Getest: Hoe u aan goedkopere vliegtuigtickets kunt geraken door met uw geolocati

Gestart door Rich, zaterdag 4 april 2015, 18:16:27

Vorige topic - Volgende topic

Rich

Tot 10 keer minder betalen voor je vliegtuigticket ? Simpel, aldus Erica Ho. 'Ik had een ticket voor 300 dollar gekocht toen ik in Bangkok ontdekte dat dezelfde vlucht eigenlijk 30 dollar kostte', vertelt ze op de website van het weekblad. Zo zouden de prijzen variëren afhankelijk van de locatie van de transactie - of beter gezegd: van waar de website denkt dat je je tickets reserveert.

Ho is er op die manier in geslaagd maar liefst 130 dollar te besparen op de lijn Cartagena-Bogota, twee steden in Colombia. En dat dankzij een zeer eenvoudige truc: de veronderstelde aankoopplaats wijzigen. 'Dat werkt bijna altijd', verzekert ze.

Om haar trucje zelf uit te proberen, surfen we naar de website Sky Scanner, een wereldwijde 'reiszoekmachine'. We kiezen voor de vlucht van Moskou Domodedovo naar Rio de Janeiro International van 21 april. Net zoals zijn concurrenten Kayak, JetCost en IllicoTravel definieert Illico Travel onze locatie terecht als België - zie het vlagje bovenaan de pagina. Vanuit België kost de goedkoopste vlucht 599 euro, maar zijn er twee tussenlandingen. Daarom opteren we voor de vlucht van de maatschappij Emirates, de tweede goedkoopste (613 euro) met slechts één tussenlanding.

Terug naar het vlaggetje voor landaanduiding. Als je daarop klikt, verschijnt er een kadertje met drie opties: taal, valuta en land. We wijzigen die laatste, in de hoop de prijs te zien dalen. Na enkele pogingen stellen we vast dat de prijs inderdaad schommelt, maar dat het bedrag uiteraard niet altijd lager uitvalt. Zo komt de vlucht vanuit de Verenigde Staten op 622 euro, die vanuit Rusland op 638 euro. Vanuit Zwitserland ligt het tarief een klein beetje lager: 611 euro. Met Vietnam wordt het wel wat interessanter: 594 euro. Vanuit Thailand bespaar je 25 euro en betaal je 587 euro. Het prijsverschil is dus niet gigantisch, maar het is er. En misschien heb je meer geluk als je de volledige landenlijst afgaat - bonne chance.

Erica Ho stelt voor om nog verder te gaan, en ook de gebruikte valuta te wijzigen - zonder het land daarom te wijzigen. We wagen een poging, en alweer schommelen de prijzen nderdaad. Weeg wel af of het de moeite waarde is, want met vreemde valuta betalen, brengt vaak extra kosten met zich mee.


Bron : http://datanews.knack.be/ict/nieuws/getest-hoe-u-aan-goedkopere-vliegtuigtickets-kunt-geraken-door-met-uw-geolocatie-te-spelen/article-normal-559547.html
Rich de Nederbelg.