Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Food

Gestart door Digos, woensdag 22 april 2009, 16:41:02

Vorige topic - Volgende topic

Digos


Een topic over eten is ook altijd mooi....of moet ik zeggen lekker, en over hoe en wat en wanneer. Bij menig mixed koppel is het eten toch ook wel één van de hoofdtopic's in een relatie.

:daag:
LIVE ONCE - LIVE IT

Baron

 :hoedjeaf: :hoedjeaf:

Nog nooit een reaktie op dit toch al paar jaren oude topic?
Dan vermoed ik dat de meeste mensen hier net als ik denken:

Eten moet je doen en niet over praten. Net overigens als sex !!

:lachen: :lachen:
Haha, grapje. Ik heb ook een plank vol met kookboeken.Inclusief de opleidings-boeken voor de opleiding tot kok van de Stichting Vakonderwijs Horeca.
Net als een plank vol over boeken over sex. De ruim 600 blz. van de Kama Sutra heb ik mij ook ooit doorgeworsteld.

Lezen van dit soort boeken is .... tja, een soort voorspel, een lekker maker  :crazy:

:daag: :daag:
Ik ben heel open: ik verberg niet dat ik iets te verbergen heb.
Mijn bijdragen zijn ter algemene lering en vermaak.
Laat je niet gek maken en maak vooral jezelf niet gek!
Baron, aka ... Baron van Munchhuizen, Baron in Barong, Baron Biero (= grapje).

Amice

Ach uwer gezetheid kan vrijwillig beginnen met het posten van mouthwatering recepten, zowel oer hollands als oerbelgish en filipino.

Ik zal n voorzetje geven

HAAGSE BLUF
Ingrediënten
2 eiwitten
20 cl bessensap, frambozensap of aardbeiensap
100 gram poedersuiker
VOOR DE GARNERING:
toefje slagroom
enkele aardbeien, rode bessen of frambozen

Bereidingswijze
Gebruik uitsluitend dagverse eieren. Scheid het eiwit van de dooiers. Gebruik een kom die geheel ontvet is, bijvoorbeeld met wat citroensap. Doe de eiwitten, de poedersuiker en het fruitsap in de kom. Klop het mengsel ongeveer 10 min. met de handmixer totdat het helemaal stijf is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe. Verdeel de massa over 4 ijscoupes. Garneer met een toefje slagroom en enkele rode vruchten.

:thumb:
:lachen:


Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Baron

 :hoedjeaf: :hoedjeaf:


Hier een recept uit de Kama Sutra, Tantra 212: de sandwich.
Men neme 2 leuke dames en legt zichzelf er tussen in. Een wortel insmeren met goede, romige mayonaise.
Een vers slablaadje op het hoofd (indien gewenst)
Peper en zout, nootmuskaat en kerrie poeder naar smaak toevoegen.

En gernieten maar.

:lachen: :jajaja: :crazy:
Ik ben heel open: ik verberg niet dat ik iets te verbergen heb.
Mijn bijdragen zijn ter algemene lering en vermaak.
Laat je niet gek maken en maak vooral jezelf niet gek!
Baron, aka ... Baron van Munchhuizen, Baron in Barong, Baron Biero (= grapje).

Kano

Beef Pochero


Rundvlees Pochero is een Filipijnse stoofschotel vergelijkbaar met " Nilaga "(algemeen bekend als gekookt rundvlees ). Dit gerecht wordt verrijkt met de zoetheid van de " Saba "(Cavendish banaan) en een unieke zure mix door de tomatensaus. Een zeer aantrekkelijk gerecht met een Spaanse invloed .

Probeer dit Beef Pochero recept .



Ingrediënten:

1 kilo rundvlees korte ribben [beef short ribs]
¼ stuk kool, in vieren
1 krop Pak Soy [pechay]
1 bundel lange groene bonen (ca. 15 stuks)
1 middelgrote aardappel, in blokjes
2 grote  (Saba) bananen in plakjes gesneden
3 stuks chorizo, in dunne plakjes
1 grote tomaat, in blokjes gesneden
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2 eetlepels hele peper korrels
2 eetlepels vissaus
1 theelepel knoflook
1 klein blikje tomatensaus
1 kopje kikkererwten

Bekijk de kookvideo:

httpv: / / www.youtube.com/watch?v=DZF2auvxZ4Y

Kookprocedure:

1. Verhit de olie in de pot en bak de banaan tot de kleur verandert in goudbruin.
Zet daarna de banaan apart.

2. Doe de chorizo ​​in dezelfde pan en bak voor ongeveer 3 tot 5 minuten en zet daarna apart.

3. Fruit de knoflook, ui en tomaat

4. Voeg het vlees toe en laat 5 minuten koken

5. Voeg de vissaus, tomatensaus, en de peperkorrels en meng het geheel goed

6. Voeg het water toe en laat sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer 35 minuten in de snelkookpan)

7. Voeg dan de gebakken chorizo, gebakken banaan, aardappel en kikkererwten toe en laat 7 minuten sudderen

8. Voeg de kool en de lange groene bonen toe en laat 5 minuten sudderen

9. Voeg de paksoi toe en zet het gas/de electriciteit uit. Dek de pan voor 5 minuten af om de paksoy gaar te laten worden

10. Serveer warm.  En geniet!!
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn