeverfde kokosnoten.  :haha:
CitaatThe revolutionaries, led by Generals Juan Araneta, from Bago and Aniceto Lacson, from Talisay, were actually carrying fake arms consisting of rifles carved out of palm fronds and cannons of rolled bamboo mats painted black. On 5 November, Spanish officials surrendered themselves to native leaders.
Araneta en Lacson gaven een nieuwe diepte aan de uitdrukking: pokerface.  :neeneenee: No, you can't read my pokerface.  :karaoke:

Homo doctus in se semper divitias habet.
Phædrus