Auteur Topic: Porc Adobo  (gelezen 7252 keer)

Offline stip66

  • verbannen
  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.502
  • Geslacht: Man
Porc Adobo
« Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 21:52:06 »
Allee, ik dacht om es effe een beetje verandering te brengen tussen alle seats, trouwpartijen, tickets, bouwplannen,........... dus......

STIP HUSENTRUYT  :lachen:

Men neme 500 gr hespenspek ( in stukken gesneden )
6 Laurierblaadjes
1 Rode ui ( gesneden )
6 Geneverbessen
2 Knoflookteentjes ( versnippert )
1 Paprika ( kleur naargelang uw politieke voorkeur )
Soyasaus
Azijn
Peper
Suiker ( naar smaak )
GEEN zout ( soy en hespenspek zijn al zout genoeg )
En nu de  :belgiesmiley: toevoeging, een goei scheut RODE WIJN !!!!!!!

Alles 1/2 dag laten marineren.

Dan alles opkoken in ne pot gedurende 30 minuten.

En ge krijgt de meest fantatische Adobo ooit.

Serveren met ( Thai Perfumed ) rijst

Smakelijk !


Offline Fail_over

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 2.666
  • Land: be
  • Nationaliteit: nl
  • Geslacht: Man
Re:Porc Adobo
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 21:56:22 »
Hey Stipp,

Wardeer dit nieuwe iniatief heel erg. Ik hou wel van wat gekook.

Maar eh. hespenspek,  was da?

Offline stip66

  • verbannen
  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.502
  • Geslacht: Man
Re:Porc Adobo
« Reactie #2 Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 22:01:19 »
Wel maatje, hespenspek is ongeveer zoals normaal spek, maar zonder de vette rand en malser......
Hespenspek wordt meestal gebruikt bij het serveren van asperges
Vraag maar eens aan je slager.

 :atyourservice:

Offline Rich

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 5.763
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
  • IEDERE DAG HEEFT EEN ANDERE NAAM
Re:Porc Adobo
« Reactie #3 Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 22:02:51 »
Wat zijn de openings uren van je restaurant Stipp ?    JJJJJJaaaaaaaaa mannetje, nu moet je achter het fornuis hé om haar binnenkort te verrassen :thumb: :lachen:

Offline stip66

  • verbannen
  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.502
  • Geslacht: Man
Re:Porc Adobo
« Reactie #4 Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 22:07:01 »
Wat zijn de openings uren van je restaurant Stipp ?    JJJJJJaaaaaaaaa mannetje, nu moet je achter het fornuis hé om haar binnenkort te verrassen :thumb: :lachen:

Hehehehehehehe, lol Rich. Maar ik heb andere orders van de generaal ontvangen.
Steak en stoofvlees staan op haar verlanglijstje.

Maar ondertussen ben ik aan het experimenteren om toch verbasent goe uit den hoek te komen qua Phil food.
Hare Ricecooker staat al vooraan in de kast  :lachen:

Offline Rich

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 5.763
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
  • IEDERE DAG HEEFT EEN ANDERE NAAM
Re:Porc Adobo
« Reactie #5 Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 22:23:21 »
Heb je al een koksmuts?


Offline stip66

  • verbannen
  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.502
  • Geslacht: Man
Re:Porc Adobo
« Reactie #6 Gepost op: woensdag 2 juni 2010, 23:09:47 »
Wow, ik heb juist phone call gehad van mijn buurmeisje, en ze prijst me in de hemel  :haha:
Ik heb haar namelijk een portie ter beschikking gesteld- Zowel zij als haar vriendin waren vol lof  :tongue1:

 :eat1ow4:

Offline opinie

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 2.225
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
Re:Porc Adobo
« Reactie #7 Gepost op: donderdag 3 juni 2010, 00:37:05 »
Maar eh. hespenspek,  was da?

Hesp = ham
hespenspek = hamlap


Offline rambonsusay

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 218
  • Geslacht:
Re:Porc Adobo
« Reactie #8 Gepost op: donderdag 3 juni 2010, 01:18:41 »
awel stip dit zal ik zekere eens proberen te maken wanneer ik in juli in de phills  :smiley-philippines: ben   :thumb:

Offline ganda

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 8.110
Re:Porc Adobo
« Reactie #9 Gepost op: donderdag 3 juni 2010, 08:50:10 »
Maar eh. hespenspek,  was da?

Hesp = ham
hespenspek = hamlap



Hespenspek is eigenlijk een varkenslapje met een stukje spekzwoerd. Het wordt uit de ham of de schouder gesneden. Doorregen lappen worden uit de buik gehaald. Het spreekt vanzelf dat mager hespenspek een iets dunnere vetrand heeft.


Aankopen

Hespenspek wordt steeds dun gesneden. Zodoende hoeft het niet langdurig te stoven.
Men rekent 100 g tot 125 g vlees per persoon.


Bewaren

Hespenspek eet u best zo snel mogelijk na de aankoop op. U kan het verse vlees ook invriezen.


Bereiding

Door kort bakken wordt het hespenspek al gaar. De lapjes kunnen in de pan gebakken worden. Zo krijgen ze een krokant vetrandje. Hespenspek kan ook meegestoofd worden met stamppot en wintersoepen.


Laat het U smaken