Kosten ATM gebruik in de Filipijnen

Gestart door Kano, zondag 21 maart 2010, 07:37:03

Vorige topic - Volgende topic

bananacreek

#20
Citaat van: pierrevanwies op maandag 21 februari 2011, 05:02:30
@ Antzan,

Hier in dumaguete bij BPI atm en met bankkaart bpi max 40 biljetten dat is wat de atm zegt [of wat er op vermeld staat.]

Ik haal er meestal 40 biljetten van 500 uit in een keer

OF 20 biljetten van 1000 in een keer bij hun 2de atm die er vlak naast staat.

meer dan 20 biljetten van 1000 heb ik nog niet geprobeert.....         :weetikniet:

PIERRE                    

         

Ja, en dat is natuurlijk allemaal bestemd voor Wies??????? :lachen: :lachen: :negatief:

koy

Ter info Maestro Card gebruik bij CitiBank in Cebu: max afhaal per keer is 35.000 per dag, afhalen gaat per 15.000php per keer dus dat je de kaart inbrengt (klopt hebben we uitgeprobeerd).
Wat nu interessant is dat er door CitiBank GEEN kosten wordt aangerekend indien je in hun kantoor afhaalt!

Greets, Koy
leven en laten leven...

ladgar

Bij recente geldafhalingen bij een BPI atm met een belgische kredietkaart , verscheen er geen waarschuwing dat 200 peso kosten zouden aangerekend worden . en bij nazicht van mijn rekening bleek er inderdaad niets aangerekend.

SaginBanana

Citaat van: ladgar op woensdag 25 juli 2012, 14:56:01
Bij recente geldafhalingen bij een BPI atm met een belgische kredietkaart , verscheen er geen waarschuwing dat 200 peso kosten zouden aangerekend worden . en bij nazicht van mijn rekening bleek er inderdaad niets aangerekend.

Dat is het geval bij Argenta inderdaad...

vvjoris

Zou het een verschil maken bij welke bank je afhaalt in  :smiley-philippines:? In ieder geval had ik bij BDO ook de 200 pesos aan mijn been deze week. Het ding vraagt eerst wel of je akkoord bent dat er kunnen kosten afgehouden worden, maar men spreekt wel niet over het bedrag... Als ik het goed heb gaat die 200 pesos er niet af als je een credit card hebt via Argenta? Snap het niet want die 200 pesos blijven toch bij de Filippijnse bank dan? Kan toch niet geloven dat die met argenta een overeenkomst hebben dat ze die met die kaarten niet aanrekenen....
Ik blijf trouw aan mijn roots en principes, en pas me aan waar nodig of wenselijk, waar ik het vanuit mijn hart kan doen, en ik verwacht van anderen hetzelfde.

SaginBanana

Citaat van: vvjoris op woensdag 25 juli 2012, 16:09:09
Zou het een verschil maken bij welke bank je afhaalt in  :smiley-philippines:? In ieder geval had ik bij BDO ook de 200 pesos aan mijn been deze week. Het ding vraagt eerst wel of je akkoord bent dat er kunnen kosten afgehouden worden, maar men spreekt wel niet over het bedrag... Als ik het goed heb gaat die 200 pesos er niet af als je een credit card hebt via Argenta? Snap het niet want die 200 pesos blijven toch bij de Filippijnse bank dan? Kan toch niet geloven dat die met argenta een overeenkomst hebben dat ze die met die kaarten niet aanrekenen....

Er is wel een overeenkomst tussen die banken.  HSBC en Citibank zijn nu nog gratis, maarja als ik daar naartoe moet rijden kost me ook al 100 php. Echter, opnemen met een creditcard is al duur zat, ruim E4,50 standaard opnamekosten, maarja wel geen 200 pesos, wat is wijsheid :lachen: Ik snap sowieso niet waarom mensen met een buitenlandse pinpas als slaven in de rij staan om nog te pinnen en vervolgens zich laten afzetten met 200php fee, aangezien ik net heb gehoord dat ik via bepaalde money remittance bedrijven voor slechts 5 euro ruim 5,000 euro in een keer cash kan laten uitbetalen tegen een goede koers, en dan allemaal vanachter het vertrouwde pc'tje.

Ketelbinkie

Heeft men een saldo tegoed op de bijbehorende rekening van de creditcard dan berekent Visa enkel 1,50 euro bij opname cash via een ATM in  :smiley-philippines:. De 200 peso worden dan NIET in rekening gebracht. Veelal is de koers net iets lager als bij opname met een debitcard. Aan de andere kant is een positief saldo op de rekening van een creditcard weer rente dragend. Dus wordt een rekensommetje van plus/min wat het voordeligste is. Enne 5.000 euro laten overmaken en in cash in peso laten uit betalen. Dan is het te hopen dat er niemand wordt getipt, this is The  :smiley-philippines:.

O.B.Bommel

Citaat van: Ketelbinkie op donderdag 26 juli 2012, 06:37:20
Heeft men een saldo tegoed op de bijbehorende rekening van de creditcard dan berekent Visa enkel 1,50 euro bij opname cash via een ATM in  :smiley-philippines:. De 200 peso worden dan NIET in rekening gebracht. Veelal is de koers net iets lager als bij opname met een debitcard. Aan de andere kant is een positief saldo  op de rekening van een creditcard weer rente dragend. Dus wordt een rekensommetje van plus/min wat het voordeligste is. Enne 5.000 euro laten overmaken en in cash in peso laten uit betalen. Dan is het te hopen dat er niemand wordt getipt, this is The  :smiley-philippines:.
Verdorie had ik dat maar geweten (hoewel de laatste keer veel cash gebruikt), ik heb zo'n Visa-Card met positief saldo (toen minimaal 2000 gulden ik weet niet hoeveel euro's nu) en ik wist van de lagere opnamekosten maar niet van de 200. Ik heb het ooit uitgetest in een ander land maar het scheelde weinig. Kan je dus ook concluderen dat ik het allang eens had moeten proberen.  :stomstomstom: :stomstomstom: :stomstomstom:
Hebben we wel veel zitten ouwehoeren maar dat even net niet ter sprake gehad.
Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam

Herbie

Mijn vriendin heeft mijn visa kaart. Die is geblokkerd op 500â,¬ iedere maand haalt ze daar iets van. Zal nu 200â,¬ daar op storten zo staat hij ook positief. Als ze dan volgende week iets afhaalt zal hij nog altijd positief staan. Of zou dat niet lukken is een kaart van dexia. Effe proberen je weet nooit he. Nu zijn de kosten 5â,¬. Zo volgens Ketelbinkie zou het dan 1.5â,¬ zijn. We zullen zien. Beankt voor de info.  :thumb:
Wanneer mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis.
Wanneer banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.

SaginBanana

Citaat van: Herbie op donderdag 26 juli 2012, 08:35:47
Of zou dat niet lukken is een kaart van dexia. Effe proberen je weet nooit he. Nu zijn de kosten 5â,¬. Zo volgens Ketelbinkie zou het dan 1.5â,¬ zijn. W  :thumb:

Dit gaat niet op voor mijn ING mastercard... helaas geen visa...