Auteur Topic: Eggplant.  (gelezen 11347 keer)

Offline Cosyns Guy

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.817
  • Land: es
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
  • Cristy and Guy
Re:Eggplant.
« Reactie #10 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 10:43:01 »
Ziet er nou nou bepaald  lekker uit.  zo een verschrompeld ding.   Ik hoef ze niet.


Tja, maar de filipina's staan erom bekent dat ze van verschrompelde dingen houden  :kusxe8: ;)

Btw, ik eet het ook niet maar het verkoopt goed.
Aha,is daarom dat ze ons "oude rakkers " huwen,ze houden van verschrompelde dingen.... :lachen:

Offline MadRed

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 209
  • Geslacht: Man
Re:Eggplant.
« Reactie #11 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 11:44:17 »
Ik vind tortang talong echt heerlijk. Mijn asawa maakt het hier ook en het is altijd genieten.

Offline Pjottr

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.022
  • Land: ph
  • Nationaliteit: nl
  • Geslacht: Man
  • My Turf before
Re:Eggplant.
« Reactie #12 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 14:52:41 »
Talong eet ik of gekookt (half cooked) of gegrilled Talong is goedkoop en zeer vitamine rijk dus gezond. Voedingswaarden
per 100 gram vruchtvlees   Gekookte aubergine
 Kilojoule    68
 Kilocalorie├źn    16
 Voedingsvezels (g)    2.5
 Verzadigde vetten (g)    0.0
 Enkelvoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
 Meervoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
 Vitamine B1 (mg)    0.04
 Vitamine B2 (mg)    0.05
 Vitamine b6 (mg)    0.06
 Foliumzuur (ug)    4.0
 Vitamine C (mg)    4.0
 Natrium (mg)    10
 Kalium (mg)    200
 Calcium (mg)    10
 Fosfor (mg)    12
 Magnesium (mg)    8
 IJzer (mg)    0.5
 Koper (mg)    0.01
 Selenium (ug)    1
 Zink (mg)    0.10
 Water (g)    93
    Bron: Nevo Tabel
Bakken met ei is slecht voor de cholesterol en de vitaminen worden vernietigd doodgebakken
Mijn vrouw bakte het vroeger ook. Nu gelukkig niet meer

Offline bananacreek

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 26.136
  • Land: 00
  • Nationaliteit: 00
  • Geslacht: Man
Re:Eggplant.
« Reactie #13 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 15:30:55 »
Talong eet ik of gekookt (half cooked) of gegrilled Talong is goedkoop en zeer vitamine rijk dus gezond. Voedingswaarden
per 100 gram vruchtvlees   Gekookte aubergine
 Kilojoule    68
 Kilocalorie├źn    16
 Voedingsvezels (g)    2.5
 Verzadigde vetten (g)    0.0
 Enkelvoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
 Meervoudig onverzadigde vetten (g)    0.0
 Vitamine B1 (mg)    0.04
 Vitamine B2 (mg)    0.05
 Vitamine b6 (mg)    0.06
 Foliumzuur (ug)    4.0
 Vitamine C (mg)    4.0
 Natrium (mg)    10
 Kalium (mg)    200
 Calcium (mg)    10
 Fosfor (mg)    12
 Magnesium (mg)    8
 IJzer (mg)    0.5
 Koper (mg)    0.01
 Selenium (ug)    1
 Zink (mg)    0.10
 Water (g)    93
    Bron: Nevo Tabel
Bakken met ei is slecht voor de cholesterol en de vitaminen worden vernietigd doodgebakken
Mijn vrouw bakte het vroeger ook. Nu gelukkig niet meer

Bakken met ei..waarom slecht voor de cholesterol?

Het is nu toch al bewezen dat het "total" cholesterol level lager wordt in plaats van hoger bij het consumeren van meerdere eieren per week?
Daarnaast gaat de HDL omhoog....

Ik kan de link op dit forum nu niet vinden (waarom krijgen we een dikke buik (of zoiets) maar ik heb de zogenaamde  ..........test gedaan (een forumlid in Australia) voor een aantal maanden door elke dag twee tot drie gebaken eieren te eten en tot mijn verbijstering bleek het rapport van dat betreffende forumlid volledig te kloppen en inderdaad na die test bleek ook mijn total cholesterol niet gestegen te zijn, maar zelfs iets gezakt en ik ben niet bang meer om per week een stuk of tien gebakken eieren te eten............ :happy: :happy: :happy: :thumb: :thumb:

Ok, dat was het topic van de heer ADRIAAN

http://www.filippijnen.org/index.php/topic,6522.msg41406.html#msg41406


  

Offline Luc

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 2.473
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
Re:Eggplant.
« Reactie #14 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 16:27:38 »
Volgens de British Heart Foundation hangt het ervan af. Gekookt prima, gebakken in veel boter slecht. Het is niet het eitje dat slecht is maar de verzadigde vetten van de boter.

 http://www.bhf.org.uk/default.aspx?page=12920

Online Luke

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.773
  • Land: ph
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
Re:Eggplant.
« Reactie #15 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 16:50:30 »
Dus zonder boter of olie gebakken, geen probleem dan?

Offline vvjoris

  • It's always more fun in the Philippines
  • verbannen
  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 1.608
  • Geslacht: Man
  • Plan, bereken en doe!
Re:Eggplant.
« Reactie #16 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 16:56:57 »
Aubergine op zich is wat mij betreft nogal smaakloos, maar zoals op de foto hierboven op barbecue lijkt het toch wel lekker ...

Wat eieren betreft, ik eet dat met mate 5 - 6 per week. Vooral met spek (maardat is vet natuurlijk) erg lekker. Maar merk op dat er hier in  :belgiesmiley: enorm veel bereidingen zijn met eieren waar je er niet bij stilstaat: koekjes, cake...maar ook gewoon in de keuken, in bijna alle 'witte' sauzen zit ei, en puree, daar draai je ook een eitje door ....

Het is in de dooier dat veel cholesterol zit, maar ik weet niet of dat de 'goede' of de 'slechte' is....

Offline Luc

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 2.473
  • Land: be
  • Nationaliteit: be
  • Geslacht: Man
Re:Eggplant.
« Reactie #17 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 17:20:33 »
Dus zonder boter of olie gebakken, geen probleem dan?


of olijfolie gebruiken.

Offline TheDolphin

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 804
  • Land: nl
  • Nationaliteit: nl
  • Geslacht: Man
  • Heden is de toekomst van het verleden
Re:Eggplant.
« Reactie #18 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 21:07:31 »
Rauw eitje is ook lekker maar dan wel een biologische want van een legbatterij ei kun je sneller salmonella krijgen. Eerst aan de bovenkant van het ei een klein gaatje maken vingertop erop houden dan aan de ondergant een klein gaatje daar je mond op doen, vinger loslaten en leegzuigen. Vooral de eidooier is lekker.  :thumb: En bakvetten zitten er ook niet bij dan. Die Eggplant eet ik trouwens met schil en al op en 5 tot hooguit 10 minuten bakken of koken is meer dan genoeg voor mij.

Offline Fail_over

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 2.688
  • Land: be
  • Nationaliteit: nl
  • Geslacht: Man
Re:Eggplant.
« Reactie #19 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 21:38:57 »
Aubergine op zich is wat mij betreft nogal smaakloos

Klopt,

Zoals ik hem klaar maak: Eerst 5 min onderdompelen in kokend water om de schil los te weken, die lust IK niet.

Vervolgens de eggplant in de lengte in plakken doorsnijden maar niet helemaal los bij de kop. Plat leggen en als een waaier plat in de pan leggen. Dan 3 of 4 eieren erover en heerlijk afbakken. Njamie!