Nieuw-Zeeland weigert Pinay een verblijfsvergunning om nierziekte

Gestart door Mawibata, donderdag 27 augustus 2009, 16:57:21

Vorige topic - Volgende topic

MawibataZou daar geen visum gezinshereniging bestaan ?

Erg voor die mensen.


Nieuw-Zeeland weigert Pinay een verblijfsvergunning om nierziekte

Elke keer als Evangeline Acero Stanners naar haar twee jonge kinderen kijkt, wordt ze eraan herinnerd dat zij ze straks nooit meer zal zien. De Filippijnse moeder van twee in Nieuw-Zeeland geboren kinderen, van 2 jaar en zes maanden, moet van de immigratiedienst Nieuw-Zeeland verlaten zodra haar werkvergunning afloopt. Ze is getrouwd met een Nieuw-Zeelander die de vader van haar kinderen is.

Stanners (35) krijgt geen verblijfsvergunning meer, en dat terwijl ze in juni vorig jaar, tijdens haar tweede zwangerschap, een ernstig nierfalen ontwikkelde. Ze heeft op dit moment een nierfunctie van nog geen 15 procent. De immigratiedienst gebruikt haar nierfalen zelfs als argument om haar uit te zetten. Stanners zou daardoor niet voldoen aan de 'gezondheidseisen' die Nieuw Zeeland aan immigranten stelt.

Evangeline Stanners zou 'een forse kostenpost voor Nieuw-Zeeland betekenen' als ze zou blijven. En daar zit het land, volgens de immigratiedienst, niet op te wachten.

Richard Stanners, Evangelines man, zegt dat het uitzetten van zijn vrouw naar de Filipijnen 'zo goed als zeker haar doodvonnis zou betekenen.' Volgens Stanners (55), een hypotheekadviseur uit Christchurch, kreeg zijn vrouw al nierproblemen bij haar eerste zwangerschap, maar de situatie stabiliseerde. Toen ze weer zwanger werd verslechterde de situatie aanzienlijk.

Het paar ontmoette elkaar op het internet in april 2006 en trouwde op de Filippijnen in november van dat jaar. Mevrouw Stanners kreeg in april 2007 een toeristenvisum voor een jaar en verhuisde naar Nieuw-Zeeland, waar ze tot twee keer toe een werkvergunning kreeg. Die loopt nu af op 10 januari 2010.

Gepubliceerd: donderdag 27-08-2009 Bron: New Zealand HeraldGiving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.

Kano

De immigratieminister van Nieuw-Zeeland heeft haar hand over haar hart gestreken en de vrouw krijgt nu toch een visum  op medische gronden. Lees (Engels) http://tvnz.co.nz/content/2952176
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

xav

volgens mij heeft de media deze vrouw gered, was anders waarschijnlijk nooit gebeurd dat een minister zich er ging mee bemoeien...