Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Enkele maanden leven in de phils

Gestart door Jo1302, zondag 8 augustus 2021, 12:48:54

Vorige topic - Volgende topic

Jo1302

Dag Allen,

Mijn PH vrouw en ik vertrekken binnenkort voor een 6-tal maanden vanuit BE naar de phils. Het betreft helaas geen zuiver plezierreisje, maar een juridische noodzaak (lang verhaal, off-topic).

Uiteraard maken we meteen van de nood een deugd, zeker mijn vrouw mist haar ouderlijk gezin enorm. We zouden gedurende het grootste deel van deze periode bij haar ouders verblijven.

Zeker gelet op de huidige coronatoestanden (community quarantines etc), vroeg ik me af of er bepaalde dingen zijn om specifiek rekening mee te houden. Haar familie is sinds de start van de lockdowns niet echt meer buiten geweest, behalve dan voor school en boodschappen, dus echt veel info kunnen ze ons niet geven over bijvoorbeeld domestic travel etc.

Bij haar ouders zit ik normaal gezien wel safe (private village in Manilla), wat reizen betreft heb ik echter geen flauw idee.  Heeft er iemand een idee van de situatie buiten Manilla en of/hoe er nog gereist kan worden? Verandering veiligheidssituatie t.o.v. 2018/2019?

Alvast bedankt voor het advies! :)

Luke

Op dit moment is Manila in ECQ. Rondtoeren buiten Manila is al een opgave op zich. Dit tot 20 augustus, maar dat kan nog uitlopen afhankelijk van de COVID-19 aantal besmettingen. Het is niet eht opertune om nu te komen. probeer het zolang mogelijk uit te stellen.
Check in ieder geval herhaaldelijk de toestand en restricties voor dat je gaat boeken...

https://sanlo.info/index.php?view=article&id=58:iatf-latest-restrictions&catid=10:convid-19
https://sanlo.info/index.php?view=article&id=43:covid-19-statistics&catid=10:convid-19
https://sanlo.info/index.php?view=article&id=47:bi-advisory-march-19&catid=10:convid-19