Vaccin tegen dengue over een jaar op de markt

Gestart door Rich, maandag 4 augustus 2014, 21:53:06

Vorige topic - Volgende topic

Rich

Een nieuw vaccin tegen knokkelkoorts of dengue zal al in juni 2015 op de markt zijn. Volgens geneesmiddelenbedrijf Sanofi Pasteur kan het vaccin het aantel besmettingen met de helft verminderen.
Dengue, dat overgedragen wordt door muggen, leidt tot hoge koorts, hevige hoofdpijn, een verlies van eetlust, huiduitslag op borst en benen, misselijkheid en braken. Een klein percentage, vooral kinderen, krijgt uiteindelijk hemorragische koorts ('dengue hemorrhagic fever' of DHF), die dodelijk kan zijn. De ziekte is al enkele decennia aan een opmars bezig. Jaarlijks raken zo'n 50 tot 100 miljoen mensen besmet en vallen er 24.000 slachtoffers.

Tot nog toe bestond er geen officieel vaccin, maar begin dit jaar maakte het Franse geneesmiddelenbedrijf Sanofi Pasteur bekend dat het met succes een experimenteel vaccin getest had tegen drie types van het virus. Dat vaccin heeft nu fase drie van de klinische tests bereikt, volgens een artikel in het Britse medische tijdschrift The Lancet.

Uit die tests, bij tienduizend kinderen tussen twee en veertien jaar oud in Indonesiƫ, Maleisiƫ, Thailand en Vietnam, blijkt dat het vaccin in 56 procent van de gevallen besmetting tegengaat en het aantal ernstige gevallen met 80 procent vermindert. Er werden ook geen ernstige bijwerken vastgesteld.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1980097/2014/08/04/Vaccin-tegen-dengue-over-een-jaar-op-de-markt.dhtml
Rich de Nederbelg.

peldoman


yepyepAmice

Grandioos  :thumb:

Alhoewel dat soort vaccins eigenlijk lapmiddelen zijn want de besmettingsbron blijft immers gehandhaaft.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent