Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Belgen op pensioen

Gestart door boeman, vrijdag 22 april 2022, 15:31:25

Vorige topic - Volgende topic

Luke

Ik kom alleen maar tot de conclusie dat het federaal pensioen (SFPD) en het Overseas sociale zekerheid (OSZ) in Belgie belastbaar blijven.

Luke

Citaat van: opinie op maandag 25 april 2022, 00:24:52
Citaat van: Luke op zondag 24 april 2022, 03:02:44
Citaat van: Kano op zondag 24 april 2022, 02:13:13Welk land belasting mag heffen en waarover wordt bepaald door het belastingverdrag belgie-Filipijnen

Het gaat hier over pensioenen, niet over ondernemingen!

ls er iemand  die artikel 18 en 19 kan ontcijferen??
Filippijnen (Overeenkomst van 02.10.1976)

 :confused2: Wow, heb je wel verder gelezen dan het logo Incorporations . io?
Dan had je gemerkt dat hetdocument in jouw link gewoon de Nederlandstalige versie is van de Engelstalige versie in de link van Kano.

Inderdaad ni verder gekeken  :biggrinn:

Bulldozer

Citaat van: Bjorna145 op maandag 25 april 2022, 02:10:27Ik raad je aan om het formulier voor vrijsteling door een belasting consulent in te laten vullen en door hun laten begeleiden kost wat maar dan heb je ook geen rompslomp.
Ik heb de vrijstelling door CONFIDA in Bergen op Zoom laten doen erg ervaren mensen.

succes

Johan

Dat is nou echt zonde van je geld. Hoe moeilijk is het nou om een formuliertje in te vullen? Ik zou het lekker zelf doen.

koy

Citaat van: boeman op zondag 24 april 2022, 13:04:32
Citaat van: stijn54 op zondag 24 april 2022, 12:39:45@Boeman.
Wat bedoel je met bruto? Geen enkele afhouding? Volgens mij betaalt iedereen bedrijfsvoorheffing op zijn pensioen. Indien dit niet zo zijn dan zou iedereen dat toch doen wie in het buitenland verblijft?

Ik heb onlangs een afspraak gehad met iemand van Mypension ( pensioendienst) omdat ik mijn verhuis naar ginder al wat aan het voorbereiden ben in 2024 en die gaf me die info.
Als ik mijn pensioen naar ginder rechtstreeks wil ontvangen is dat bruto, dus geen afhouding in België.
Als die mij belogen heeft, wat ik me moeilijk kan voorstellen van een ambtenaar, dan lieg ik nu ook.


Die persoon heeft zeker niet gelogen, want door het verdrag met de Filipijnen (geen dubbele belasting verdrag) betaal je maar éénmaal belasting en dat moet je doen in het land waar je verblijft.
Normaal zou dat land dan op je Brutto pensioen belasting heffen maar in sommige landen ben je vrijgesteld.
O.a. in Portugal kon je enkele jaren geleden naartoe en was je 10 jaar vrijgesteld van belasting. Dat is ondertussen wel teruggeschroefd maar het is maar een voorbeeld.

 :happy:
leven en laten leven...

Bjorna145

Buldozer zeker kan je dat zelf doen maar je woont in de Filppijnen net als ik en dan begint het heen en weer gebel met bureau buitenland en die vinden dan weer dat jij geen vrijstelling kan krijgen want ze horen al dat jij geen ervaring heb op dat gebied en ga het dan maar eens uitleggen.
Bij mij hebben ze al eens van een directuitkerende lijfrente polis die ik had om tot 65 van te leven de vrijstellling te weigeren.
Toen heeft mijn belasting consulent even uitgelegd hoe dat de vork in de steel zat en ik kreeg mijn vrijstelling.

Met mijn M formulier idem dito ik zou eerst 4000 euro moeten betalen aan het einde van de rit kreeg ik er 8000 terug.
Een verschil van 12000 Euro.

Nu laat mij dan maar een bureu gebruiken kost wat heb je wat en geen zorgen.
Belasting consulenten hebben meestal een vaste lijn naar de belastingdienst.

Maar heb jij geen tinnummer en pas van de BIR anders hoef je niet aan een vrijstellling te beginnen kun je alleen maar geld achteraf terug vorderen.

Hetzefde met de aanvraag van VVR van mijn vrouw 14 jaar terug, ik had een advocaat in de hand genomen want mijn vrouw was iligaal in Nederland gebleven en men vertelde haar dat ze de eerste drie jaar niet meer welkom was in Nederand.
Nu mijn advocaat vertelde mij dat een toeristen vergunning niets te maken heeft men VVR ze moet alleen bij de aanvraag standvastig zijn dat de aanvraag plaats vind en dat ze niet voor een advies ging.
Ze vertelde dat haar advocaat haar dat adviseerde.
Op het moment dat de aanvraag gedaan was heeft mijn advocaat het over genomen.
Binnen zes weken na aanvraag had ze haar VVR.
Je zult maar geen advocaat hebben die dat allemaal weet.
En ik had contract met die man geen cure no pay.

Succes

Johan

Bulldozer

Citaat van: Bjorna145 op maandag 25 april 2022, 12:16:44Buldozer zeker kan je dat zelf doen maar je woont in de Filppijnen net als ik en dan begint het heen en weer gebel met bureau buitenland en die vinden dan weer dat jij geen vrijstelling kan krijgen want ze horen al dat jij geen ervaring heb op dat gebied en ga het dan maar eens uitleggen.
Waarom bellen met de belastingdienst? Formulier moet per post gestuurd worden.
Blijkbaar heb ik maar een simpel leven dat ik ook nooit een advocaat nodig heb gehad.

Bjorna145

Buldozer heb jij ook een TINpas? Toch wel gemakkelijk voor het invullen van het formulier. Tot nu toe weet ik het alleen van mijzelf dat ik een pas heb.


m.vr.gr.

Johan

Bulldozer

Nee, toen ik de vrijstelling aanvroeg zo'n 8 jaar geleden hoefde dat niet. Bewijs dat ik in de Filippijnen woonde was voldoende. (13a visum, community tax certificate en een certificaat van de Barangay dat ik daar woonde).

Bjorna145

Inderdaat toen ik het in 2010 aanvroeg was dat ook zo maar drie jaar terug toen ik het voor mijn pensioen aan moest vragen waren de regels in negatieve zin veranadert.
Ze maken het niet makkelijker wel moeilijker bij de belastingdienst.
Drie jaar terug waren ze ook al bezig om de belasting heffing terug naar Nederland te halen maar toen kwam de pandamic en sindsdien is het stil op dat gebied.
En dat voor een voor misschien 200 Nederlander.

m.vr.gr.

Johan