Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Aanvraag Visum C, tijdspanne?

Gestart door Pieter30, woensdag 8 november 2017, 01:16:14

Vorige topic - Volgende topic

Herbie

Had bij topic, grappige video's moeten staan. Maar ja het zal er niet op verbeteren. Laat je vriendin bekeren tot de islam, en ze was hier al gisteren :denk:
Wanneer mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis.
Wanneer banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.

pierrevanwies

Citaat van: O.B.Bommel en Tom Poes op dinsdag 29 oktober 2019, 08:03:41
Citaat van: tipsy op dinsdag 29 oktober 2019, 05:23:38
"No offense" Ziggy..... :kusxe8:

Op zich heb je ook gelijk. Jan Modaal moet even veel kansen krijgen.  En nee ik sakker niet alleen, al vind ik zoals velen hier, heel die procedure belachelijk en weinig nut hebben.

Maar als je met een goed inkomen, er nog niet geraakt, hoe moet het dan zijn voor die "Jan Modaal", dat wil ik zeggen. En wat is het risico voor de overheid, als zo'n dame komt?

En ja, ik zit nu 7 maanden in Azië, anders gaat een relatie kapot. Ik probeer een oplossing te vinden om volgende zomer weer niet alleen te zitten kniezen. En als je een scheiding, 7 maanden alles in de steek laten, mijn hond achterlaten, niks vindt, tja, dat is heel wat hoor.

In de winter, kan ik in Azië zitten, kost mij ook al mijn spaargeld, dat nu veel kleiner wordt door de scheiding, maar in de zomer moet ik naar huis, ook voor visum problemen hier, en dat ik daar toch ook nog een leven heb, buiten een huwelijk. De volgende stap, na de scheiding is een fiancee-visum, waar heel het dossier zal worden doorgenomen met een gespecialiseerde advocaat, die niets anders doet. Het probleem voor mij, alleen zijn, met mijn gratis  angststoornissen, sorry dat zie ik niet zitten, en ik weet niet hoe ik dit moet oplossen. Dat is niet klagen, dat is de bittere realiteit. Maar als je een oplossing ziet, om haar volgende zomer hier te krijgen of ergens anders in Europa, alle suggesties zijn welkom hoor. Het probleem is niet alleen een verwachte weigering, en DAAR gaat deze topic over, de belachelijke lange behandelingstermijn van de aanvraag, waardoor je ook niet kunt bijsturen en enorm veel tijd verliest om terug opnieuw te proberen....     
Jesus wat een gedoe het is Albert Strikwerda de Tweede. Die was tenminste nog leuk tenminste minder langdradig. Wel een feestje zo, verplicht 7 maanden hokken met de vriendin en dan weer 5 maanden in Belgie. Dan klagen over vermindering van spaargeld ach nog 13 appartementen te gaan in de verkoop zou ik zeggen.

Dan verkoop je toch gewoon je boot? was een gevleugelde uitspraak die uit een reclamespot kwam.

Je krijgt voor minder angststoornissen. Dat begrijp ik dan weer wel. Jongens, jullie laten u met uw voeten spelen (is toch een leuke Belgische uitdrukking toch?).

tja voor diegenen die het nog niet wisten....hier een foto van albert strikwerda en boomerangs laatste rustplaats vlak naast de weg[foto getrokken vanop de weg]

tjenn

Citaat van: Herbie op dinsdag 29 oktober 2019, 16:43:52
. Laat je vriendin bekeren tot de islam, en ze was hier al gisteren :denk:
En als gewezen Syriër strijder / IS krijg je er nog geld bovenop als ze niet binnen een bepaalde tijd terug gehaald worden naar België. Ik kan wel aannemen dat het frustrerend is voor sommige mensen pure discriminatie.

tipsy

Citaat van: tjenn op donderdag 31 oktober 2019, 11:32:44
Citaat van: Herbie op dinsdag 29 oktober 2019, 16:43:52
. Laat je vriendin bekeren tot de islam, en ze was hier al gisteren :denk:
En als gewezen Syriër strijder / IS krijg je er nog geld bovenop als ze niet binnen een bepaalde tijd terug gehaald worden naar België. Ik kan wel aannemen dat het frustrerend is voor sommige mensen pure discriminatie.

En meestal nutteloos.

Rich

Ik meen dat er veel mensen waarvan een visum geweigerd werd eens wat meer contact zouden moeten opnemen met de  Federale ombudsman.

Men kan een visum weigeren voor een pietlulligheid en in dat geval biedt de ombudsman uitkomst zoals bijvoorbeeld weigering door het indienen van het verkeerde document van het ziekenfonds voor de ziekteverzekering van je echtgenote bij aankomst in België.

Niet alleen bij onszelf, maar ook enkele keren bij een kennis heeft het geholpen. De man stuurde mij een bericht I.v.m. een probleem dat het visum zou geweigerd worden indien niet het juiste document zou worden voorgelegd. Ze geven gelukkig meestal de mogelijkheid om het alsnog in orde te brengen, maar het probleem ligt eerder bij de ziekenfondsen die dikwijls niet weten om welk document het juist gaat. Slechte coördinatie tussen de overheid en de ziekenfondsen dus.  Ik heb de man verwezen naar de ombudsman want er was geen duidelijkheid bij zijn ziekenfonds en 2 weken later kreeg hij bericht dat het visum alsnog zou worden goedgekeurd. Het document bleek toch wel juist te zijn.

Maar ook voor andere kleine problemen zou ik er niet aan twijfelen de ombudsman te contacteren:  http://www.federalombudsman.be/nl/taxonomy/term/100179?page=1

Rich de Nederbelg.