Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

De mangrovenslang

Gestart door ganda, dinsdag 28 juni 2011, 04:44:39

Vorige topic - Volgende topic

ganda


De mangrovenslang (Boiga dendrophila) is een slang uit de familie gladde slangen (Colubridae). Een andere benaming is mangroven-nachtslang.

Deze slang wordt maximaal 2,5 meter lang en is niet moeilijk te herkennen aan het zwarte lichaam met een dunne en heldere gele bandering (21 tot 80 gele dwarsbanden); ook de buik en keel zijn geel en soms een groot deel van de kop. De slang is giftig maar een beet veroorzaakt bij de mens meestal niet meer dan een zwelling. Dat is maar goed ook, want deze soort is erg agressief tegen mensen en bijt zonder waarschuwing. De mangrovenslang is razendsnel en jaagt tussen struiken en bomen op muizen en ratten, maar ook vogels en hagedissen worden gegeten. Vanwege de gewoonte wel eens andere slangen te eten, wordt de slang door de lokale bevolking als nuttig gezien en met rust gelaten

De mangrovenslang komt voor in de Filipijnen, Indonesiƫ, India, Maleisiƫ, Oost-Timor, Thailand en Vietnam. De habitat bestaat uit mangrove-achtige gebieden waar het waterpeil schommelt, deze slang kan ook in brakwater leven. Het is een nachtdier dat tegen de schemering actief wordt en gaat jagen en zich overdag verschuilt in holle bomen en boomkruinen. De mangrovenslang leeft in hoge bomen en komt zelden op de grond.



http://nl.wikipedia.org/wiki/Mangrovenslang