Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

terug naar huis

Gestart door buizesmurf, woensdag 17 maart 2010, 10:06:28

Vorige topic - Volgende topic

buizesmurf

Meestal ontmoet ik hier in de filipijnen buitelanders die om het jaar of soms na een langere periode de filipijnen bezoeken.Voor mij echter is het omgekeerde het geval.Na een soms nogal bewogen jaar terug naar belgie begin juli.Ben benieuwd of daar nu ook veel veranderd is. :ikkeniebegrijp: :vl: :belgiesmiley: :denk: :floet: :thumb: :neeneenee: :jajaja:
Three switched swiss withes watch three swiched swiss swatch watches, witch  switched swiss witch watch to wich swiched swiss swach watch

Rich

Citaat van: buizesmurf op woensdag 17 maart 2010, 10:06:28
terug naar belgie begin juli.Ben benieuwd of daar nu ook veel veranderd is. :ikkeniebegrijp: :vl: :belgiesmiley: :denk: :floet: :thumb: :neeneenee: :jajaja:

Nee hoor smurf................nog steeds hetzelfde als 50 jaar geleden  :biggrinn:
Rich de Nederbelg.

stip66

.... of terug 50 jaar vooruit bedoel je Rich ?  :lachen:

Rich

Zo zou je het ook kunnen stellen misschien  :lachen:
Rich de Nederbelg.

Luc

Als ik de staat van onze autowegen op dit moment zie  :weetikniet:

Met een emmertje asfalt de gaten opvullen  :haha:

en voor niks nog geld  :floet:
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Phille

Smurf,

En toch is er iets er iets sterk veranderd, je gaat geen aanpassingen hebben ivm het kleur van de mensen, tegenwoordig hebben ze hier ook allemaal een bruin kleurtje ... handig toch  :jajaja:

Loop je overdag in een grote stad rond dan zie je af en toe ne witte, klinkt toch vertrouwd voor jou he  :jajaja: ... juist ja, de witten zijn gaan werken en dus overdag niet te zien opt straat en 's avonds denk je dan  :denk: wel ook niet want ze hebben schrik om buiten te komen  :jajaja: en voor de rest is er zo goed als niks veranderd in ons landje.

Voor de rest is it allemaal business as usual ...

Baliw-katok

Je topic is getiteld "terug naar huis", bedoel je daarmee dat je je eigenlijk toch meer thuis voelt in België dan in de Filippijnen ?

Robert

wou dat ik jou probleem had buizesmurf, jij woont daar tenminste al.
de meesten hier dromen daarvan, ik wel in ieder geval.

buizesmurf

Terug naar huis kan je opvatten zoals je wilt.Voel me hier in de phils meer thuis dan in belgie,gewoon omdat ik 11 maanden hier ben en slechts een maand in belgie.Na een periode van bijna 3 jaar gaat mijn leven wel bijna volledig veranderen.Eindelijk gevonden wat ik al lang zocht,na mijn terugkeer in augustus is het terug verhuizen geblazen.Ga proberen een eenvoudig resortje te runnen,niet in negros maar op een eigenlijk god vergeten plaats hier in de filipijnen.maar hou jullie wel op de hoogte.Tergelijkertijd zijn alle ervaringen met bezoek of runnen van iets dereglijks altijd welkom,ga nu even mijn middag eten nuttigen,zoals altijd buiten,want dat is nogaltijd mijn grootste luxe hier,die maanden dat jullie je arm stoken om jullie huizen op temperatuur te houden zat ik mijn short buiten mijn maaltijden te nuttigen. :happy: :applaus: Maar ik mis somtijds wel een gooie friet met biefsteak of ne martine van de broodjesbar,maar je kan niet alles hebben in je leven nietwaar. :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :daag: :daag: :daag:  tot binnenkort
Three switched swiss withes watch three swiched swiss swatch watches, witch  switched swiss witch watch to wich swiched swiss swach watch

Lenn

Goede friet is te koop bij makro en anders zelf maken dus.Moet toch niet een probleem zijn voor iemanden die broden bakt en zelf kazen maakt.
Biefstuk kan je overal kopen.Waar beef is is ook tenderloin.

boomerang

Citaat van: Lenn op vrijdag 19 maart 2010, 09:12:14
Goede friet is te koop bij makro en anders zelf maken dus.Moet toch niet een probleem zijn voor iemanden die broden bakt en zelf kazen maakt.
Biefstuk kan je overal kopen.Waar beef is is ook tenderloin.

