Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Corregidor Island.

Gestart door Rich, dinsdag 1 december 2009, 11:16:29

Vorige topic - Volgende topic

gosternokke

Intramuros is alleen interressant als je in histoirie van het oude manila geinterrsseerd ben. Er is onder meer te zien Fort Santiago, San Augustin Church, Casa Manila, Manila Catheddral, diverse stadspoorten en veel meer. Als je het met behulp van een gids doet kom je veel meer tegen dan zonder gids.  De gids Carlos Celdran geeft vrijwel dagelijks tours door Intramuros   http://celdrantours.blogspot.com/     

Die Calesas kun je inderdaad beter mijden daar.  Is pure oplichting.    Een keer gezien een Amerikaan vraagt de prijs,zegt de driver 200 Sir.  Dus die Amerikaan maakt een ritje met dei Calesa,en wil na afloop 200 peso geven ,nee zegt die driver 200 dollar Sir.   Vervolgens onstaat er een ruzie waar dan ook nog een andere calesadrivers zich mee bemoeien.  Als je een ritje in een Calesa wil maken doe dat dan in Tiendesietas bij Ortigas, kost 30 peso voor een ritje , zonder problemen.

benosabi

ok dan kan ik het beter vermijden ;-)

maar fort santiago is toch wel de moeite of niet?

we willen ook naar Corregidor island gaan, maar weet niet hoelang je erop doet . :biggrinn:

wat ik ook eigenlijk wilde weten, zijn de stranden van manilla bay echt zo vies als ze beweren.
vind het jammer, want met 2 kindjes dan zullen we niet naar het strand kunnen :(

greets
sabine


hallo

ik ben sabine en we hebben een adoptiekindje uit de filippijnen
nu wachten we op ons tweede kindje en hopen dit jaar ons kindje te mogen gaan halen, daarmee dat ik tips zoek voor onze reis :-)
groetjes

gosternokke

O ja , Fort Santiago is zeker wel de moeite waard te bezoeken, een ware oase van rust in een drukke stad. Een deel is gerestaureerd een deel is nog ruine, en alles omgeven door een mooi park.Corregidor eiland is eigenlijk maar 1 uurtje varen vanaf Manila, alle info over corrigidor op de site
http://corregidorisland.com      Manilabay is echt smerig ,ik denk dat daar geen twijfel over bestaat, tis in feite de rioolput van Manila. Je moet je voorstellen Manila een stad met miljoenen inwoners waar het rioolwater zo ongezuiverd in de Manilabay word geloosd.  IK ben in het verleden wel eens met de superferry van Manila naar Cebu gevaren,en dan vaar je dus het eerste stuk ook door Manilabay, en heb toen gezien wat een enorme hoeveelheden afval,plastic en andere troep er ronddrijven.   Denk trouwens dat er geen stranden zijn aan Manilabay. Mocht je perse een Calesaritje willen maken doe het dan hier  http://www.tiendesitas.com.ph/#

benosabi


ben net gaan kijken op de site van Corregidor Island.
whow moet echt mooi zijn
ik hoop dat ze in november of december ook open zijn.

hebben jullie moeten boeken voor deze trip
want zo te zien gaat er maar 1 boot naar Corregidor Island.
om 8.00 am vertrekt de boot en om 02.30 pm vertrekken ze terug naar manilla :-)

hallo

ik ben sabine en we hebben een adoptiekindje uit de filippijnen
nu wachten we op ons tweede kindje en hopen dit jaar ons kindje te mogen gaan halen, daarmee dat ik tips zoek voor onze reis :-)
groetjes

Mawibata

Giving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.

Rich

Citaat van: benosabi op zaterdag 11 september 2010, 13:42:26
hey rich

ik zie dat je hier 2 keer bent geweest,
mag ik dan vragen hoelang dit duurt van traders hotel naar corregidor island
dit is waarschijnelijk per boot hihi :-)

hebben ze daar ook geen witte stranden?
ik denk in Manilla bay zelf niet of wel?

mvg sabine

Dag Sabine,

Ik ben destijds  naar corregidor island geweest, de eerste keer eerst met de bus en tot Mariveles, en dan 25 minuten met een bootje naar Corregidor.
De tweede keer ben ik geweest met de boot vanaf Roxas boulevard, en zo'n klein halfuurtje dacht ik.

De kanonnen die je daar gaat zien zijn zo indrukwekkend, en de bominslagen in de bunkers des te meer. Doe zeker de malintatunnel. Je gaat er doorheen met een gids en halverwege gaat het licht uit en worden bominslagen op het eiland nagebootst en beginnen de lichten te flikkeren en het stof waait in het rond. Je waant je middenin de oorlog. Ga er naartoe en je vergeet het nooit meer  :thumb:

Veel plezier en laten zeker weten hoe je het vond.

:daag: Rich
Rich de Nederbelg.