Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Emigreren naar de filipijnen

Gestart door klootzakken (voorheen Jens), vrijdag 11 november 2016, 09:09:19

Vorige topic - Volgende topic

klootzakken (voorheen Jens)

Hoi !

Mijn naam is Fleur, en ik heb besloten om te gaan emigreren naar de Filipijnen !
ik ben er nu in totaal 4X naar toe geweest, en het land heeft een enorm grote
indruk op mij achter gelaten . Mijn hoofddoel is om mensen in de sloppenwijken
van Manila te helpen een normaal leven op te bouwen . nu ben ik elke keer 3 weken
naar  het land vertrokken, dus is mijn vraagbij deze; wat moet ik weten als ik voor een
lange periode in de filipijnen verblijf?

dit bericht heb ik gekregen via PB .
bericht verstuurd aan Digos, Callebaut, Balwi katok, Jens, en Marc999.

mijn vraag wat is hier de bedoeling van?   en waarom niet direct op het forum plaatsen zo als ik nu heb gedaan.

gr jens.........
grote mond tegen de baas , je mag op dit forum geen eigen mening hebben . dan volgt een ban , haha . verrek maar met het forum.
Reactie van de Admin: Bovenstaande werd door dit lid geplaatst nadat hij op zijn taalgebruik aangesproken werd. Zulke leden kunnen we missen.

klootzakken (voorheen Jens)

beste fleur . hier een goede raad !!!! begin er niet aan , u kunt de mensen niet helpen daar , er waren al tig mensen voor u die dat hebben probeert.

ik wens u dan ook oprecht veel succes met uw operatie .

:daag:
grote mond tegen de baas , je mag op dit forum geen eigen mening hebben . dan volgt een ban , haha . verrek maar met het forum.
Reactie van de Admin: Bovenstaande werd door dit lid geplaatst nadat hij op zijn taalgebruik aangesproken werd. Zulke leden kunnen we missen.

Rich

Ik heb geen bericht ontvangen van Fleur, maar ik zou haar de raad geven om een organisatie te contacteren en om daar eventueel mee samen te werken.
Een organisatie die fondsen verwerft zodat je niet zelf al de financiële kosten moet dragen bijvoorbeeld.

Zomaar zeggen van "begin er niet aan" vind ik kort door de bocht. Hoezo je kan de mensen niet helpen daar?

Een mens kan een doel hebben in het leven om anderen te helpen en daar is niks mis mee.

Mogelijkheden genoeg : Beschik jij over de vaardigheden als goede kok? Ga dan aan de slag op de Filipijnen en zet op een creatieve manier internationale low budget maaltijden in elkaar voor kinderen in een opvanghuis in Manila. (2197)
Een NGO die zich bezig houdt met mensenrechten is op zoek naar vrijwilligers. De organisatie vangt mensen op die slachtoffer zijn geworden van natuurlijke rampen of menselijke conflicten. Ze proberen de mensen in staat te stellen voor zichzelf te kunnen zorgen door bijvoorbeeld de promotie van duurzaam verbouwen. Ze zijn onder andere op zoek naar marketing specialisten en naar specialisten om workshops te geven over micro ondernemerschap. (2923)
Een opvangtehuis voor straatkinderen, vondelingen, weeskinderen en misbruikte kinderen is op zoek naar vrijwilligers. Naast de opvang geven ze trainingen op het gebied van kostwinning en levensonderhoud aan families en voorzien vrouwen van leningen om een bedrijfje op te zetten. Als vrijwilliger kun je als leraar aan de slag, als marketingspecialist en zoeken ze iemand die trainingen kan geven over kostwinning en levensonderhoud. (2929)
Een organisatie die door middel van lobby en voorlichting probeert seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen, is op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen helpen met het organiseren van activiteiten voor de kinderen, het begeleiden van slachtoffers en het ondersteunen van campagnes. (2587)
Ga aan de slag in een opvangtehuis dat kansarme kinderen en jongeren een warm thuis biedt en de kennis en vaardigheden die nodig zijn om zich te kunnen ontwikkelen. (3094)
Geef Engelse les op scholen om de kinderen zo een betere kans op een goede toekomst te geven (geen ervaring nodig). (1909)
Handige klussers gezocht die voor bepaalde periode naar de Filipijnen willen gaan om mee te werken aan kleinschalige projecten. Je kunt o.a. meebouwen bij een school, gemeenschapscentrum of sportvelden, maar ook sportief talent is welkom voor het organiseren van sportactiviteiten. (1912)
Heb jij ervaring in de journalistiek? Help journalisten in (post)conflictgebieden en leer ze de media op een goed manier te gebruiken. (2198)
Help mee in een weeshuis bij de opvang van kinderen en het organiseren van leuke activiteiten. (1908)
Help mee om verlaten of verweesde kinderen voor te bereiden op een adoptie naar Amerika om daar een nieuw leven op te bouwen. Door middel van culturele activiteiten en het bereiden van buitenlandse maaltijden kun je de kinderen laten wennen aan en kennismaken met een andere cultuur. (2195)
Help mee op een (organische) boerderij en krijg in ruil hiervoor gratis kost en inwoning. (1907)
Ondersteun de lokale koraalrif-beschermingsorganisatie! Er wordt een flinke eigen bijdrage gevraagd, maar het is een unieke ervaring met heel veel duiken! (+ duikcursus indien je nog geen ervaring hebt) (138)
Verrijk je leven door je als vrijwilliger in te zetten bij één van de vele humanitaire projecten om onbevoorrechte gemeenschappen te ondersteunen. (1910)
Vrijwilligers gezocht om dieren te verzorgen! Naast mogelijkheden voor dierenartsen, marketingexperts en trainers zijn dierenliefhebbers welkom bij dit opvangcentrum voor wilde dieren. Kennis van dierverzorging is een voorwaarde. (2955)
Vrijwilligersmogelijkheden bij het organiseren van sportactiviteiten of bij een naaiatelier wat opgezet is om werkgelegenheid onder de bevolking te stimuleren. (1913)
Werk mee in een duurzaam agrarisch netwerk waarbij boeren en stadsmensen elkaar helpen. Werkzaamheden zijn o.a.: redactie, marketing, landarbeid, evenementen organiseren, onderzoek, poëzie/muziek/theater, groepsdiscussies/-activiteiten faciliteren, etc. (3057)Bijvoorbeeld : http://www.joho.be/actief/vrijwilligerswerk/phl/#vrijwilligerswerk_en_projecten_in_filipijnen
Rich de Nederbelg.

klootzakken (voorheen Jens)

wel, Fleur vroeg mij en nog enkele leden om advies .  mijn advies is begin er niet aan het is verspilde energie .
bij dit advies verblijf ik en daar moet zij het mee doen . wat zij er tenslotte mee doet interesseert mij niets.

zij moet zelfs op passen dat zij zelf geen slachtoffer word .
grote mond tegen de baas , je mag op dit forum geen eigen mening hebben . dan volgt een ban , haha . verrek maar met het forum.
Reactie van de Admin: Bovenstaande werd door dit lid geplaatst nadat hij op zijn taalgebruik aangesproken werd. Zulke leden kunnen we missen.

Lenn

Als Fleur zich geroepen voeld om mensen in de sloppenwijken te helpen in Manila moet ze dat toch zelf weten?
Uiteraard moet ze goed uitkijken en geen geld meebrengen(weggeven) en als Fleur er enigszins leuk uitziet, kan het ook nog eens gevaarlijk zijn.
Misschien dat ze een paar mensen wel wat kan helpen.Het overgrote deel valt niet te helpen.
Dan heeft ze als alles goed gaat toch een paar mensen geholpen.

Rich komt met een uitgebreide lijst van vrijwilligersprojecten.Wat ik in deze lijst nog mis is de anticonceptie,familyplanning en ander gerelateerde onderwerpen.
Helaas, daarvoor geen vrijwilliggers nodig terwijl dat nu juist de pest is in de Ph.
De bevolkingsgroei is hier nog altijd het grootste probleem voor de economie.
Nu zag ik op de lijst van Rich een hele hoop dubieuze,cq lachwekkend vrijwilliggerswerk staan.

2197 Een goede kok die in de Ph. internationale low budget gaat bereiden voor een opvanghuis.
        Low budget houd dus in dat je niks internationaals kan doen.Alleen locale producten, zoals hond caldereta etc.
2923 Een Europeaan die een workshop moet geven in de Ph. over micro ondernemerschap? en het gaat om duurzaam verbouwen???
2929 Kinderen(uit een kansloze groep) leren om de kost en levensonderhoud te winnen.

En zo gaat het maar door met goede idealen en complete onzin die vrijwel niet te zijn uitvoeren.
Een arme pinoy die zich bezig moet houden met poezie, onderzoek, theater, groepsdiscussies.

Conclusie.Zolang je gratis onderdak en voedsel aanbied vinden ze het allemaal mooi.

Er zijn best wel organisaties die wel helpen en goede dingen doen, maar het blijft dweilen met de kraan open.