Je zal loin bedoelen want het "tender" heb ik hier nog niet gehad.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"

Mawibata



Citaat van: buizesmurf op vrijdag 19 maart 2010, 03:54:34
.Ga proberen een eenvoudig resortje te runnen,niet in negros maar op een eigenlijk god vergeten plaats hier in de filipijnen.maar hou jullie wel op de hoogte.

We wensen je alle succes met het resort.


Mihmi & WiLLy


PS : Discount voor de forumleden ??  ja toch    :thumb:



:daag:
Giving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.

Phille

Citaat van: Mawibata op vrijdag 19 maart 2010, 21:35:55


Citaat van: buizesmurf op vrijdag 19 maart 2010, 03:54:34
.Ga proberen een eenvoudig resortje te runnen,niet in negros maar op een eigenlijk god vergeten plaats hier in de filipijnen.maar hou jullie wel op de hoogte.

We wensen je alle succes met het resort.


Mihmi & WiLLy


PS : Discount voor de forumleden ??  ja toch    :thumb:



:daag:

Mogen wij het adres weten aub? Dan weten we waar naartoe als we in de Filipijnen zijn.

Fail_over

Go for it Buizensmurf!  :thumb:
Is eigelijk ook mijn grote droom, maar ja. eerst de kids een goede basis geven in EU.
Als je zover bent, laat ff weten waar. Komen we langs.
(Ik weet nog wel een paar leuke lotjes op Biliran, jij ook denk ik wel.)
Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

Digos


Hey loodgietersmurf, dat gevoel van terug naar huis is bij ons wel als we met onze valiezen buiten op NAIA staan.

Het goed goed gevoel om terug in Europa te komen is ver te zoeken en niet bestaande of echt niet helemaal hetzelfde  :weetikniet:  :ikkeniebegrijp:

Wat betreft de friet biefsteak, kan ik maar zeggen....de friet dat lukt wel maar niet de biefstuk (als je uit eten gaat zeker niet). Bij ons op Negros hadden we altijd goede aardappelen (beter dan wat hier verkrijgbaar is).

Het hele jaar door hadden we goeie petatten, en om de frietjes te bakken gebruikten we kokosolie in een  :belgiesmiley: fritpotje.

In het begin heb ik allerlei stukken beef geprobeerd..........niks dat er uitzag als biefsteak omdat alles verkeerd gesneden is en heb dat al gauw opgegeven.

Wat nog wel herkenbaar was, was de tendeloin (varkenshaasje of de filé van het varken) dat was toen goedkoper als beef (rund) ik heb dan ook varkenshaasje gegeten tot het men oren uit kwam, maar was best te doen als je de prijs gaat vergelijken hier in Europa.

Irene maakte daar steaks van en is beter als biefsteak, je mag ze uiteraard niet laten bakken op de Filippijnse manier  :lachen:

Dat resortje van je.....is dat al open in september? We zijn nog opzoek naar een alternatief.....een optie om ergens nog een beetje op vakantie te gaan?

O0

LIVE ONCE - LIVE IT

Lenn

Om nog maar ff offtopic te blijven.Biefstuk(ossehaas) koop ik hier in dvo op bestelling bij de slager want het meeste gaat naar restaurants.Zo'n 1,5 kg.(australie,php860 per kg)Tevens bij de makro(brazil,php 680).
Ook bij div. winkels us angus beef.php 1800php.
Ik eet hier ook in restaurants, lokale beef, superzacht, 250php.Ik weet niet hoe ze dat voormekaar krijgen.

Luc

Naar het schijnt marineren in ananas. Heb het zelf nog nooit geprobeerd.

"We have found that the best meat tenderizing marinade would be anything containing raw fresh squeezed pineapple juice. Pineapple juice contains an enzyme called Bromelain which breaks down proteins, and thus it can quickly soften up even the thickest or toughest steaks."
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

boomerang

Citaat van: Luc op zondag 21 maart 2010, 10:53:52
Naar het schijnt marineren in ananas. Heb het zelf nog nooit geprobeerd.

"We have found that the best meat tenderizing marinade would be anything containing raw fresh squeezed pineapple juice. Pineapple juice contains an enzyme called Bromelain which breaks down proteins, and thus it can quickly soften up even the thickest or toughest steaks."

7 UP doet dezelfde truc. Vooral eend wordt er bijvoorbeeld boterzacht in.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"

stip66

Citaat van: boomerang op zondag 21 maart 2010, 10:58:23
7 UP doet dezelfde truc. Vooral eend wordt er bijvoorbeeld boterzacht in.

Hi Boomerang,

Enig idee hoe te werk te gaan met 7UP of waar ik de methode kan vinden ?

boomerang

Citaat van: stip66 op zondag 21 maart 2010, 11:23:00
Citaat van: boomerang op zondag 21 maart 2010, 10:58:23
7 UP doet dezelfde truc. Vooral eend wordt er bijvoorbeeld boterzacht in.

Hi Boomerang,

Enig idee hoe te werk te gaan met 7UP of waar ik de methode kan vinden ?

Een liter 7 UP en een paar grote handenvol met ijsblokjes (vooral niet te zuinig zijn met de ijsblokjes), daarna langzaam opkoken tot gaar. Het klinkt ongelooflijk maar is echt waar.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"

stip66

 :thumb: Boomerang.

Wordt het dan niet te zoet van smaak ?

boomerang

Citaat van: stip66 op zondag 21 maart 2010, 11:29:49
:thumb: Boomerang.

Wordt het dan niet te zoet van smaak ?

Na het zacht koken insmeren met de gebruikelijke kruiden en daarna braden.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"

Digos


Ik vind het maar niks, vlees in 7up of Sprite  :ikkeniebegrijp:

Voor een goede biefsteak is het misschien wel beter om terug naar huis te gaan.....zijn we ineens terug ontopic  :floet:

LIVE ONCE - LIVE IT

Limburger

Vanmorgen, tijdens de preek, gaf een Italiaanse Pater uitleg over hoe je spaghetti moest koken. Het laatste was: direct, als het klaar is, opdienen lauwe Spaghetti is niet te eten! De echtgenoot zou wel eens boos kunnen worden als de spaghetti lauw is en er mee gaan gooien in de richting van zijn vrouw.

De Flipjes snapten er niets van Het is toch dezelfde spaghetti? Zij eten toch ook al hun eten koud of bijna koud?
:lachen:

Om lekker te eten kun je inderdaad beter "Terug naar Huis" een alternatief is Thailand of Vietnam.

Luc

"thuis" foefelen ze ook dikwijls om de biefstuk malser te maken.

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Lenn

Gellukig maar dat ik dat soort praktijken niet hoef toe te passen voor mijn biefstukje, want die is al boterzacht.

buizesmurf

#26
Frieten,de mayonaise,brood,kaas etccc...maak ik al een tijdje zelf.Maar kijk er toch naar uit tijdens mijn vakantie in juli een paar keer een frituur,broodjesbar,cafee,etc.te bezoeken.Na mijn terug keer ook nog ne keer ne verhuis,al de 4e keer hier in de phils..Omdat ik hier dankzij traag internet geen foto,s geplaatst krijg,hier een link..
http://www.facebook.com/profile.php?id=1418507948 huisje met tuintje moet de volgende woonlocatie,voor hoelang :denk: :ikkeniebegrijp:   :benweg: :weetikniet: :happy:  van,t leven genieten zolang het kan,de rest volgt wel
Three switched swiss withes watch three swiched swiss swatch watches, witch  switched swiss witch watch to wich swiched swiss swach watch